Teenage Mutant Ninja Turtles 2: Out of the shadows

Teenage Mutant Ninja Turtles 2

1 out of 5 stars (1 / 5)

TMNT 2, pe numele său complet Teenage Mutant Ninja Turtles 2: Out of the shadows (ditamai numele pentru un asemenea film) este continuarea aventurilor celor patru țestoase mari amatoare de pizza.

De data asta numărul personajelor negative crește exponențial, pe lângă Shredder scăpat din pârnaie, ne lovim de cuplul tâmpit format din Bebop și Rocksteady, precum și de antagonistul dintr-o altă dimensiune, Krang, numai creier dar cam fără minte.

Cum era de așteptat, poliția își dovedește incompetența și reușește să îl piardă din vedere pe Shredder care evadează cu ajutorul unei scule de om de știință priceput într-ale teleportării, dar nu foarte bine, așa că Shredder ajunge într-o altă dimensiune și dă nas în tentaculă cu Krang care-i bagă sub retină un plan sofisticat de cucerire a Pământului.

Ce mai tura-vura, ăștia o pun de-un parteneriat diabolic și se apucă de căutat părțile componente ale mașinăriei care le va permite crearea unei rupturi spațiu-timp și deschiderea portalului între cele două lumi.

Numai că ghinion, în calea planului lor se interpun cele patru țestoase cărora li se alătură focoasa April și nou-venitul în echipă, Casey Jones, cel cu crosa de hochei.

Nah, ce să mai zic din poveste, că nu prea mai am ce, deși l-am văzut acum jumătate de oră deja am început să îl uit.

Mi-a fost destul de clar că nu m-am încadrat în audiența țintă a filmului, TMNT 2 este, fără doar și poate, croit pentru a fi pe placul puradeilor, este un film copilăros, care nu se ia deloc în serios chiar dacă în unele momente era cazul să o facă, totul este o bășcălie, dar una de prost gust, fără nici un dram de amuzament, chiar dacă încearcă din toate răsputerile să ne aducă niște zâmbete, chiar forțate, pe moacă.

S-au scremut de pomană cu fel și fel de poante cu subiecte actuale, dar sunt total lipsite de sare și piper, nu au deloc rezultatul final dorit, chiar dacă am priceput la ce fac referire, pur și simplu nu au fost amuzante.

Mă lua cu somnolență văzând atâtea dume patetice, anoste, pline de insipid pentru un adult, poate pentru copii erau haioase, dar pe mine aproape că au reușit să mă bage în comă.

Noroc cu acțiunea că m-a ferit de aparatele de susținere artificială a vieții, nu că acțiunea ar fi fost un punct pozitiv, dar a reușit să mă smulgă din starea de legumă pe moarte și să mă aducă în pragul unui atac de epilepsie.

Dumnezeule, ce de culori stridente, ce de luminițe inutile, ce de scântei nerealiste, ce de bling-bling-uri kitchoase, un ghiveci vizual absolut oribil. Când se încingea acțiunea era imposibil să urmărești atent ce se întâmplă pe ecran pentru că erai bombardat cu o grămadă de deșeuri vizuale care de care mai toxice.

Ce scene line, ce secvențe clare, la mare putere a fost camera tremurată și editarea extrem de rapidă care au făcut ca acțiunea să fie neinteligibilă, un mod de filmare absolut oribil, cum rar mi-a fost dat să văd.

Probabil observați că sunt plin de laude cu privire la acest film. Și încă mai am pe țeavă.

Pe lângă povestea incoerentă, acțiunea haotică, amuzamentul lipsă, îngrămădeala de personaje, TMNT 2 încearcă să ne bage pe gât și o poveste forțată de dragoste ce se potrivește ca nuca-n perete, dar să ne și țină o morală cu privire la discriminarea dăunătoare care în acest context nu face decât să-i muște de cur pentru că filmul perpetuează anumite clișee obosite, evidențiind ipocrizia de care dă dovada, e ca și cum hoțul, cu mâna până la cot în sacul cu bani, ne-ar ține prelegeri cum că e nasol să furi.

Băi nene, și finalul a fost atât de neinteresant și banal, ce nu s-a pomenit, e a treia oară anul ăsta când văd același final reciclat într-un film de mare anvergură.

Chiar dacă nu este regizat de Michael Bay, TMNT 2 emană un puternic miros de baysm de la o poștă, se vede că este producător, probabil regizorul a fost doar o marionetă care a urmat sfaturile lui Bay.

Avem toate elementele specifice lui.

Slow-motion-uri cu trupul apetisant al lui Megan Fox, de parcă ar fi ființa supremă? Bifat.

Explozii cât mai bombastice și complet nerealiste, că în filmele lui dacă tragi o bășină e musai să sară ceva în aer pe lângă tine, dublu bifat.

Reclamă cât cuprinde la diverse produse, în special chinezești (că o mare parte din buget a fost acoperit de companii chinezești)? Oho, triplu bifat, tot filmul e plin de astfel de reclame și de scrijelituri chinezești pe toți pereții și toate carapacele.

TMNT 2 aduce mai mult a desene animate, știu că așa s-a vrut, că a fost ceva intenționat ca efectele speciale să fie cât mai nătânge, mai caricaturizate, mai ales modul în care sunt animate creaturile, dar parcă prea au exagerat, pur și simplu nu aveam impresia că urmăresc un film.

Am încercat să găsesc și niscai puncte pozitive, dar oricât am încercat, nu am reușit. Ah, măcar coloana sonoră are niște piese faine de tot.

Parcă primul a fost mai acceptabil, având un număr mai redus de personaje și cu ceva mai multă acțiune vizionabilă, în schimb, TMNT 2 nu a reușit decât să îmi dea o durere cruntă de cap și să îmi trimită pe lumea cealaltă câțiva neuroni.

Îi dau o notă de 2, să zică mersi și pentru nota asta că m-a prins într-o pasă bună și m-au gâdilat la fund cu niscai nostalgie.

Aștept cu maxim dezinteres și partea finală a trilogiei, deși la ce eșec a fost TMNT 2, m-aș mira să am parte de TMNT 3 prea curând.

 

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Poor things

Poor things

Noi, ăștia sărmani, nu avem parte de lucruri frumoase decât mai târziu. Așa cum a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *