Escape plan 3: The extractors

Escape plan 3: The extractors

După ce Escape plan 2: Hades a prins cu maxim succes top 3 cele mai proaste filme pe 2018, iată că franciza dă înainte cu partea a treia: The extractors.

Nu mai am idee cu ce a fost partea secundă, dar se pare că acțiunile bunicului Ray Breslin (Sylvester Stallone) au avut ceva repercusiuni și a călcat pe sprâncene pe cine nu trebuie.

Așa că nenea rău generic care vrea o răzbunare fadă, fără imaginație, șutește una bucată moștenitoare de imperiu al telecomunicațiilor și cere drept răscumpărare câteva sute de milioane de firfirei.

Pentru a atrage atenția cheltuitorilor orezari, scenariștii au ales o asiatică să fie cea răpită, ceea ce a dus la răsărirea ca din baltă a unor specialiști în arte marțiale care vor să plece întru salvarea domniței.

Breslin adulmecă și el ceva pe acolo, dar nu prea este interesat. Asta până în momentul în care află cine este capul răutăților și după ce și lui îi este răpită o persoană dragă.

Așa că hodorogul își strânge echipa de nădejde și pleacă să salveze planul pentru a treia oară.

Mi-am zis că mai prost ca al doilea nu poate fi.  M-am înșelat, dar măcar aici chinul a fost mai scurt. Filmul durează efectiv 75 de minute, cât un episod mai lung dintr-un serial.

Probabil mă chinui eu mai mult să scriu aceste cuvinte decât le-a luat scenariștilor, că au fost doi la număr, să scrie lăturile astea.

Timp de exact 60 de minute nu se întâmplă nimic interesant în Escape plan 3: The extractors, nu avem parte nici de vreo evadare și nici de vreun plan bine pus la punct.

Toată acțiunea, dacă 2 faze paralitice de luptă bleagă pot fi numite acțiune, se petrece în curs de vreo 10 minute.

Vai, vai și iarăși vai, las deoparte scenariul vomat după o noapte de beție, pentru că nu are nicio logică. Am râs zgomotos când am văzut că închisoarea super secretă în care antagonistul și-a închis trofeele aducea cam mult cu un bloc de locuințe din Ferentari, doar că mai îngrijit și mai curat. Atât de ascunsă era pușcăria aia și de bine păzită că intra acolo cine voia, oricând și la orice oră fără să fie întrebat dacă are card de sănătate.

Cu cât crește cifra de după titlu cu atât închisorile devin mai urâte, mai grosolane și mai puțin securizate. Păi dacă în primul Escape plan chiar am avut de-a face cu o închisoare adevărată, aici zici că erai într-o discotecă de la Vama Veche după sfârșitul petrecerii.

Și mi-a plăcut, sarcastic, cum ăia buni, după o poză cu o simplă icoană generică găsită în toate bisericile ortodoxe, și-au dat seama instant unde sunt ăia răi.

Dacă povestea este răsuflată, am zis că oricum nu caut să aflu ultima cifră din π într-un film de acțiune, ci vreau să îmi bag neuronii în comă și să-mi distrez animalul grobian din mine cu niscai bătaie debilă.

Din păcate, extractorii din Escape plan 3 sunt cam reumatici și asta a determinat camera să schimbe unghiurile cu o rapiditate epileptică și a fragmentat acțiunea atât de mult încât nu mai știam cine în cine cu ce lovește.

Hai măi Stallone, ce dracului? Te sug ex-nevestele de bani? Cum dracului poți să joci în căcănăria asta între două filme precum Creed 2 și Rambo 5?

Escape plan 3: The extractors (de măsele de minte) arată jalnic, imaginea pare filmată cu borcanul murdar de cenușă, iar efectele speciale sunt ridicol de slabe, chiar și pentru un asemenea film de categorie ce a rămas fără litere în alfabet.

Încă de la început mi-am dat seama că o să fie o aiureală totală când pe ecran s-au perindat vreo 7 sau 8 companii care au dat câte un leu pentru Ateneu pentru producerea acestui film.

Puteau măcar să găsească naibii o actriță care să știe mandarina, că se chinuia fătuca aia de o screme pe răpită să scuipe câteva cuvinte în mandarină de zici că îl ascultam pe Stallone recitând poezii de Eminescu în limba română.

Mai dăm și peste un Dave Bautista care părea că se gândește mai mult dacă să joace sau nu în partea a treia din Gardienii galaxiei, că în mod clar nu era pe felia lui în acest film. Bine, a și apăsat de câteva ori pe trăgaci și apoi s-a dat la fund, că i s-au terminat minutele pontate.

Escape plan 3: The extractors este un film oribil, care cu siguranță își va găsi și el loc pe lista negativă a mea pe 2019 pentru că nu sare de 2.

1 out of 5 stars (1 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

The fall guy

The fall guy

Fără să fac cine știe ce cascadorii, m-am înființat la The fall guy așteptând un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *