The hustle

The hustle

The hustle este o comedie, adică așa m-a mințit, care ne prezintă o luptă dusă pe un front intelectual, și nu numai, între două escroace în încercarea lor de a vrăji un mare mahăr într-ale IT-ului.

Filmul este un remake al lui Dirty rotten scoundrels din anul 1988 și le are în rolurile principalele pe Anne Hathaway și Rebel Wilson.

Anne Hathaway este suava, eleganta, educata, super inteligenta Josephine, care a pus pe roate o trupă bine unsă într-ale escrocheriilor și cu ajutorul căreia și-a construit un renume infam în rândul bogătanilor, în timp ce Rebel Wilson, ca de obicei, este personajul din topor, vulgar în exprimare, care se mulțumește cu puțin și care crede că dacă ușurează un pitpalac de câteva sute de dolărei, a realizat o mare performanță.

Cele două se ciocnesc unghii în unghii și gene-n gene pentru a afla cine este mai tare-n turnat de gogoși și care are ambiția mai dură ca diamantul pentru a pune labele pe un CEC de jumătate de milion de dolari.

Băi, mă lăsați dracului în pace cu remake-urile astea inutile în care băgați cu forța feminismul doar de dragul de a avea feminism? Că astfel de filme nu realizează decât opusul, în loc să vă folosiți cu inteligență de situația curentă, una normală de altfel și care ar fi trebuit să se nască mult mai devreme, prin modul ăsta obscen și pervers de a ne suprasatura cu astfel de filme, nu faceți decât să îngropați feminismul, scârbind deopotrivă atât bărbații, evident porci, cât și doamnele care nu văd deloc ceva bun în astfel de lături aruncate pe marele ecran.

M-am ventilat un pic, acum revin la capodopera cinematografică numită The hustle.

Filmul nu face decât să denigreze sexul frumos pentru că Anne Hathaway se fâțâie în film în tot felul de costumații care de care mai ușuratice, să nu zic altceva, iar Rebel Wilson face ce știe ea mai bine să facă, poante cu grași, folosindu-se de aspectul fizic în loc de aptitudinile actoricești pe care le posedă dar pe care le ascunde sub un strat gros de, nu, nu scriu șunci, ci un strat gros de replici imbecile.

Dacă tot vor să ne bată la cap cu feminismul ăsta, atunci să ia naiba lecții de la Ellen Ripley sau Sarah Connor, să dau 2 exemple celebre, așa se construiește un personaj feminin puternic, nu cum a făcut The hustle care, pentru a scoate în evidență inteligența protagonistelor, a transformat bărbații în niște scule umblătoare retardate cărora le curg balele la vederea unei glezne, chit că este ea și de bovină umană.

În afară de câteva scene în care sunt puse la cale niște planuri pseudo-inteligente, posibile doar pentru că bărbații sunt niște dobitoci în film, The hustle este degeaba, dar un degeaba nociv, care nu aduce nimic bun.

Nici nu îmi mai aduc aminte dacă am chicotit sau hlizit la vreo scenă, că de râs nici nu poate fi vorba.

Probabil și actrițele și-au dat seama în ce scursură au acceptat să joace încât nici măcar nu le apar numele în capul listei cu distribuția, ba mai mult, Rebel Wilson intră la Și alții.

Deja îmi este teamă pentru Black widow, pentru că Jac Schaeffer, care a participat la realizarea acestui scenariu, apare pe lista scenariștilor pentru Black widow.

De regie, numai de bine, regizorul este la prima aventură pe marele ecran, și la ce hazna a ieșit, mare mirare să pupe  ceva pelicule cu pedigree.

Dacă aveți chef de un film în care o cucoană afumă din vorbe iscusite droaie de bărbați, loviți în creier cu picamerul, pentru o mână de pietre prețioase și alta o arde în glume supraponderale ieftine, de duzină, fără haz, atunci The hustle poate fi alegerea potrivită.

Eu am reușit să-mi stăvilesc reflexul de vomă cât să-i belesc lui The hustle un 3.

1.5 out of 5 stars (1,5 / 5)

 

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Drive-away dolls

Drive-away dolls

Drive-away dolls este un film regizat de jumătate din cuplul Coen, în speță de fratele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *