Between two ferns

Am încins zilele astea Netflix și am zis că trebuie să mă destind cu o comedie, așa că m-am împiedicat de Between two ferns, film pe care l-am ales doar pentru că era scurt, sub 90 de minute.

Filmul se vrea un mockumentar bazat pe show-ul cu același nume găzduit de Zach Galifianakis în care are invitați de renume pe care îi jignește la greu cu glumele lui.

În producția de față o echipă de studenți îl filmează pe Zack în încercarea lui disperată de a ajunge mare vedetă de televiziune, dorind să aibă propriul show de seară, nu doar să fie prezent pe Internet cu Between two ferns.

Din păcate, studioul unde-și filmează episoadele este inundat, patronul lui, Will Ferrell, este supărat foc pe el și îi dă un ultimatum, să își ia show-ul în spinare, la drum cu el, și să-i livreze 10 episoade în 2 săptămâni. Și dacă va reuși asta, va primi propriul show TV.

Așa că Zack își ia trupa care-l ajuta să filmeze Between two ferns și începe să bată țara-n lung și în lat în căutarea unor vedete care să mai fie de acord să participe la emisiunea lui.

Povestea nu este deloc cine știe ce, este prezentă doar să facă trecerea lină dintre interviurile pe care Zack le realizează cu diverși actori și actrițe de renume mondial.

Aici stă toată comedia filmului.

Dar nu cred că va fi un film gustat de toată lumea pentru că umorul este unul deosebit de crud, glumele sunt realmente insultătoare și stânjenitoare, deși multe dintre ele sunt chiar foarte inteligente.

Nu este în realitate un film în adevăratul sens al cuvântului, ci doar o înșiruire de mini-interviuri realizate în stilul emisiunii lui Zach Galifianakis despre care abia acum aud și deja sunt interesat să o urmăresc.

Vedetele, de la Matthew McConaughey la Paul Rudd, de la Gal Gadot la Tessa Thompson, de la Brie Larson la David Letterman, sunt luate în bâză în cele mai crude moduri cu putință și recunosc, deși realizam că glumele sunt extrem de ofensive, nu mă puteam abține și râdeam cu toată gura până la lacrimi.

Nici Marvel nu scapă de bășcălie și zâmbeau până și ochii în mine când vedeam cât de bine le zice Zack în stilu-i stânjenitor și cam împiedicat.

Unele replici sunt de-a dreptul geniale și actorii de care se făcea mișto abia se abțineau să nu râdă și ei, ca dovadă stau scenele de după film, unele dintre ele mai amuzante decât filmul în sine.

Îi înțeleg perfect și cei care consideră asemenea glume obscene și deloc amuzante, depinde de gustul fiecăruia, dar pe mine m-a nimerit la fix.

Este total opusul a ceea ce numim azi corectitudine politică sau socială, numele vedetelor sunt pocite în fel și chip, fiind transformate în ceva ofensiv, sunt atinse fără jenă subiecte ca rasism, pedofilie sau viol.

Nici nu vreau să îmi imaginez ce spume fac locuitorii din Pizdifistan la vederea acestui film pentru că adună la un loc toate elementele pe care sensibilii lumii le consideră ofensive.

Pe lângă umorul ăsta crud care a făcut emisiunea celebră, Between two ferns conține și un mesaj de revoltă aruncat spre Hollywood-ul zilelor noastre care are tendința de a strangula talentul nativ al unor actori și de a-i alinia unui anume șablon care să nu deranjeze pe nimeni.

Cam atât am avut de scris despre Between two ferns, dacă nu sunteți ușor ofensabili și vă place umorul crud, sec, jignitor, inteligent pe alocuri și fără perdea, dar fără prea multe vulgarități, atunci s-ar putea să vă distrați bine de tot la acest film.

Dacă nu, atunci măcar veți aprecia curajul vedetelor (și sunt multe) de a lua parte la acest film, știind clar la ce se înhamă. Chiar dacă totlul este regizat, rămân, totuși, glumele crude despre vedete.

De la mine, cu mare bucurie un 8 pentru că nu aveam nicio așteptare de la film și nici măcar o idee despre ce este.

PS. Între timp am urmărit și serialul, care este scurt, deși durează de 10 ani, are vreo 22-23 de episoade, le găsiți pe Youtube. Nu toate sunt bune, dar alea care sunt, pfoai, sunt de-a dreptul sălbatice, gen Bruce Willis, Charlize Theron, Ben Stiller, Steve Carell sau Barrack Obama.

Exemplu:

Zack către Bruce Willis: Câți copii ai?

Bruce: 3.

Zack: Și care-i favoritul tău? Ashton?

Bruce:

 

 

 

 

 

4 out of 5 stars (4 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Poor things

Poor things

Noi, ăștia sărmani, nu avem parte de lucruri frumoase decât mai târziu. Așa cum a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *