The knight before Christmas

Asaltul filmelor cu tematică de Crăciun continuă, după Noelle, atac cu The knight before Christmas (un evident joc de cuvinte).

Dacă nu ați auzit de el, nu-i problemă, nu îl găsiți în cinema, ci pe omnipotentul Netflix.

După titlu nu este greu de anticipat că filmul înglobează o componentă fantastică pentru că avem parte de-un cavaler din anii 1300 ce hălăduiește prin Anglia, sir Cole (interpretat de necunoscutul Josh Whitehouse) care în timp ce se deda la un joc cavaleresc medieval, se nimerește într-o pădure unde îi iese în cale băbătia Old Crone ce-l aburește cu o misiune mistică, spusă în dodii, ce sună mai mult a vaticinație.

Neînțelegând mai nimic din bolboroselile dubioasei doamne a pădurii, sir Cole nu prea dă atenție bombănelilor acesteia. Și rău face pentru că imediat apare din neant o fumăraie falsă și ieftină, de film de TV, care-l teleportează taman în Anno Domini 2019 unde dă peste Ileana Cosânzeana americancă, anume Brooke (jucată de Vanessa Hudgens, o regăsiți în regatul meu cu Second act și Polar). De ce tocmai din Anglia în SUA și fix în 2019? Nu vă bateți capul cu astfel de amănunte frivole, răspunsu-i simplu, că așa a vrut scenariul.

Nu este niciun mare secret care este misiunea lui sir Cole, oricât de criptică a fost Muma Pădurii, se pare că doar blondul nătăfleț nu s-a prins de scopul pentru care a fost trimis aproape 700 de ani în viitor că deh, nu mai erau muieri demne de iubit și numai bune de plodire în perioada lui.

The knight before Christmas este o comedie ușoară romantică presărată din plin cu spiritul Crăciunului, o poveste gingașă despre dragostea care răsare de unde nu te aștepți, condimentată cu toate ingredientele dulci specifice categoriei din care face parte și care-ți produc carii pe suflet de la prea mult consum.

Cred că m-am moleșit spiritual și învelișul rigid de om hain a fost penetrat de atâtea filme văzute într-un timp scurt pentru că The knight before Christmas mi-a plăcut destul de mult.

Punctul forte al filmului este, de departe, replicile absolut cuceritoare pe care le rostește sir Lance, personajul venit din anii 1300, și care mustesc a arhaism îmbătător, a discurs elevat, a politețe mieroasă, ce să mai, reprezintă o adevărată desfătare pentru urechi astfel de cuvinte duioase, care se rostogolesc fluent pe limbă și care demonstrează cât de mult a decăzut comunicarea umană verbală în zilele noastre.

Un alt element de atracție pentru The knight before Christmas este mirarea naivă și copilăroasă a lui sir Lance la vederea unei lumi complet diferite față de cea din care vine. Chiar dacă aici reacțiile mi s-au părut cam domoale, nu părea că este atât de stupefiat de lumea străină în care se află, totuși, modul lui inocent și plin de neprihănire prin care ancheta fiecare lucru care nouă ni se pare absolut banal este de natură să genereze multe zâmbete autentice.

Filmul constă în mai mult de atât, dar nu mai are rost să pomenesc ce se va întâmpla, că oricum nu este deloc greu de anticipat, din acest punct de vedere, The knight before Christmas urmează formula clasică și nu se abate nici măcar un pas de la bifarea tuturor clișeelor ce trebuie să se regăsească într-un asemenea film.

Puteți să citiți recenzia oricărui film anterior cu tematică de Crăciun pentru a descoperi mesajele transmise și de producția de față pentru că sunt aceleași, nu diferă cu nimic de un Last Christmas, spre exemplu.

Personajele sunt simpatice de la cap la coadă, nu avem deloc negativiști prin preajmă să ruineze bucuria acestor sărbători, atinge în treacăt și subiectul părinților singuri care se chinuie să-și crească odraslele cât mai bine, dar nu insistă prea mult tocmai pentru a nu strica buna dispoziție care pune stăpânire pe tot filmul.

Tehnic nu strălucește deloc, se vede clar că este un film de mâna a doua cu efectele speciale de teleportare ridicole chiar și pentru un magician amator, cu ninsoarea falsă continuă ce pare că este pe orizontală și cu decorurile evidente care denotă scena unui film și nu ceva real.

Dar dincolo de lipsa totală de originalitate în curgerea poveștii, de simplitatea intrigii și de falsitatea tehnică, The knight before Christmas este plin de jovialitate și mi-a oferit un festin de bucurie sufletească presărată cu linii de dialog pline de savoare, astfel încât nu mă pot abține și înnobilez filmul cu un 8.

4 out of 5 stars (4 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Battle on Buka Street

Battle on Buka Street

Din când în când îmi place să mai bag câte o premieră, adică sper că-s …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *