Dashcam

Dashcam a traversat zebra neregulamentar pe sub nasul meu pentru că, aparent, este atât de ofensiv încât un lanț de cinematografe a interzis difuzarea acestui film.

Pff, atât mi-a trebuit, curios ca maimuța, a trebuit să aflu dacă este atât de oripilant pe cât se spune.

🎬 Premisă

Dashcam se înscrie în genul filmelor de pandemie, deoarece COVID-19 este în centrul atenției.

Annie Hardy își joacă propriul rol, cică este ceva celebritate din asta social-media, anume o artistă crăpătoare de foame pe timp de izolare care, neavând altă activitate distractivă, se ușchește din USA și aterizează în Londra, la prietenul ei Stretch (Amar Chadha-Patel – Aladdin).

Cum pandemia face ravagii, ea se plictisește, așa că pornește un fel de emisiune interactivă în care ea inventează rime pe baza sugestiilor oferite de urmăritori.

Aflată la volan, începe să o dea în dambla cu fel și fel de strofe aiuritor de stupide, de zici că era Flick fără talent, iar noi urmărim live cum se face de baftă în fața celor câțiva ratați făr` de viață care o urmăresc.

Însă fiindcă Dashcam este un horror, la un moment încep să se petreacă tot felul de ciudățenii care sunt capturate, spre groaza spectatorilor, de camera pornită.

💭 Comentariu

N-are rost să vă mai țin în suspans, Dashcam este Blair witch project cu comentarii live. Dacă v-a plăcut acel stil de horror found footage, atunci și acesta vă va recompensa la fel.

Dacă v-ați băgat porcul lunguieț în cocina filmului respectiv, atunci vei regreta timpul pierdut cu Dashcam.

Nu stau să disec improbabilitatea tehnică a existenței unei asemenea filmări, sunt momente clare care dau de gol faptul că nu este o filmare amatoricească pentru că nenorocitul ăla de telefon stă fixat chiar și atunci când în jur totul se cutremură.

Plus de asta, oricât de ahtiați după atenție sunt vloggerii ăștia de tiktok, n-ai cum să stai să filmezi când pe urmele tale vine…., ups, era s-o dau de gard. Deși când mă gândesc la câte accidente au cauzat cocalarii maneliști care se filmau conducând mașina în parapeți, nu m-aș mira ca unii să facă orice pentru un like în plus.

În altă ordine de idei, Dashcam este un film smucit, cu mult întuneric, o grămadă de urlete și zdruncinături colosale care te fac să pricepi 0 barat din ceea ce se petrece pe ecran pentru că tot ce vezi sunt niște pixeli fâlfâindu-se în toate direcțiile.

Aș putea scrie chiar că-i o mizerie vomitivă dacă n-ar avea niște scene terifiante, care mi-au captat atenția și chiar m-au băgat un pic sub scaun de frică.

Fără a detalia, este suficient să scriu că în Dashcam există și un element supranatural.

Asta generează câteva grozăvii sângeroase, filmate îndeaproape, și deși nu distingi mare lucru, pricepi suficient de mult încât te abții cu greu să nu elimini niște ziceri de bine către toți morții cunoscuți ai arborelui genealogic.

Nu știu ce dracu` au găsit unii atât de ofensiv în film, probabil niște puradei de 11-12 ani care au crezut că e ceva desene animate, pentru că fanii horror nu vor găsi considera filmul atât de scabros încât să crape rahatu-n ei.

Ah, știu, s-a ofensat categoria de oameni denumită cu simpatie RETARDĂ pentru că s-a regăsit printre comentariile care au venit odată cu live-ul protagonistei.

Aici da, înțeleg isteria pentru că filmul portretizează pe cei care sunt disperați să caște gura la viețile altora drept tâmpiți, idioți, cretini, analfabeți, demenți, oligofreni, psihopați, lipsiți de logică, storși de rațiune, limbrici cu brațe, niște zombies în stadiu incipient. Adică, s-o zic pe aia dreapta, chiar starea în care se află o bună parte a populației.

De asemenea, Dashcam apucă și calea politică, dându-se periculos de mult de o parte a baricadei în ceea ce privește părerea despre COVID-19. Nu despic firu-n patru, că sigur se vor agita niște spirite pe aici dacă încep să dau drumul gurii.

Dacă tot am pomenit de comentarii, Dashcam este un film greu de urmărit pentru că nu poți fi atent și la video, și la comentariile care curg în stânga ecranului pe care ești oarecum forțat să le citești în speranța că vei găsi ceva informații despre ceea ce se petrece.

🏆 Verdict

Dashcam nu-i nicio șmecherie de film, de fapt abia dacă îl pot cataloga film, că are 60 de minute, restul de 20 de minute este petrecut alături de actriță cântând rime despre distribuție.

Conceptul este unul deja sucumbat de ceva vreme, degeaba se screm regizorii să-l readucă la viață îmbrăcat în hainele noi ale aplicațiilor de live streaming, că nu merge, deja povestea este fumată, că-i aceeași.

Cu o protagonistă enervantă, cu multe secvențe incomprehensibile, cu o direcție de filmare confuză, Dashcam este salvat doar de cele câteva secvențe meritorii în care groaza în stare pură își face apariția.

Deși arată tehnic excelent, dând senzația unui vlog live, nu te convinge deloc pentru că se simte că nu-i found footage, ci un film editat. Urmăriți poziția telefonului și cât ține bateria.

Sunt clar dezamăgit, așteptam oroarea anului la cât de infam a ajuns Dashcam, dar de la mine nu primește mai mult de 5$ pe Venmo.

2.5 out of 5 stars (2,5 / 5)

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Hatching

Făcui un ocol prin Finlanda pentru că am auzit lucruri de bine despre Pahanhautoja (Hatching), …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.