Daddy`s home 2

Daddy`s home 2

A început perioada comediilor de sezon și prima care îmi pică în mână este Daddy`s home 2, un sequel care amplifică nebunia și gălăgia primei părți.

O fi asta ceva bun? Păi să vedem în continuare.

După ce s-au ciondănit mai mereu și au făcut concurs de cine o are mai mare, evident răbdarea, ex-ul Dusty și actualul Brad par a se înțelege de minune în misiunea lor de a-i crește pe cei trei copii ai familiei.

Doar că se apropie un nou Crăciun și în scenă își fac apariția cei doi bunici, mai diferiți decât ziua și noaptea.

Pe de o parte îl avem pe Pop, tatăl lui Brad, o fire extrem de veselă, guralivă, iubăreață, penetrată de spiritul sărbătorilor dar care exagerează pe alocuri, mă rog, mai tot timpul, nu pe alocuri, ducându-se în zona ridicolului şi care ascunde ceva sumbru de familie.

Pe de altă parte îl avem pe Kurt, tatăl lui Dusty, un personaj cool, macho, care mustește a testosteron și care afișează o atitudine de miserupism extrem, părând distant de familia pe care o vizitează extrem de rar și a cărui singură distracție este aceea de zgândări relația fragilă dintre Brad și Kurt, scoțând la iveală adevărul, co-tații nu prea se suferă în realitate, doar că se înghit forțat de dragul copiilor.

Toată haita o întinde în sălbăticie să petreacă sărbătorile împreună și de aici începe toată nebunia, pentru că vă dați seama că vom avea parte de întâmplări neprevăzute (așa au crezut scenariștii) la tot pasul menite să ne stârnească râsul dar să ne și facă să cugetăm câteva minute la ce înseamnă spiritul sărbătorilor și ce ar trebui să conteze în viață.

Lasă gargara, este amuzant Daddy`s home 2? Că asta este întrebarea de bază când vine vorba de o comedie.

Răspunsul este meh.

Am văzut trailerul, mi s-a părut interesantă premisa cu cei doi bunici total diferiţi ca personalitate, am zis că voi vedea nişte secvenţe demenţiale care mă vor rostogoli pe jos de râs, dar de rostogolit au făcut-o ochii în orbite urmărind multele scene lipsite de haz.

Aşa-zisul umor este unul de situaţie, personajele sunt puse în multe ipostaze dăunătoare sănătăţii corporale dar majoritatea gagurilor nu sunt deloc amuzante pentru că sunt extrem de previzibile, când ştii poanta de la final, deja toată gluma îşi pierde farmecul.

Nu ştiu cum au trecut de ochiul vigilent al MPAA, ăia care dau ratingurile pentru filme, nişte secvenţe total inadecvate pentru copii, scenariştii crezând că va fi amuzant să îmbete nişte copii sau să îi înveţe să omoare animale cu puşca, mie unul mi s-au părut dizgraţioase şi dovada unei sile uriaşe, astfel de momente le poate gândi orice retard şi se par că-s comice, dar nu mă aşteptam de la nişte scenarişti.

Şi când spre final au dat-o într-un musical care părea că nu se mai termină, deja înjurăturile nu au mai avut răbdare şi mi-au părăsit corzile vocale, fiind aruncate în eter.

La cât talent a strâns această producţie, de la Mel Gibson la Will Ferrell, de la Mark Wahlberg la John Lithgow, doar atât a fost în stare filmul să livreze? Poante scrise parcă de un beţiv aflat într-o avansată stare de ebrietate căruia i se pare amuzant orice include violenţă fizică?

Daddy`s home 2 nu este deloc original, plagiază de-a dreptul poante din alte filme de acum 30 de ani, perioadă când glumele astea erau amuzante, dar nu în zilele noastre. Și când le mai și repetă, de parcă văzându-le de 2-3 ori mi s-ar părea mai amuzante, deja mă apucau toate pandaliile.

Să nu fiu un nemernic până la final, câteva scene au fost ilare, nu foarte multe, are şi câteva mesaje înduioşătoare de băgat la cap de către întreaga familie şi spre final avem parte de-o apariţie chiar surprinzătoare (nu, nu este vorba despre John Cena, că ne aşteptam să apară) care chiar m-a făcut să râd.

Per total Daddy`s home 2 este o dezamăgire pentru mine, scenariştii aveau o oportunitate de a crea ceva memorabil, mai ales că au avut la îndemână destui actori de renume mondial, dar au preferat să livreze o banalitate de film care ar fi avut acelaşi impact indiferent cine ar fi jucat rolurile principale.

Mai mult de 4 nu pot să îi dau, ştiu că ar trebui să fiu pătruns de spiritul sărbătorilor şi să fiu mai darnic, dar nu am cum să dau o notă mai mare.

 

2 out of 5 stars (2 / 5)

 

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Beverly Hills cop: Axel F

Beverly Hills cop: Axel F

Există vorba aceea cum că de morți numai de bine, mai ales când sunt resuscitați, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *