The pirates: The last royal treasure

The pirates: The last royal treasure se vrea a fi un sequel, mai mult spiritual, al producției din 2014 care se numește, simplu, The pirates.

În schemă s-a băgat și Netflix, și aveam o strângere de inimă, că doar știm că Netflix funcționează pe principiul: Facem multe, poate s-o nimeni unul bun.

🎬 Premisă

Filmul este, în mare parte, identic cu The pirates, doar că are o distribuție nouă, fără fețele obișnuite din primul film.

O corabie, condusă tot de un pirat cu Y la pălărie, Hae-Rang (Han Hyo-joo), are la bord și niște pârliți de bandiți, în frunte cu martalogul suprem pe apă,  Woo Moo-Chi (Kang Ha-Neul – Forgotten).

Printre certuri, beșteleli și miștocăreli între ocupanții corabiei ce se plimbă lin pe ape ajunge un zvon cu privire la o comoară gigantică, pierdută printre valuri, a cărei hartă promite o cale directă spre o viață plină de huzur.

Asta dacă este cineva priceput în a descifra indicațiile misterioase, ce par a fi fără noimă.

Nelegiuiții noștri întind pânzele și îndreaptă catargul spre locațiq plină de aur galben, dar nu sunt singurii care vizează găsirea comorii.

Cine mai caută mirajul îmbogățirii rapide? Vă las pe voi să descoperiți în film dacă vă atrage premisa.

💭 Comentariu

The pirates: The last royal treasure este un film care se ține foarte aproape de zicătura preferată a sequel-urilor: Mai mult și mai mare înseamnă mai bun.

Ceea ce în cazul de față nu este deloc adevărat.

În The pirates: The last royal treasure totul este la scară mai mare comparativ cu The pirates, de la comoara care nu mai este o simplă pecete, ci aur cât să înființezi o nouă țară, până la vizualul spectaculos din punct de vedere al grandiozității.

Toate astea ar trebui să impresioneze spectatorul, dar aici filmul s-a înhămat la mai mult decât îi acoperea plapuma bugetară.

Nu știu dacă informațiile găsite sunt chiar autentice, dar filmul de față a costat 19 de milioane de dolari, comparativ cu 13 milioane, bugetul lui The pirates, dar acțiunea gândită de scenariști ar fi avut nevoie, probabil, de 3-4 ori mai mult pentru a fi redată cum trebuie.

Ce vreau să spun este că The pirates: The last royal treasure arată oribil (poate exagerez cu oribil, dar oricum, arată prost) când vine vorba de multiplele secvențe subacvatice, efectele speciale sunt de un ridicol ieșit din comun, parcă mă uitam la filme din anii 1970, atât de penal arată filmul când personajele se scufundau în adâncul apelor.

Bașca, apar și niște animale CGI de tot râsul și ele și, în general, filmul are o estetică neplăcută, cu CGI fals, sânge fals, animale false. Și asta rezultă când vrei să faci mai mult decât te ține buzunarul. În The pirates pe post de sânge era folosit sos de cireșe/vișine, măcar era real.

Dar să nu naufragiez de tot filmul din punct de vedere vizual, probabil mare parte din buget a fost păstrată pentru actul 3, acolo nu am nimic de reproșat, totul este așa cum trebuie, exploziv, colorat, bine realizat, încât ochiul intră în extaz.

Și pe partea de comic exagerează, totul se duce-n clovnerie, personajele prea sunt saltimbanci și se bălăcăresc dincolo de limita amuzamentului, căzând într-o caterincă repetitivă parodică de prost gust.

Ce era amuzant la început, devine enervant pe parcurs pentru că dumele își pierd din efect, mai ales că nu diferă prea mult între ele sau de cele din The pirates.

🏆 Verdict

Acum intră în acțiune libidoul din mine, filmul a fost salvat de la fi o epavă eșuată în Triunghiul Netflixului de prezența lui Han Hyo-joo, un panaceu însănătoșitor pentru film, era mereu o desfătare pentru ochi apariția ei pe ecran în cizmele neînfricatului căpitan.

Și, culmea, a reușit să transmită credibilitate rolului, nu strâmbam din nas când culca la pământ matahale pentru că o făcea cu grație, agilitate și scheme de arte marțiale, plus abilități spadasine, astfel încât totul părea natural.

Aici The pirates: The last royal treasure își mai spală din păcate, pe partea de acțiune se ridică deasupra liniei de plutire, luptele sunt multe, dese, cu combatanți grămadă, ca un banc de pești.

Coregrafia ce are mult wire-fu în ea aduce cu sine multă adrenalină, ca atare, în ciuda unei senzații generale de „Am vrut mult, am putut puțin‟, The pirates: The last royal treasure rămâne o aventură cât de cât decentă, așa, de 6 lingouri de aur.

3 out of 5 stars (3 / 5)

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Snipers

Nu voiam să scriu în detaliu despre Snipers (Ju ji shou), unul din nenumăratele filme …

4 comments

  1. V-a lăsat durerea de la mână? :))

  2. Dar ajutați-mă să înțeleg.Ați făcut o glumă când ați spus că ați dat cu palma într-o statuie și v-ați rupt mâna altfel sau chiar ați dat ca „inteligentul” într-o statuie.Și dacă ați dat,de ce ai întreba o statuie cât este ceasul? :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.