Time to hunt

M-a luat la ochi Netflix că-s în limbă după coreene (filme) și mi-a băgat pe sub nas Time to hunt (Sanyangeui sigan), un film de acțiune din 2020.

Acțiunea din Time to hunt este plasată într-o lume distopică, un viitor nu prea îndepărtat, dar nimic prea extravagant sau dichisit, însă suficient de diferit încât îți dai seama că toaleta s-a defectat și rahatul s-a revărsat peste Coreea de Sud lovită de un teribil crah economic.

Pe sus sunt neoane opulente, pe jos este sărăcie cruntă, pe sus este New York, pe jos este Ferentari.

Și aici își duce viața capul răutăților din Time to hunt, Jun Seok, un tânăr abia eliberat de la zdup care-și regăsește prietenii rupți-n coate de lipsuri financiare. Stupefiat de această situație, știind că el a înfundat pușcăria, dar captura monetară consistentă a rămas în grija amicilor, Jun Seok află că banii nu mai au nicio valoare dacă nu-s dolari americani, won-ul sud-coreean fiind doar hârtie de șters la fund.

Așa că pune la cale un plan îndrăzneț de a jefui o casă de pariuri ilegală.

Zis și făcut, gașca lui Pazvante Chiorăscu Oblicescu se pune pe treabă, dă lovitura și ai crede că totul este lapte și miere. Din nefericire pentru șmanglitorii noștri fură de unde nu trebuie, așa că intră în acțiune titlul filmului, Time to hunt, pentru că ne urmele lor se lansează un criminal înrăit, mai insistent ca un pitbull călare pe-o găină.

Premisa nu-i cine știe ce, ăștia 4 sunt vânați de un nene rău, asta este povestea pe scurt.

Time to hunt este unul din acele filme fără nimic special în el, nu excelează la vreun anume capitol, dar nici nu se aruncă în vreo fosă septică.

După vizionarea lui primul aspect care m-a frapat a fost lungimea lui, se duce spre 2 ore și jumătate deși complexitatea poveștii nu necesita o asemenea durată.

Filmul nu știe când să spună stop, când am avut senzația că sunt în mijlocul momentului culminant, m-am dezumflat imediat, mai era o oră de urmărit. Când eram sigur că gata, se termină, pff, iarăși ghinion, mai era încă o jumătate de oră. Spre final mă luaseră toate nădușelile și țipam retoric la Time to hunt: „Termină-te odată, dă-ți drumul, că mai am și altă treabă!!!”

Se pierde mult timp pe caracterizarea unor personaje care nu sunt deloc carismatice, la urma urmei, este vorba de niște nelegiuiți, niște hoți care fură de la hoți, dar tot hoți se numesc și nu am putut nutri sentimente de compasiune pentru soarta lor.

Acțiunea nu este nici ea spectaculoasă, sunt câteva crâmpeie de confruntări în care armele principale sunt mitralierele și pistoalele, dacă stați stană de piatră așteptând artele marțiale, nasol, nu avem așa ceva aici. Și aici devine destul de hollywoodian, nimeni nu nimerește pe nimeni, zici că mitralierele trag cu boabe de fasole.

Nici scenariul nu este cine știe ce strălucit, are multe hibe în ceea ce privește deciziile luate de către personaje care, dacă gândeau cu creierul tot planul, s-ar fi terminat filmul mai repede. Așa, apar fel și fel de decizii tâmpe care ușurează imens munca vânătorului.

Măcar de ar fi fost ceva mai mult mister, mai mult suspans, dar de unde, îi găsește nenicul pe flocoșiții ăștia cât ai zice kimchi.

Însă în ciuda multiplelor gloanțe oarbe cu care bombardează ecranul, Time to hunt oferă niscai distracție pentru că răpăielile metalice sunt cât de cât satisfăcătoare, dar prea distanțate temporal, dacă scenaristul, care este și regizor, mai ștergea vreo 30-40 de minute din film, ieșea ceva mai ermetic, mai închegat, mai incitant. Dar cum el a scris, a regizat și a și produs filmul, nu a avut nimeni tupeul să cârâie în fața lui.

Puteam să văd 2 filme cu Scott Adkins cât a durat Time to hunt și probabil mă distram mai mult.

Se mai vrea și un start de franciză pentru că, deși simțeam că nu se mai termină povestea, Time to hunt alege să finalizeze în coadă de pește de zici că era John Wick 2 (măcar aici am fost sigur că urma și partea a treia).

Deh, cu cât văd mai multe filme sud-coreene, automat voi nimeri și tot mai multe care nu se ridică la nivelul așteptat, în cel mai bun caz despre Time to hunt pot spune că filmu-i OK-ish, cât de 6 spițe de bicicletă.

3 out of 5 stars (3 / 5)

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

The fast and the furious: Tokyo drift

Personal, consider Tokyo drift ca fiind un spin-off al francizei The fast and the furious …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *