The hurricane heist

The hurricane heist

The hurricane heist îngroașă rândul filmelor rizibile care încearcă să profite de un dezastru natural pentru a mai face un dolărel pentru vremuri grele.

De ce să nu recunosc, astfel de filme, deși în marea lor parte oribile, îmi sunt pe plac pentru că îmi lasă creierul să doarmă relaxat și să-și refacă forțele după stresul cotidian.

Așa că știam exact la ce festival de absurditate să mă aștept de la acest film cu un titlu atât de sugestiv.

Care este premisa filmului?

Este una simplă și briliantă.

Unii vor să jefuiască un transport de 600 de milioane de dolari programați spre a fi transformați în confetti și pun la cale un plan halucinant de perfect.

Tot ce au de făcut este să aștepte un uragan de mare intensitate pentru a-și pune în aplicare planul genial.

Nu mai contează că poate uraganul vine mâine sau peste 25 de ani, sau că uraganul vine într-o zi în care banii nu sunt transportați spre mărunțire, sau că poate veni într-o noapte sau în orice alt moment al zilei în care banii deja au fost mărunțiți.

Și cum scenariul produce miracole, ce să vezi? Toate planetele se aliniază perfect și un uragan, complice parcă la jaf, își face apariția la momentul oportun. Să nu mai zic că uraganul vine și pe nesimțite, instrumentele sofisticate anticipau o furtună mai puternică, nicidecum un uragan cum nu a mai văzut de multă vreme orășelul în care se desfășoară acțiunea.

Așa că sarcina de a salva ziua pică pe umerii fetei lui taica Taken, Maggie Grace, care o interpretează pe Cassie, responsabilă de distrugerea banilor, care acum este nevoită să facă un menage a trois cu cuplul de frați Will și Breeze (atinși și ei în mod tragic de un alt uragan, sau poate același) și să le pună bețe-n roate hoților.

Se pornește astfel o luptă dusă pe două fronturi, pe de o parte, cei trei eroi trebuie să țină piept răufăcătorilor care răsar din toate colțurile, că o sumă atât de mare atrage ca musca la guvernați, și pe de altă parte, trebuie să fie mai rapizi ca uraganul care vine, vine și calcă totul în picioare.

De ce să mint, The hurricane heist a reușit să îmi scoată câteva chicoteli, deși este prost de dă în gropi, nici nu se vrea a fi ceva revelatoriu, știe că este un film tâmp de acțiune cu o premisă absolut stupidă și marșează pe asta până la final.

Tot ce contează la un astfel de film este acțiunea, și The hurricane heist nu duce lipsă de așa ceva, chiar dacă este neverosimilă, chiar dacă pe alocuri aduce a Fast and furious (se vede că este același regizor de la primul Fast and furious), chiar dacă îți intră creierul în hibernare, filmul livrează secvențe de acțiune după secvențe de acțiune, care de care mai absurde și mai greu de înghițit, dar cât de cât distractive pentru că uraganul creează anumite situații propice unor nebunii retarde pe ecran.

Efectele speciale sunt destul de slabe, doar câteva momente par mai cizelate, în rest se vede că filmul a fost făcut pe ieftineală, dar nah, nu toți regizorii sunt Roland Emmerich să primească bugete de sute de milioane pentru filmele lor în care o calamitate naturală este subiectul principal al filmului.

Și pe cât de neverosimil este filmul, pornind de la planul idiot și până la meteorologi care se transformă subit în supereroi, a fost cât de cât acceptabil până la un moment dat când o dă în câteva secvențe ridicole chiar și pentru un asemenea film, nu vă spun despre ce este vorba, să nu dau spoilere (inserați un emoji ținându-se cu mâinile de burtă de râs), dar o să vă dați seama că sunt greu de ratat momentele care vă vor face să sloboziți un: Du-te-n…!!!

Și nu mă refer la fazele fenomenal de cretine în care ciumpalacii trag cu săgeți cu tranchilizant în soldați și ăștia pică secerați, loviți de somn, la nicio secundă de când au fost atinși de săgeată.

Deși avem ceva actori cunoscuți, interpretările nu sunt cine știe, cred că actorii principali nici nu știau despre de ce este filmul de și-au pus semnătura pe contract, mai ales că, probabil, doar s-au schimonosit în fața unor ecrane verzi.

Regizorul este Rob Cohen, și dacă vă înșir câteva titluri din filmografia lui vă veți da seama cu ce se mănâncă acest The hurricane heist, el este regizorul (pe lângă primul Fast and furious) și al unor filme precum xXx (ăla cu vin Diesel), Daylight (tot cu un dezastru), Stealth sau Mumia 3.

The hurricane heist nu merită mai mult de un 4, și asta doar așa, pentru că astfel de filme sunt, cum spun americanii, un „guilty pleasure” pentru mine.

Nu pot să nu menționez asta ca un avertisment, dar, din păcate, cred că trailerul pentru acest film este unul dintre cele mai proaste pe care le-am văzut, toată acțiunea este concentrată în două minute jumătate, nu rămâne loc de nicio surpriză.

 

2 out of 5 stars (2 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

The fall guy

The fall guy

Fără să fac cine știe ce cascadorii, m-am înființat la The fall guy așteptând un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *