Venom

Venom

Oare ce tip de brânză a făcut Sony cu Venom? Din aia făcută cu aracet sau brânză de ți se înnoadă limba-n gură încercând să-i pronunți numele?

Criticii zic că-i brânză puturoasă, dar ia să văd dacă singura opinie care contează pentru mine (adică a mea) spune altceva.

Mai are rost să povestesc frânturi din intriga lui Venom?

Are, că mereu pornesc de la premisa greșită că toată lumea știe cine este cutărică personaj de comicbooks.

Pe Pământ se prăbușește o navă cu niscai entități care caută să fuzioneze cu gazdele planetelor pe care le vizitează pentru a deveni mai bune (nu, nu copiez din povestea lui Predator).

Nava nu este una extraterestră, este de-a noastră, pământeană, trimisă de Elon Musk-ul lor din film pentru a descoperi noi planete pentru strămutare pentru că Pământul devine suprapopulat.

În loc de planete locuibile, au dat peste o cometă care adăpostea limbricii ăștia spațiali (pardon, simbioți) care ajung pe Pământ. Dar simbioții ăștia-s cam pretențioși, nu se cuplează așa, cu orice pământean jegos pentru a supraviețui, își aleg pe sprânceană gazdele pe care să le asimileze.

Intră în scenă Eddie Brock, mormăitorul de serviciu (Tom Hardy trebuie să se ducă la un dentist să îi scoată prunele din gură), un jurnalist de investigații care-și bagă nasul prin corporația diabolică (evident) care a adus pe Pământ râmele supradimensionate. Bineînțeles că umblă în cuptorul cu microunde (adică acolo unde nu-i fierbe oala) și este luat la ochi spre împerechere de simbiotul denumit Venom.

Și apoi ține-te distracție, că toată lumea vrea să-l scoată pe Venom din Eddie și cei doi într-unul trebuie să țină piept tuturor amenințărilor care vin sub diverse forme.

Ș-acu să încep să demontez la film. Are și părți stricate, dar și părți bune.

Ca de obicei, povestea este cea care nu prea impresionează și care mi-a părut foarte familiară și asta din cauza unui alt film cu un concept, deși diferit ca execuție, foarte asemănător ca idee, Upgrade: https://nipemi.ro/upgrade/.

Din acest punct de vedere filmul mi se pare un rateu, scenariul nu este deloc competent, înțeleg că este un origin-story, dar ne arde în origini prea mult timp.

OK, nu a fost rău să vedem din ce material este făcut Eddie Brock, ce caracter are, ce personalitate dă din el, cum îi este viața, dar și ce este mult cam strică. Până s-a împreunat cu simbiotul Venom deja îmi pierdusem interesul pentru film. Și asta mai ales din cauza scenariului slab.

Adică serios? Clădirea care adăpostește ființe extraterestre are o pază mai slabă decât curtea unui liceu autohton? Intră și iese cine vrea? Simbioții sunt lăsați de capul lor fără să fie o armată de oameni cu ochii pe ei permanent?

Să nu mai zic de povestea de iubire dintre Eddie și Anne (Michelle Williams), probabil este un spoiler, dar minor, nu oi fi eu expert în domeniul acesta, dar să fii pe punctul de a te căsători cu cineva, să te desparți din cauza unei greșeli la care oricum trebuia să te aștepți și apoi în 6 luni deja îl uiți, îți găsești alt gagiu și avansezi cu relația atât de mult în jumătate de an încât îi dai și o cheie de la casă? Haida-de, ori nu îl iubea, ori era o cățea.

Trebuie să recunosc din capul locului, deși știu cine este Venom, în afară de faptul că îl cam calcă pe nervi pe Spiderman, în rest nu am alte cunoștințe despre acest personaj.

Cu toate astea, parcă a fost ceva în neregulă cu Venom, filmul. Și buba este veșnicul umor (Marvel, te blestem), în loc să fie un film aproape de groază, Venom este o comedie în care cei doi, Eddie și Venom, slobozesc dume în timp ce-și văd de treaba lor prin film. Nu zic că nu au fost câteva momente în care chiar am spart un zâmbet, dar venisem să văd măcel, sânge, eviscerări, carnagiu, distrugere totală, nu un film chiar copilăros pe alocuri.

Dar, că am gătat cu negreala, cât timp a fost acțiune, Venom nu a fost deloc delăsător, este foarte distractiv pe partea asta, avem parte de ceva agitație cu Eddie+Venom=Love distrugând rahaturi în calea lor și generând câteva secvențe injectate cu adrenalină, mai ales o urmărire cu mașini excelent filmată. Deși sunt și momente în care amestecătura de CGI nu mai are sens și nu am înțeles nimic din ce vedeam pe ecran, per total, eu am fost satisfăcut de acțiunea ce a fost livrată de film.

Se putea mai bine, mult mai bine? La dracu!!!! Da!!!!

Dar este filmul un dezastru? Din punctul meu de vedere de neofit, care nu știe prea multe despre Venom, nu mi s-a părut nici pe departe un rebut, așa cum l-au etichetat unii. În mod sigur cred că a deviat semnificativ de la benzile desenate. Filmul suferă de maladia contagioasă a ratingului, orice personaj, indiferent cât de malefic și violent este, în această eră trebuie îmblânzit să poată să-l vadă orice mucos pe ecran. Venom nu ar fi trebuit niciodată să fie mai puțin de R, s-a văzut clar în film că simbiotul nu a fost utilizat la potențialul maxim din cauza ratingului de mironosițe.

În concluzie, poate și datorită așteptărilor pe care mi le-am coborât până în Groapa Marianelor, Venom chiar mi s-a părut un film decent, nu bun, nu slab, cu potențial irosit aiurea, cu o poveste șubredă, dar cu acțiune pe gustul meu și un personaj interesant.

Nota mea este un 6.

Atenție, avem scenă după end-credits, și este una destul de lungă și foarte importantă.

 

3 out of 5 stars (3 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

A man of reason

A man of reason

A man of reason (Bohoja) vine din Coreea de Sud și vrea să ne încânte …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *