Deep water

Lui Ben Affleck nu-i plac relațiile simple, nici în viața reală, nici în film. Și asta ne arată și în Deep water, un thriller erotic disponibil pe Amazon Prime.

🎬 Premisă

Regizat de Adrian Lyne (Jacob`s ladder), care a ieșit din hibernare după fix 20 de ani, Deep water ne aruncă în mijlocul unei căsnicii alambicate între Vic (Ben Affleck – The last duel), mare mogul milionar, și Melinda (Ana de Armas – No time to die), mare măgulitoare de mătărângi.

Din motive necunoscute, relația lor este una deschisă, dar doar într-o direcție, ea se tăvălește cu oricine-i pică-n cale, iar el nu crâcnește, știind că un eventual divorț l-ar suge de jumătate din avere, așa că preferă s-o vadă pe nevastă-sa sugând…. ați prins ideea.

Amu` asta n-ar fi nimic, dar problema este că pețitorii muierii tot dispar în necunoscut, asta ridicând niște semne de întrebare la care Deep water vrea să ne dea răspunsul.

Deci adevărul misterios este undeva în adâncuri și pe tot parcursul filmului ne vom chinui să ne dăm seama care-i toată tărășenia bizară din sânul familiei total neconvenționale care nici măcar nu se ascunde de ochii lumii. Ea o arde la vedere, el se hlizește nepăsător la aventurile soțioarei în văzul tuturor.

💭 Comentariu

Eram gata să scot pârșul din hibernare că de mult nu am mai văzut ceva erotic sub formă de film artistic, am încălzit lubrifiantul și m-am pregătit temeinic, așteptând un scenariu slinos care te-ar trimite direct la spovedanie.

Doar că Deep water este mai mult thriller decât erotic, se pare că Adrian Lyne, care a regizat, printre altele, și Indecent proposal, Fatal attraction sau 9 ½ weeks (alea filme erotice), și-a pierdut virilitatea creatoare pentru că aici, să-mi fie cu iertare, chiar dacă-s mișto, 2 țâțe fluturate pe ecran nu înseamnă erotism senzual.

Dar trecând peste dezamăgirea mea, că așteptam să urmăresc filmul cu jaluzelele trase, să nu fiu prins în fapt, Deep water este cam fleșcăit când vine vorba de mister.

Într-adevăr, relația deloc ortodoxă dintre Vic și Melinda, precum și ocheadele reci și sinistre pe care și le aruncă unul altuia, te pun pe gânduri, simți că totul este doar o fațadă, că în adâncuri este ceva mult mai întunecat și sinistru.

Și acest aspect te face (pe mine m-a făcut) să procreezi neprotejat multiple teorii cu privire la ceea ce se petrece în realitate.

Aș putea să penetrez mai adânc în poveste pentru lămuriri suplimentare, dar asta ar însemna să intru și în spoilere.

Până și răspunsul la arzătoarea întrebare: „Avem twist sau nu în film‟? reprezintă chiar un spoiler în sine pentru că negația sau afirmația, după caz, sic, v-ar direcționa pe poteca adevărului.

Din păcate, Deep water nu reușește decât să plictisească spectatorul pentru că ritmul este unul extrem de lent, se desfășoară cu viteza melcului pe nisip, și măcar de s-ar întâmpla ceva interesant în toată această lentoare, dar nu vezi decât repetarea aceluiași laitmotiv, ea se tăvălește cu un falnic tânăr viril, ăsta se face nevăzut la scurt timp.

Și reacțiile/replicile lui Vic îți provoacă un pic de confuzie printre semnele de punctuație pentru că oscilezi între: „Ah, doar glumește!!!‟ și „Hm, oare glumește???‟

Ca un ultim aspect scenaristic, anumite acțiuni nu sugerează prea multă inteligență și au fost momente când am oftat a lehamite urmărind cum personajele iau niște decizii stupide chiar și pentru un copil de 6 ani, darămite pentru cineva despre care se presupune că-i versat în viață. Mai degrabă anumite scene și alegeri m-au lăsat perplex prin lipsa lor de logică decât misterul din spatele întregii povești.

Apropo de scenariu, nu vă apucă dracii când ăia maturi scriu replici pentru copii care, ulterior, vorbesc în film de parcă ar avea 40 de ani? O fi fata cuplului caracterizată ca un mic geniu, dar las-o că măcăne pe apă.

Păcat de actori că s-au trezit somnambuli într-o producție leneșă, fără tupeu, care voia mult, dar a realizat prea puțin.

🏆 Verdict

Deep water, în ciuda numelui, are doar apă, dar nimic profund, și este o altă producție care prezintă un mariaj disfuncțional precum cel din Gone girl, dar n-are mister, n-are erotism, n-are nimic psihologic, cel puțin nu în doze consistente care să aducă filmul la liman.

Mai am eu multe de cârâit împotriva filmului care mi-a livrat la final un gust amar de „Așa și? Asta-i tot?‟, dar vă las și vouă neplăcerea de a-l urmări și a vă forma propria opinie, eu nu pot să consum mai mult de 4 porții de crustacee.

2 out of 5 stars (2 / 5)

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Fresh

Mi s-o făcut poftă de un horror mai sofisticat, așa, să zic mai de „fine …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.