American pie presents: Girls` rules

American pie presents: Girls` rules șterge praful de pe raftul acestei longevive francize pentru că nah, suntem în anii glorioși ai woke-ismului imbecil și nici măcar American pie nu scapă de acest flagel.

Nașterea acestui film nu a necesitat foarte mult efort, se ia premisa primului American pie doar că locul unor adolescenți plini de hormoni este luat de niște tinere care-și caută dragostea adevărată la liceu.

Gașca patronată cu o mână de fier de către Stephanie Stifler, verișoara celebrului Stifler din seria originală, o pune de un pact ca între fete ca până la bal fiecare dintre cele 4 componente să-și găsească fericirea în dragoste într-un mod unic pentru fiecare în parte, care să pună mâna pe un forțos să-i deschidă cochilia și să-i fure perla neprihănită, care să identifice un Făt-Frumos decent și interesat de inteligența cerebrală a domnișoarei și nu doar de gravitația mameloanelor, etc.

Mi-a fost clar de la început că filmu-i o dejecție dacă nici măcar Eugene Levy, cel care a apărut în toate celelalte 8 filme (da, sunt 8, 4 în serie originală și alte 4 spin-off-uri), nu s-a prezentat la datorie. Și într-adevăr, Girls` rules nu este decât o încercare patetică de a profita de numele American pie pentru a ne livra o doză ejaculantă precoce de wokeism feminin.

Inițial, filmul pornește destul de amuzant, cu vreo 2 secvențe ilare și obscene, reminiscente ale filmului tătic și chiar am crezut că voi avea parte de-o comedie indecentă care va șoca prin ipostazele perverse în care se vor pune personajele din dorința de a-și satisface poftele carnale.

Dar la fel ca sexul primordial, comedia s-a terminat prematur pentru că după 5 minute s-a transformat într-o romanță adolescentină și siropoasă pentru domnișoare nepenetrate care n-are nici în clin, nici în prezervativ, cu franciza American pie.

Scenariul este extrem de cuminte, nu înțeleg de ce are rating R pentru că nu există nimic ofensator în afară de-o bucă de start. Știu că poate sună bovin, dar mă așteptam la o țâță goală, o mătărângă-n aer sau ceva asemănător că doar de asta are pretenții de comedie plină de sex.

Wow, știam că societatea este extrem de sensibilizată, dar nici într-atât încât niște gemete să fie catalogate demne de rating R.

Și dacă filmul se vrea a fi feminist, nu prea îi iese pentru că tot ce face este să pună niște femele în fix aceleași roluri, băi, dar fix aceleași, jucate de masculi în filmul original, ca atare nici măcar nu este credibil Girls` rules pentru că dacă pe bărbați îi înțelegi că-s niște porci în permanență excitați, nu prea îmi vine a crede că și sexul frumos se comportă la fel.

Culmea, chiar mi-aș dorit un asemenea film din ipostaza feminină, dar unul făcut cum trebuie, nu doar să plagieze unele glume din filmul din 1999 și atât. Și începuse bine, dar apoi parcă scenariul a fost scris de niște măicuțe imaculate pentru că Girls` rules devine rapid un film foarte cuminte în care nimic scandalos nu se mai petrece și care reușește performanța greu de anticipat de a transforma sexul în ceva plictisitor.

Nu aș fi avut nicio problemă cu o versiune feminină a lui American pie dacă ar fi fost făcută cu simț de răspundere, nu ca Girls` rules în care ipocrizia este la cote maxime, vrea să transmită un mesaj profund feminist, dar scenariul este scris de 3 masculi și regizat de acest domn care urlă sensibilitate feminină prin toți porii săi.

Este doar o variantă foarte dezinfectată a ceea ce știm cu toții că este American pie, care ne penetrează cu forța pe gât mesajul că bărbații și femeile sunt egali, ceea ce nu-i prea adevărat, că pe noi porcii nu ne doare deloc capul, n-are deloc glume deșucheate, n-are nuditate, toți se babardesc cu hanoracele pe ei, dar are lacune mari la capitolul originalitate, este doar o dramă zaharicală cu domnișoare aiurite care se vaită că nu-și găsesc dragostea, dar nu fac nimic în acest sens și așteaptă să le pice din ceruri un miracol fix în punctul G.

M-am lăsat păcălit, instinctul inițial a fost să ocolesc filmul, anticipând oarecum dezastrul, dar primele 5 minute m-au momit bine de tot de am crezut că voi râde la o comedie sexoasă, ireverențioasă și deșănțată, dar în final Girls` rules este doar un film impotent infectat cu boala numită woke care nu merită mai mult de 2 orgasme simulate. Și nu îi dau 2 pentru că-s misogin, antifeminist sau mai știu eu cum, ci pentru că filmul este o catastrofă din punct de vedere al comediei. Au reușit să strice și seria asta care prin natura ei trebuia să fie ofensatoare și oripilantă pentru puritani. Ce urmează? Să distrugă și industria pornografică?

Măcar am revăzut-o pe Sara Rue (Pearl Harbor, Idiocracy), celebră din serialul Two and a half men.

1 out of 5 stars (1 / 5)

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Beverly Hills cop: Axel F

Beverly Hills cop: Axel F

Există vorba aceea cum că de morți numai de bine, mai ales când sunt resuscitați, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *