Miraculous – Le film

Miraculous – Le filmBăi, să nu îndrăzniți „să vă râdeți‟ de mine că discut un pic despre Miraculous – Le film.

N-am avut scăpare și am fost târât la cinema.

 

🎬  Miraculous – Le film – Premisă 🕮

Marinette este o adolescentă din rândul celor deloc populare, așa cum îi atrage una din pițipoancele în devenire. Dar are suflet bun și asta este tot ce contează.

Adrien este băiatul de aur al școlii care atrage toate privirile îndrăgostitelor care se visează atârnând de brațul lui.

Marinette îi face ochi dulci, că-i topită după el (rușine să-i fie, că nu-i deloc modernă), dar Adrien nu prea o bagă-n seamă.

În fine, cei doi pun mâna pe niște artefacte antice care-i transformă în eroi, ea este Ladybug, el Motanul Negru.

 

💭 Miraculous – Le film – Comentariu 🍿

Cel mic nu mi-a dat pace până nu l-am dus la animația asta, că văzuse serialul și-i mare fan al celor două vietăți umanoide.

Eu eram scândură uscată, habar n-aveam cei cu ăștia și ce vor de la viața mea, nici nu mă îmboldea vreo tragere de inimă să-l urmăresc pentru că părea prea de copii.

Norocul meu este că filmul funcționează ca o poveste de origine, deci o ia de la început astfel că nu am fost picat din Lună.

Plus că, trebuie să recunosc, nu-i atât de pueril pe cât mă așteptam.

Ce-i drept, animația franceză suferă de sindromul plagierii, pare-se că a mâncat la aceeași masă cu politicienii români, deoarece personajele și povestea sunt preluate din alte creații artistice.

Planul maleficului Hawk Moth este identic cu cel al lui Mr. Freeze din mult hulitul Batman & Robin și câteva dintre personaje sunt copii fidele ale unora mai cunoscute precum Joker sau Harley Quinn.

Filmul nu se sinchisește cine știe ce să vină cu niște explicații coerente cu privire la puterile transmise de acele drăcovenii magice.

Nu am priceput de ce, spre exemplu, Adrien a fost blagoslovit cu puterea Motanului Negru și nici de ce mama naibii purta un clopoțel la costum al cărui unic scop era să-i deconspire poziția.

Se simte o grabă extraordinară în realizarea scenariului sau, mai bine spus, vrea să condenseze un serial întreg în 100 de minute, ceea ce este aproape imposibil de făcut într-un mod coerent.

Mai ales că se pierde mult timp cu numere muzicale, nu rele, dar nici cine știe ce. Și aici deja-vu-ul este la el acasă pentru că liniile melodice dau senzația că le-ai mai auzit undeva (Let it go, ups, am scris din greșeală asta).

Cât despre glume, mai bine să nu vorbim despre ele pentru că aș termina foarte repede deoarece nu am dat peste așa ceva.

Tentativele de umor se rezumă la niște gaguri copilărești, lipsite de inteligență, care nu se chinuie prea mult să vină cu poante bine construite.

Pe bune, iarăși dume cu flatulații?

Miraculous – Le film

 

În ciuda acestor multe defecte, animația chiar este decentă, există acțiune destul de bine executată, palpitantă și deloc juvenilă, cu monștri terifianți și distrugeri la scară largă.

Deloc originală, că acesta este laitmotivul filmului, dar pe cei mici nu i-a deranjat, se mai auzea din când în când câte un țipăt de frică, dar în rest liniște în sală.

Bașca, are și multă emoție, chiar nu mă așteptam să mă atingă la inimioară.

Și nu este greu să vă dați seama de ce, că doar l-am pomenit pe Mr. Freeze la început de comentariu.

În rest, avem parte de eterna poveste de dragoste dintre doi puștani visători care noaptea se ciondănesc pe subiectul eroismului, iar ziua se săgetează în priviri languroase.

 

🏆 Miraculous – Le film – Verdict 👍 sau 👎?

Povestea, chit că-i regurgitată și are multe ingrediente folosite anterior, avea potențial de a genera o animație mult mai bună de atât.

Dar când îndeși 40 de perechi de cămăși într-un geamantan mic, evident că le șifonezi ca dracu și mai rău te enervezi.

Așa și acest film, vrea multe într-un timp foarte scurt, probabil că era nevoie de măcar o împărțire în două părți a firului narativ pentru a-l dezvolta cum trebuie.

Caracterizarea personajelor este făcută pe fugă, pe alocuri este incoerent pentru că nu se pupă anumite aspecte esențiale, iar muzica este prea multă.

Dar cel mic s-a distrat de minune, având și un bagaj zdravăn de cunoștințe acumulate în prealabil cu care m-a făcut pilaf, plus că și mie mi-a plăcut acțiunea colorată, exuberantă și distrugătoare.

Finalul care s-a lăsat cu suspine în sală, pentru că este emoționant pentru toată lumea, având un mesaj simplu, dar puternic, mă determină să-i cumpăr 6 croasante proaspete.

Dacă pentru mine este de șase, probabil pentru cei mici se duce undeva spre 8.

3 out of 5 stars (3 / 5)

Trailer

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Earwig and the witch

Earwig and the witch

Earwig and the witch este un alt film (oare de ce?) regizat de Gorô Miyazaki, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *