Wyrmwood

 

Wyrmwood

3 out of 5 stars (3 / 5)

Wyrmwood – Road of the dead este un film australian obscur, cu un buget incredibil, microscopic, de doar 160.000 dolari dar care depășește cu mult filme mai grase din acest punct de vedere.

La prima vedere, pare un alt film cu zombie, complet neoriginal, așa cum sunt turnate cu zecile an de an. Pornește cu o epidemie provocată de niște stele căzătoare, cu trimiteri la Revelațiile din Biblie, toată lumea este infectată, mai puțin cei care au grupa de sânge A negativ.

Intrăm direct în mijlocul apocalipsei, cu o trupă de supraviețuitori care luptă din răsputeri să prindă și ziua de mâine. Prin câteva flash-back-uri aflăm poveștile tragice care au dus la reunirea lor. Printre ei, cel mai răsărit este mecanicul Barry, cu destinul cel mai nemilos, care acum trebuie să își salveze sora, singura rudă rămasă în viață.

Numai că Brooke, sor-sa, este capturată de niște soldați și un doctor țăcănit se pune pe experimentat.

Prima jumătate a lui Wyrmwood este exact ceea ce mă așteptam să văd de la o asemenea producție, scene nesfârșite cu zombie atacând și oameni împușcându-i în scăfârlii, din când în când câte un zombie mai bagă dinții în niscai fleică umană, ducând la apariția altor zombalăi.

Meh, nimic care să mă dea pe spate, simțeam cum îmi dă târcoale un căscat pe care însă l-am înghițit pronto în momentul în care filmul ia o turnură total neașteptată și originală, cel puțin pentru mine, nu am mai văzut așa ceva până acum.

Și deodată, filmul devine foarte interesant, cu atât mai mult cu cât în scurt timp, intervine a doua chestie originală și extrem de mișto, o idee care ar putea fi mulsă vreme de acum încolo, asta dacă niște producători cu chef de risc și-ar ridica găozul de pe scaune și și-ar îndrepta atenția și asupra unor talente necunoscute în loc să vomeze an de an aceleași sequel-uri și reboot-uri complet inutile.

Referitor la poveste, sunt vag pentru că așa vreau, dacă doriți să pricepeți ce dracului tot îndrug aici, nu aveți decât să vedeți filmul.

Actorii sunt necunoscuți, unii așa vor rămâne, mulți sunt doar amatori sau figuranți, se vede în performanțele lor, iar filmul este o producție a unor frați, Roache-Turner, care au făcut de toate, regizat, scris, produs, editat, filmat, au lucrat la efectele vizuale și coloana sonoră, probabil au cumpărat și hârtie igienică pentru actori.

Din când în când filmul mai trântește și câte o glumă, la unele m-am trezit râzând ca prostul pentru că nu mă așteptam la dume în mijlocul măcelului.

Pe de o parte, se vede că Wyrmwood nu are buget, calitatea producției pe alocuri dă dovadă de amatorism, multe greșeli de continuitate, efectele speciale făcute pe calculator sunt ridicole, dar pe de altă parte, zombilicii arată destul de fain, nu-s niște actori dați cu făină pe moacă și atât, chiar arată terifiant, acțiunea   nu e deloc de aruncat, rivalizează cu filme mai cunoscute, de 100 de ori mai scumpe, cred că au cheltuit jumătate din bani pe hectolitri de bulion consumați și ce dracu or folosi pe post de creieri.

Am rămas crucit când am aflat bugetul filmului, mi se pare imposibil să realizezi așa ceva cu mărunțiș de parcare și lucrat doar în week-end-uri pe parcursul a 4 ani.

Iată că se pot screme și idei originale, păcat că nu prea are cine să investească în ele.

Un film de nota 6, poate părea mare, probabil că așa e, însă nu e cazul să fim răi cu frații ăștia, cu mijloacele frugale avute la dispoziție au reușit ceva de laudă, ideile proaspete și originale au tras balanța în sus. Plus de asta, nu strică nici atmosfera de Mad Max, lasă impresia că acțiunea se desfășoară în același univers.

 

Trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=Mgo0ZWlK4pk

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

The exorcist

The exorcist

Cu ocazia recenziei cu numărul 666 m-am gândit să revăd The exorcist, filmul din 1973, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *