Child`s play

Child`s play

Nicio săptămână fără o lansare cu un re în față, acum avem de-a face cu Child`s play, care este și remake și reboot al seriei cu păpușa ucigașă Chucky. Interesantă strategie de marketing lansarea filmului concomitent cu Toy story 4.

Povestea jucăriei însetată de sânge a fost modernizată și acum suntem puși în fața poftei de răzbunare a unui angajat leneș amenințat, pe bună dreptate, cu concedierea, care, la fel ca în oribilul episod 3 din sezonul 5 din Black mirror, reușește cu mare ușurință să modifice softul uneia dintre jucăriile high-tech Buddi, eliminând toate măsurile de siguranță cu privire la limbaj agresiv și violență care Dumnezeu știe ce căutau acolo în primul rând.

Buddi ajunge la Andy (și pe ăsta tot Andy îl cheamă, ca în Toy story), un băiat cu defect de auz, care-l botează, mai mult forțat, Chucky. Știți către ce se îndreaptă povestea.

Chucky își stabilește, cu de la sine putere, drept misiune principală apărarea lui Andy de orice amenințare și va lua la propriu orice cuvânt spus la supărare de Andy care nu prea are o viață fericită, abia s-a mutat în alt oraș, îl șucărește o pisică, nu are prieteni, iar amantul mă-sii îl calcă pe nervi.

De toate astea se va ocupa Chucky prin metode nerecomandate minorilor, metode care implică de la cuțite până la planuri mai alambicate de eliberare a sufletului din oameni.

Child`s play nu face decât să upgradeze povestea inițială pentru că nu aduce nimic în plus față de primele ecranizări, doar că acum Chucky este o jucărie care beneficiază de toate avantajele tehnologiei moderne și cam atât.

Scenariul rămâne la fel de previzibil și, pe alocuri, destul de debil, multe dintre elemente nu au logică, personajele acționează de parcă le-ar fi fost setat creierul pe nivelul cel mai de jos, făcând filmul să fie foarte puțin spre deloc realist.

În primul rând, păpușa arată terifiant în forma ei inofensivă, într-o lume normală niciun retardat orb nu ar cumpăra o pocitanie ca asta, indiferent de cât de inteligentă ar fi fost pentru că are o moacă de l-ar băga pe Pinhead în comă satanică și l-ar face pe Deadpool să pară un supermodel.

Dar dincolo de elementul ăsta care nu m-a convins deloc, oamenii din film par a fi imbecili de la cap la coadă. Păi nenicule, te trezești pe cap cu o păpușă ce clar are defecțiuni de soft, care înjură ca la ușa cortului, care filetează pisica pentru cină și tot ce poți face este să dai din umeri și să o bagi în dulap? Așteptând ce? Să doarmă și să îi treacă impulsurile violente?

Atunci își merită soarta tembelii din film. Un om cu Lindab-ul pe casă ar fi incinerat în secunda doi drăcovenia vorbitoare și cu poftă de retezat gâtlejuri umane. Vorba aia, asta nu era posedată de spiritul vreunui criminal, să nu poate fi ucisă, este doar un rahat de jucărie, nu are puteri malefice supranaturale.

Hai că m-am înfierbântat și prea dau de pământ cu Child`s play. La drept vorbind, dacă trec peste aberațiile specifice unui film de groază, producția de față nu este una gunoieră, așa cum anticipam că va fi.

Chiar dacă primul act și o mare parte din actul secund sunt destul de lipsite de activitate, că durează până Andy se acomodează cu Chucky și până păpușii îi vin ideile criminale, dar odată ce Chucky dă curs poftelor sângeroase sunt generate câteva faze tensionate, chiar dacă previzibile, și suntem întâmpinați și de niscai secvențe destul de grotești.

Ținând cont că este doar o jucărie electronică, nu prea sunt credibile acțiunile pe care le întreprinde Chucky, prea par supranaturale, prea este omniscient și atotputernic, dă-l dracu, că nu este Skynet, dar una peste alta, m-a făcut să mă zgâmboi vreo câteva secunde, dar nu mai mult.

Cele mai înspăimântătoare elemente din Child`s play, pentru mine, au fost melodia cu care Buddi/Chucky își întâmpină stăpânii și moaca pocită a jucăriei, de parcă ar fi fost creația vreunui designer de modă din ăla de se crede deștept dar inventează doar rahaturi de haine pe care nu le poartă nimeni, deci mai toți designerii.

Să nu uit de vocea care dă viață lui Chucky, nimeni altul decât Luke Skywalker, adică Mark Hamill.

Astea au fost mai de speriat decât crimele în sine.

Sincer, mă așteptam să fie un dezastru total, dar este doar un film de groază care nu vine cu nimic nou, doar reșapează povești pe care deja le știm și le adaugă un iz de modernism și cam atât, nu iese din mediocritate, scenariul este incompetent și, per total, Child`s play este un film ușor de uitat, de 5.

2.5 out of 5 stars (2,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Imaginary

Imaginary

Imaginary, fără friends, că acel film va fi lansat mai târziu, este un horror marca …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *