Double world

Double world este o producție ce vine din China și care nu a mai apucat să vadă lumina reflectoarelor din cinematografe din cauza pandemiei de Covid-19 așa că pe 25 iulie 2020 a poposit pe Netflix.

A zis cineva China? A zis cineva film epic? Am și sărit la datorie că nu puteam rata un astfel de film, bun sau prost, sunt prezent pe metereze să îl văd.

Double world este bazat pe un popular joc MMORPG cu același nume și este plasat într-un univers fantastic în care două imperii inamice își dispută supremația.

Este necesară desemnarea unui nou Mare Mareșal așa că este organizat un concurs a la Hunger games în care fiecare comitat își va trimite cei mai buni trei luptători pentru a participa la confruntare.

Astfel, fără prea mult preambul, destinul face ca trei personaje diferite să ajungă să reprezinte un comitat.

Dezertorul, ăl` mai bătrân și cu experiență în domeniu, ce caută răzbunare, Orfanul, un tinerel ce ajunge în această ipostază dându-se voluntar să scape de ocnă, și Nenumita, o fetișcană cu multe talente războinice, ajunsă din întâmplare în echipă.

Fără prea mult entuziasm, cei trei necunoscuți trebuie să lase deoparte neînțelegerile și să se pună rapid de acord pentru că această competiție nu este deloc una de domnișoare inocente, se moare pe capete, iar celelalte echipe sunt bine închegate și lucrează la unison, fiecare având o armă specifică, iar ei sunt tare împrăștiați din moment ce abia acum fac cunoștință.

Având în vedere că este un film asiatic, în speță chinezesc, nu-i niciun secret că Double world colcăie de misticism, imaginație bogată, mesaje de viață, lecții de onoare, toate pe un fundal în care fantezia tronează la loc de cinste.

Filmul de circa 45 de milioane de dolari arată superb, locațiile sunt diverse, vaste, emană o senzație de grandoare prin dimensiunile decorurilor, iar subiectul nu se rezumă doar la competiția în sine, personajele noastre principale trec printr-o serie de peripeții secundare, exact ca într-un joc video, care aduc pe ecran și diverse vietăți de-a dreptul colosale și impresionante pentru ochi.

Acțiunea predomină, fie că vorbim de confruntări în arena competiției, o arenă ce ascunde multe capcane care pun în dificultate mulții participanți (ce trebuie să rămână puțini), fie că avem parte de confruntări între diverse specii pentru că oamenii pare-se că-s o gustare de măcar o stea Michelin prin acele părți pentru fel și fel de animale supradimensionate.

Double world este un film spectaculos vizual, chiar dacă pe alocuri efectele speciale sunt cam șubrede, dar cum filmul este mare parte format din efecte speciale, micile împiedicări sunt insignifiante pentru film ca un tot unitar.

Ce m-a frapat a fost violența oarecum exacerbată pentru un film chinezesc, am înțeles că nu le pică bine la stomac filme cu fantome, dar văd că nu au nicio greață când vine vorba de morți brutale, sânge din belșug sau alte vătămări corporale ce ar putea oripila un suflet mai sensibil.

Un alt mare aspect pozitiv este scenariul care pe alocuri este imprevizibil, chiar nu mă așteptam la unele cotituri abrupte, și conturează și un personaj negativ spurcat care, prin faptele lui reprobabile, îți naște o ură din aia de te doare spiritual și te face să scrâșnești printre dinți câte o ocară ocazională la adresa lui și abia aștepți să-l vezi cum își ia papară de la eroii noștri.

Mi-a plăcut foarte mult Double world, chiar dacă pornește un pic mai greu și păcătuiește cu un simulacru de comedie ce nu prea i-a reușit și cu o destul de slabă portretizare a personajelor, dar odată intrat în miezul pitei, filmul devine atât o desfătare vizuală, cât și o incursiune în sacul infinit cu pilde înțelepte specifice civilizației asiatice.

Double world are de toate, acțiunea epică, antagonist malefic, dramă cât cuprinde, spirit de sacrificiu, simț al onoarei, dovezi de omenie, scurte momente tandre, scene sângeroase, trădări, râuri de lacrimi, comedie (cam ieftină pentru gustul meu), peisaje mirifice și monștri gigantici.

Chiar dacă nu inovează nimic în acest domeniu și are un subiect tipic filmelor chinezești plasate într-o lume imaginară, Double world este un film făcut cu simț de răspundere care mă determină ca pe lângă cele 8 echipe angrenate în competiție să mai eu cu una și să se facă 9 în total.

4.5 out of 5 stars (4,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

 

 

 

 

About admin

Check Also

Bimbisara

Bimbisara

PRI 054 Lovit de virusul India, m-am priponit în Bimbisara, ce nume melodios, un film …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *