Logan lucky

Logan lucky

Logan lucky, o spun de la început, este o caterincă de film, dar în sensul bun al cuvântului. Steven Soderbergh a ieșit de la pensie cu un film care aduce mult a Welcome to Collinwood.

Povestea nu este foarte complicată, niște țărănoi destul de  idioți pun la cale un jaf complex care, aparent, le depășește cu mult capacitățile intelectuale.

Jimmy Logan este un om obișnuit, fostă mare speranță fotbalistică, al cărui vis de a deveni celebru a fost spulberat de o accidentare la picior.

Bașca este divorțat, are o zână de fetiță și o familie deșucheată. La cât de prost stă cu banii, o concediere îi mai lipsea, dar iată că îi vine pe cap beleaua asta.

Stă un pic pe gânduri și planifică un jaf în timpul unei curse auto dar pentru asta are nevoie de ajutoare. Așa că recurge la familia lui, Clyde, fratele lui, un veteran ciung, și Mellie, sora lor, care are farmecele la purtător.

Cum ei nu se pricep la spargeri de seifuri, apelează la Joe Bang, doar că el este un pic pe la pârnaie, și uite așa trebuie copt un plan secundar, pentru a-l scoate pe Bang de la mititica pentru a-i ajuta cu jaful.

La rândul lui, Bang are nevoie de frații lui, doi ciumpalaci norocoși că-s în viață, pentru că Dumnezeu știe cum nu s-au sinucis până acum la cât de idioți sunt.

Și echipa de șoc este pregătită pentru marea operațiune.

Filmul este unul dintre cele care se bazează exclusiv pe scenariul fâșneț pentru că nu prea are alte atuuri.

Nu are deloc acțiune furibundă, explozii spectaculoase, urmăriri palpitante, ingrediente care ne fură, de obicei, atenția de la un scenariu șubred.

Logan Lucky este înainte de toate o comedie, și una chiar neașteptat de bună. Umorul este generat în mare parte de acțiunile stupide, dar naturale si inocente, să le zic așa, fără subterfugii și interese ascunse ale personajelor cam nătânge.

Cei implicați nu își dau nici pe departe seama cât de incapabili intelectual sunt văzuți de restul lumii, având impresia că-s tare pricepuți la toate, când în realitate, sunt toți pilaf expirat.

Am râs ținându-mă de burtă la câteva scene a la Stan și Bran iar reacția personajelor amplifică și mai mult ilarul secvențelor.

Umorul este unul de situație, personajele trec prin fel și fel de întâmplări atât de absurde încât ai mereu un zâmbet plantat pe moacă și de câteva ori chiar te apucă un râs copios.

Când auzi ciondăneală fraților, unul ciung, altul olog, sau când ești martorul unei revolte în pușcărie și deținuții vor ultimele cărți din seria Game of thrones, interesați de soarta gagicii blonde și sexy, garantat te apucă râsul, asta așa, să vă deschid apetitul, fără să dezvălui poantele cele mai bune.

Actorii, numai unul și unul, de la Daniel Craig la Hilary Swank, de la Adam Driver la Channing Tatum, joacă excelent și contribuie din plin la amplificarea absurdului scenelor.

Desigur, nu totul este ceea ce pare, avem parte și de-o îmbârligătură neașteptată, mai ales că nu credeai personajele a fi în stare de așa ceva.

Ce est drept, încetinește un pic spre final, devine destul de monoton cu dialogurile create după finalizarea jafului, dar per total este un film al naibii de distractiv.

Merită un 8, Logan lucky este una dintre comediile bune și relaxante ale anului.

4 out of 5 stars (4 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Poor things

Poor things

Noi, ăștia sărmani, nu avem parte de lucruri frumoase decât mai târziu. Așa cum a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *