Ride along 2

Ride along 2

2.5 out of 5 stars (2,5 / 5)

Ride along 2 e un sequel complet inutil al unei comedii nu prea haioase, dar care şi-a scos banii başca un profit. Şi cum orice jeg profitabil trebuie să aibă continuare era evident că şi Ride along nu va fi excepţia.

În curând cumnaţii James şi Ben se întorc pe ecrane pentru o altă aventură poliţistă, de data asta prin Miami, în căutarea unui hacker care deţine cheia decriptării unui dispozitiv plin, speră ei, de informaţii utile pentru a elimina o reţea de traficanţi de droguri.

De data asta Ben nu mai e un simplu muci-n vânt cu aere de poliţai, acum e în proaspăt absolvent de academie aflat în perioada de probă şi picat în cârca lui James care, vrând, nevrând, trebuie să-l care după el prin misiuni ştiind clar că Ben le va strica pe toate.

Nu trece mult timp şi se produce un mic dezastru, şeful face o criză de nervi şi îi expediază la Miami să-l caute pe Bone Machine, un hacker foarte priceput. Deşi James se cam codeşte să fie dădaca lui Ben, nu are încotro, fiind rugat de sora sa, viitoarea soţie a lui Ben, să-l ia de pe cârca ei cât să aibă timp să pregătească nunta.

Ajunşi la Miami, fac echipă cu focoasa Maya pentru a-l găsi pe AJ, hackerul asiatic. Numai că lucrurile se complică, dau peste altă mânărie mult mai mare decât cea pe care ei vor să o rezolve şi în scurt timp încep să zboare gloanţe peste tot şi să bubuie maşinile pe lângă ei într-o veselie.

Nah, ceva banal de tot, doar nu aţi fi vrut un scenariu competent la o asemenea premisă.

Sincer, nu mă aşteptam la cine ştie ce din partea filmului, chiar eram sigur că voi urmări o porcărie cruntă dar în final, mi s-a părut un film indiferent, nici să dau cu el de pământ, nici să îl ridic în slăvi.

E unul din filmele alea care îţi plasează un rânjet tâmp pe moacă pregătit să izbucneşti în hohote de râs la o poantă pe care o aștepți să explodeze la faza următoare şi te trezeşti că rămâi cu rânjetul intact spunându-ţi: hai că poate la faza următoare mă cac pe mine de râs. Din păcate rămâi doar cu speranţa.

Nu aduce absolut nimic nou, avem parte de aceeaşi diaree verbală împroşcată cu rapiditate de Kevin Hart în toate părţile în ideea că poate totuşi din miliardele de cuvinte care zboară cu viteza luminii se vor regăsi şi câteva care să-ţi schimonosească faţa într-un zâmbet.

Din nefericire nu merge şmecheria, filmul e la fel de amuzant ca un documentar despre Holocaust.

În schimb nu e de aruncat la gunoi acţiunea, recuperează pe bucata asta, dacă nu avem parte de comedie, măcar putem beli ochii la ceva acţiune destul de abundentă pentru un astfel de film.

Să nu exagerez, să nu vă faceţi impresia că e cine ştie ce Die hard dublat de un Furious, avem ceva împuşcături pe ici, pe colo, niscai explozii dublate de câteva urmăriri de maşini şi o fază de final într-un port chiar faină.

M-a cam enervat la un moment dat că, probabil din motive bugetare, au dat-o pe animaţie GTA ca să mai economisească niscai marafeţi dar s-au scos pe final.

Actorii principali sunt aceiaşi, deja am pomenit de Kevin Hart care devine obositor şi plictisitor jucând acelaşi rol de trăncănitor enervant care nu face decât să încurce lucrurile dar la final să-şi demonstreze valoarea. Şi tare mi-e teamă că va continua acest trend şi cu următorul său film, Central Intelligence. Tot ce face în film e să încurce lumea şi să nu tacă nici măcar o secundă.

De cealaltă parte, îl avem pe Ice Cube care ghici ce rol joacă? Bingo, opusul lui Kevin Hart, el e jumătatea morocănoasă, care mai mult mormăie, care are capul pe umeri şi creier în cap.

O apariţie care mai aduce un pic de lumină filmului este Olivia Munn, cea care-o joacă pe dura dar senzuala Maya care-i cam pune la punct pe băieţi, deşi în moduri diferite.

Regia e asigurată de Tim Story, meh, e ăla care a regizat filmele proaste din seria Fantastic four, pardon, să fiu mai specific, că toate au fost proaste, mă refer la cele 2 cu Captain America Chris Evans înainte de a deveni faimos, deci nu vă aşteptaţi la miracole. Se pare că e în relaţii bune cu Kevin Hart, regizând nu mai puţin de 4 filme în care piticul guraliv joacă.

Ce naiba să zic în încheiere despre film? Comedie ioc sau cel puţin nu pe gustul meu, probabil nişte sărăcuţi cu mintea ar râde la asemenea aiureli, ca să nu zic direct tâmpiţi.

Bore along 2 e oarecum salvat de acţiunea care mai adaugă niţică sare şi piper unui film altfel lipsit de orice gust, ţinând cont că mi-a generat o tonă de indiferenţă, nota e una la fel de neutră, un mare 5, pe principiul îl recomand să-l vezi sau să nu-l vezi, experienţa va fi aceeaşi, adică deloc.

Probabil că voi fi nevoit să-mi omor ochii şi la o treia ciondăneală între cei doi pentru că filmul a adus ceva profit. Deci Ride Along 3, te “neaştept” cu mare nerăbdare.

About admin

Check Also

A fost sau n-a fost?

A fost sau n-a fost?

Cel mai bun film românesc – Gopo – Ediția 2007 A fost sau n-a fost? …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *