The secret life of pets

The secret life of pets

1.5 out of 5 stars (1,5 / 5)

The secret life of pets este cea mai recentă animație a studiourilor Illumination, ăia cu Despicable me și Minions.

Pets încearcă să ne lămurească asupra unei întrebări arzătoare pentru întreaga umanitate, care nu ne dă pace de secole, ba chiar de milenii, și anume ce mama dracului fac animalele de companie atunci când stăpânii nu-s acasă?

Dar să o iau ușurel, prima vietate pe care punem ochii este Max, un terrier drăguț care duce o viață de boier alături de stăpâna lui.

Asta până în momentul în care se trezește pe nepusă masă cu un musafir nepoftit, o potaie uriașă pe nume Duke cu care trebuie să împartă totul, inclusiv afecțiunea stăpânei lor.

Câinii nu prea se înțeleg, pornesc o luptă de care pe care, fiecare dorind să fie masculul dominant și uite așa, din bătălia asta oarbă se iscă aventura lor, pentru că reușesc să se piardă în timpul unei plimbări, sunt atacați de o șatră de miauniste, își pierd zgarda și devin vagabonzi, adică numai buni pentru hingheri.

Pe de o parte, avem aventura lor plină de peripeții cu destinație clară, întoarcerea lor acasă, pe de altă parte, ne este prezentată misiunea de salvare a lor pusă la cale de prietenii de zi cu zi, o adunătură de animale diverse, de la cățeaua Gidget, care îl are la inimă de Max, dar el e cam prostovan și nu se prinde, până la pisica supraponderală Chloe și o pleiadă de alte animale de companie.

Se întâlnesc cu tot felul de alte animale, care de care mai pestrițe, umblă prin diverse locații, de la canalizări până la feriboturi, dar cu toate astea acțiunea e mai liniară ca monitorul cardiac al unui decedat.

Deși poate părea cam ciudat ce spun, filmul are ca principală țintă puradeii, este normal, până la urmă este o animație, însă nu are nimic atrăgător și pentru părinții care sunt nevoiți să suporte acest film.

Prin urmare, nu m-a atras cu nimic Pets, este de o banalitate excepțională, alte animații sunt doldora de poante adulte, neînțelese de prichindei, dar care fac șederea părinților la asemenea filme mai puțin chinuitoare.

Însă aici nici urmă de așa ceva, avem doar o înșiruire de pățanii mediocre, absolut lipsite de originalitate, fără nici cea mai mică urmă de haz dar care copiilor li se vor părea foarte ilare.

Nu am schițat nici măcar o grimasă de zâmbet, tot ce vedeam erau niște faze adunate de prin alte filme, cu un grad de sictir foarte ridicat și fără vreun dram de atracție.

Ce să mai, m-am plictisit de groază la Pets, tot ce făceam era să ghicesc vocile care însuflețeau jivinele din film pentru că oricum altceva mai interesant nu era de făcut.

Păcat de premisă, era una destul de atractivă și cu mare potențial, însă realizatorii au transformat-o într-un film sec, cu o poveste binecunoscută, niște animale se pierd și sunt nevoite să își găsească drumul spre casă, având pe urme, evident, niște hingheri.

Nu prea mai am ce să spun, sunt profund dezamăgit de film, nici măcar coloana sonoră nu este memorabilă, este cel mai slab film de animație pe care l-am văzut anul acesta (deși credeam că această nefericită distincție îi va reveni lui Angry birds), știu că nu este pentru adulți, că a avut un succes imens la copii, dar am fost învățat cu animații care au de toate pentru toți, așa că nu pot să îi dau mai mult de 3.

Se pare că Illumination și-a luat-o în cap, după cele 2 animații bune Despicable me, s-au lăsat pe tânjală și au trecut la bălării de filme, fără cine știe ce poveste, dar care atrage puradeii în hoarde, mă refer la dejecția de Minions, și acum, la sărăcia de Pets.

 

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

My neighbors the Yamadas

My neighbors the Yamadas

Hôhokekyo tonari no Yamada-kun, nah, jucați-o p-asta. Hai să vă scutesc de un chin, este …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *