Proud Mary

Proud Mary

Proud Mary ne-o aduce pe Taraji P. Hanson în rolul lui Mary, o cucoană cu niscai abilități mortale care se bagă pe unde nu prea-i fierbe oala.

Face parte dintr-o organizație criminală condusă de un ramolit care a crescut-o încă de mică, așa că a fost nevoită să participe la acțiunile ilegale întreprinse de acesta și chiar dacă s-a săturat de această viață, nu prea are șanse de scăpare.

Gagica esterantrenată până peste cap, arzând-o bine atât cu armele, cât și cu mângâieri brutale servite cu pumnul peste mufarina celor nefericiți care-i cad în cale.

În urma unui asasinat, Mary simte niște mustrări de conștiință, și face o faptă nesăbuită care pornește la drum toată povestea filmului de față, ducând la declanșarea unui război între clanuri mafiote.

Proud Mary împrumută câte ceva din John Wick și Atomic blonde, în sensul că avem o protagonistă țeapănă când vine vorba de scandal, care înșiră victimele ca pe mărgele, dar din păcate, nu a preluat tot ce trebuie.

Pe scurt, filmul, deși scurt, nu are nici măcar 90 de minute, pare al naibii de lung și de plictisitor pentru că mare parte din timp o arde inutil cu relația ei cu puștiul Danny, nu vă gândiți la prostii, este vorba de o relație maternă, deși nu e fiul ei, dar ceva tragic s-a întâmplat în viața ambilor care îi apropie.

După ce că filmul nu are nicio picătură de ceva original în el, de câte ori nu am mai văzut un personaj care se răzvrătește împotriva celor care îi vor răul și începe să împartă pumni și gloanțe în toate direcțiile, nici nu aduce ceea ce promite în trailer, adică scandal de la început la sfârșit.

Practic, pot spune că doar ultimele 20 de minute au reprezentat partea cu adevărat interesantă a filmului că în rest m-am plictisit teribil văzând-o cum îl dădăcește pe Danny și cum își povestesc unul altuia viețile lor nu tocmai pe roze.

Să nu mai zic de trailer, am rămas consternat când am urmărit trailerul după ce am văzut filmul, am crezut că am greșit undeva și am vizionat altceva, pentru că foarte multe secvențe din trailer nu există în film.

Și nu este ca și cum ar fi fost scene plictisitoare, ci au lăsat deoparte ce era mai interesant, mi s-a blocat creierul, păi nenică, a fost mult mai interesant trailerul de 2 minute jumătate decât tot filmul, cu exploziile dese și urmăririle nebune care au dispărut complet din varianta finală a lui Proud Mary.

Cred că bugetul (o mare parte din el) a fost consumat de pomană pe explozii care nu au fost folosite în film.

Regia lasă foarte mult de dorit, nu există omogenitate între scene, sunt schimbări bruște de tonalitate în cadrul aceleiași secvențe, de parcă ai impresia că la o bucată de 1-2 minute au lucrat separat 2-3 regizori, nu impresionează nici la modul de filmare, totul este de o banalitate demnă de un film de televiziune.

Scenariul scârțâie și el, neaducând nimic interesant, nu simți nici o atracție, măcar emoțională, față de Mary, pentru că nu ajungi să o cunoști, la naiba, nici măcar nu am reținut numele celorlalte personaje.

Nu știu ce a fost în mintea actriței principale, Taraji P. Henson (nominalizată la Oscar) să joace în acest rol, dar nu o condamn, pe hârtie cred că a sunat bine povestea, păcat că realizarea a fost slabă.

Să nu mai zic de reclama nesimțită la o marcă de mașină, am văzut mai multe primplanuri cu partea frontală a acestei mașini decât cu fundurile fetelor din seria Fast and furious, primplanuri care l-ar rușina și pe Michael Bay cu ale lui reclame la Bud Light.

Sunt total dezamăgit de film, chiar dacă premisa nu era cine știe ce, mă așteptam măcar la niscai acțiune decentă care să nu mă facă să regret că am cumpărat biletul.

Ca o bilă albă printre atâtea probleme, muzica a fost foarte bună, piese mai vechi, antrenante, care au încercat să dea un zvâc unei acțiuni destul de monotone în cea mai mare parte.

Și măcar au angajat și ei câțiva ruși să joace rolurile unor vorbitori de slavă, nu niște americani cu accente de toată jena.

Proud Mary este unul dintre cele mai slabe filme ale acestui început de an, nu pot să îi dau mai mult de un 4.

2 out of 5 stars (2 / 5)

Trailer:

Link IMDB:

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Twisters

Twisters

Twisters ne aduce pe marile ecrane un strop de răcoare pe canicula asta toropitoare de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *