Legacy of lies

Legacy of lies este unul din acele filme care știi exact ce îți va livra.

Îl are în rol principal pe Scott Adkins și cu asta cred că am cam spus tot pentru că Scott Adkins nu se abate de la performanța cu care ne-a obișnuit în ultimii ani.

Legacy of lies este un film de acțiune cu niscai accente thriller cu aspect politic în care Scott Adkins (Avengement, Yip Man 4, Triple threat, Doctor Strange) este un „reporter” care în urmă cu 12 ani a fost implicat într-o misiune eșuată în Ucraina, nereușind să recupereze niște fișiere importante din mâna rusnacilor, evident, ăia răi, că la ruși apelezi pentru antagoniști când nu ai nicio idee mai răsărită, scenaristul știe că merge la sigur dacă folosește un rău vodcar.

După ani și ani trecutul se întoarce să-l muște pe Martin de beregată. După ce că amărâtul din mare agent MI6 a ajuns să-și ia scatoalce prin te miri ce bombă diluviană cu meciuri de box ilegale, acum se trezește pe cap cu o târlă de nemernici rusnaci care vor de la el fix ce n-are, fișierele pentru care a dat chix cu 12 ani în urmă.

Și sincer, dacă mă întrebați, am și uitat care era mujdeiul din premisă, ce dracu treabă aveau accentele vorbitoare cu Scott Adkins și de ce era mare tămbălău cu acele fișiere, am și uitat.

Mă rog, poveste banală, nimic special pe acest front, dar știam la ce mă înham, nu aveam chef de cine știe ce nemuriri filozofice ale sufletului, ci doar o acțiune plebeică, fără atentat intelectual la creier, așa că Legacy of lies a fost numai bun.

Prin film se mai bagă și fata lui, o țâncă deșteaptă foc ce are rara calitate de a nu enerva spectatorul prin ifose și aere de divă cum mai sunt prin asemenea pelicule.

De fapt, dacă stau bine să mă gândesc, filmul este mai mult thriller decât acțiune pentru că Scott Adkins nu prea dă mult din picioare, mai mult aleargă pentru recuperarea fișierelor buclucașe.

Nu se compară nici pe departe cu Avengement care a fost un film de altă factură, acela chiar mi-a plăcut pentru că a fost scenariul complex, bazat pe o dezvoltare cum trebuie a personajului jucat de Scott Adkins. Aici, în Legacy of lies, este redus la un fost spion cu sechele, o mașină de dat din mâini și din picioare și atât.

Nu mi-a plăcut nimic în special, dar nici nu mi-a displăcut ceva anume, fiind fix unul din acele filme de după-amiază în care nu pierzi nimic dacă dai o fugă până la frigider să iei o sticlă rece de bere.

Dacă este să mă forțez să scot ceva pozitiv în evidență este faptul că nu toți rușii sunt pictați ca niște demenți puși pe declanșat războaie mondiale și are și un mic element emoționant care mai piperează un pic acțiunea de altfel mai banală ca un hit al verii lansat de divele românești botoxate.

Mă gândeam că după rolul din Doctor Strange Scott Adkins va fi văzut de producătorii cu renume și va exploda în filme mai acătării, dar a rămas tot la nivelul acesta de film de categorie B finanțat de cele mai dubioase companii. Și gagiul nu este chiar blană la actorie (vezi Avengement) și, urmărindu-i câteva videoclipuri pe YouTube, are și ceva IQ în glagorie.

Dacă s-o nimeri vreo ploaie mocănească, vă plictisiți și nu vreți să vă flexați celulele nervoase și nici nu merge brazz….ăăă Netflix sau Amazon Prime, dați o geană pe Legacy of lies, merge de un 5.

2.5 out of 5 stars (2,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

La Gomera

La Gomera

Cel mai bun film românesc – Gopo – Ediția 2020 Filmele românești care se laudă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *