Wyrmwood: Apocalypse

Vă sună cunoscut numele de Wyrmwood: Apocalypse? Nu prea, nu? Este sequelul unui film australian cu zombies din 2014 intitulat Wyrmwood pe care l-am văzut și l-am disecat. Habar n-aveam că are și sequel, așa că-mi suflec mânecile și vâr bisturiul în el.

🎬 Premisă

Povestea bagă gaz fix din momentul finalizării originalului. Doar că eu nu prea mai știam cum se terminase. În fine, nici nu contează prea mult.

Ideea este că apocalipsa zombalăilor și-a intrat în drepturi și umanitatea rămasă de izbeliște caută disperată un leac, dar și modalități de a se adapta noii realități.

Nenicul nostru de bază este Rhys (Luke McKenzie – Wyrmwood), un singuratic care pribegește prin pustietăți în vederea capturării câte unui rătăcit suculent numai bun de făcut teste pe el. Dar care are în minte și o misiune de răzbunare.

Rhys este antamat de Felcerul Suprem, un chirurg chitit pe sintetizarea unui antidot la mușcătura fatidică de zombie.

Toată omenirea, în afară de naivul Rhys, știe sau își dă seama cam ce fel de experimente inumane face Chirurgul.

Rhys comite prostia de a răpi pe cine nu trebuie și de aici Wyrmwood: Apocalypse devine un fel de misiune de salvare a unui ostatic prețios. Veți vedea de ce.

💭 Comentariu

Primul Wyrmwood a fost cât de cât decent, așa că nu aveam mari așteptări de la Apocalypse să rupă vreo falcă de bun ce este.

Încă din start se vede că-i făcut pe criză financiară pentru că efectele practice sunt de lăudat, dar cele CGI sunt de mare rahat. Dar în mărinimia mea sufletească am decis să nu investighez prea mult acest aspect, că doar nu-i vreun blockbuster cu buget de pensie specială.

Trecând rapid peste acest aspect, pot spune că Wyrmwood: Apocalypse este un film foarte distractiv care chiar vine cu ceva inovații la nivelul acestui gen.

Edificatoare (și al dracului de amuzantă) este scena de început cu o zi normală din viața lui Rhys care-și duce la bun sfârșit rutina îndeletnicirilor cu ajutorul energiei degajate de zombies.

Zâmbeam la absurditatea secvențelor, dar mă și minunam simultan de cât de inteligente sunt.

În rest, Wyrmwood: Apocalypse este ceea ce trebuie când vine vorba de zombies, măcel necontenit, violență grosolană, eviscerări scabroase, beliri trupești, picturi sangvine, totul pe fundalul unor peisaje australiene aride, dar de-o frumusețe greu de descris în cuvinte.

Acțiunea este spectaculoasă în departamentul macabrului și nu-i pentru cei slabi de pipotă, mai ales că printre delicatesele servite este și creier la grătar.

Este un fel de combinație între Mad Max și nesfârșita franciză TV The walking dead.

Povestea n-o fi cine știe ce prințesă scenaristică, dar își îndeplinește obiectivul, mai ales că avem și un fel de noutate în domeniu, fără spoilere, un fel de Blade al zombalăilor care dispune de ceva puteri interesante, dar și ilare pe alocuri.

Wyrmwood: Apocalypse este un film alert, nu pierde prea mult timp cu caracterizarea personajelor, face marea greșeală de a presupune că mai ținem minte care a fost treaba cu întâiul născut, dar nu-i niciun bai, oricum din primul film nu se preling prea multe personaje (spoiler: nici nu rămân prea multe).

De aici parcă și interpretarea lasă un pic de dorit, actorii sunt necunoscuți publicului larg și au acea caracteristică enervantă pentru mine de a semăna cu vedete internaționale. Au fost momente în care m-am scăpat involuntar: „Bă, ăla-i Karl Urban‟? sau „Hm, ăsta care frate Hemsworth îi‟?

🏆 Verdict

Dacă v-am trezit apetitul pentru un film cu zombies, să știți că Wyrmwood: Apocalypse este o alegere foarte potrivită dacă nu îl iei în serios, pentru că nici el nu se ia.

Combină de-o manieră reușită acțiunea nebunească, exagerat de abuzivă corporal, cu momente de umor absurd și, dacă îmi este permis non-sensul, retardat de inteligent.

Povestea, deși clasică, dă dovadă de zvâcniri de inovație pe alocuri, are scene surprinzătoare, demne de factorul X, una dintre confruntările finale fiind de-a dreptul delicioase din toate punctele de vedere.

OK, dă rateuri la nivel tehnic, cu un CGI stricat la stomac, iar actorii să zicem că nu se îngrămădesc la premii de interpretare, dar având în vedere contextul, film mic făcut pe nimic, Wyrmwood: Apocalypse a ieșit mai mult decât decent.

Ori m-a prins într-o dispoziție bună, ori nu mai văzusem film cu zombies care să nu fie tâmp, cert este că Wyrmwood: Apocalypse m-a distrat copios, cât să-i dau cadou 8 butoaie cu gaz metan.

4 out of 5 stars (4 / 5)

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Texas chainsaw massacre

Cu un nume tare inspirat, că atât s-a putut, Texas chainsaw massacre, ăsta din 2022 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.