Final destination 2

Final destination 2 reia povestea din primul Final destination la un an de la evenimentele tragice de după prăbușirea avionului buclucaș 180 (devine un laitmotiv acest număr).

Doar Clear a mai rămas prin peisaj, ceilalți înscriindu-se cu succes pe lista morții, deși unul dintre ei a făcut-o între filme.

Cum această franciză nu a auzit de expresia „Moartea-n vacanță”, ei bine, moartea nu are concediu pentru că și aici trebuie să plece teleleu prin lume să-și recupereze norma fentată de câțiva indivizi scăpați ca prin urechile acului de o moarte fulgerătoare.

În proporție de 99% povestea este fix aceeași ca în Final destination (și ca în următoarele filme).

Aici schimbăm avionul cu autostrada, băiatul cu fata pentru că personajul cu premoniția este Kimberly (AJ Cook) care, pornită într-o călătorie cu o gașcă de prieteni, fix cu puțin timp înainte de masacru, în loc să vadă și ea niște numere la loto, vede cum devine suc roșu într-o supă de fiare contorsionate. Evident că dă cu trâmbița, câțiva ageamii sunt salvați in extremis dar urmează ca moartea să vină după ei.

Final destination 2 merge pe principiul „Dacă nu-i stricat, n-am ce repara” și livrează același film ca precedentul.

Singurul lucru pe care îl mai rețineam din Final destination 2, de fapt din toată franciza, este evenimentul mortal de pe autostradă, am tupeul să spun că este una dintre cele șmechere scene de carnagiu stradal din câte au fost puse pe peliculă. Filmul merită doar pentru acele câteva minute conturate de o minte tare sadică, dar care este pe placul meu, amestecul de combustibil exploziv și de chisăliță umană este delicios și aș revedea acea secvență pe repeat ca picătura chinezească.

Pe lângă piesa de rezistență, Final destination 2 încearcă să aducă niscai schimbări, dar fără succes, sunt minore, spre exemplu, se schimbă ordinea celor care trebuie să moară din motive lipsite de logică, doar că așa ni se spune de către un personaj de parcă ar fi jucat poker cu Moartea și i-a aflat secretele.

Mai rău încurcă lucrurile și vrea să pară mai elevat decât este, scremându-se în fel și chip să lege personajele de acum de cele din primul film dar nu face decât să aducă multă confuzie și inconsistență în acțiunile ăstora de crapă în partea secundă.

Poate cea mai mare eroare a scenariului a fost introducerea directă în acțiune, astfel încât nici nu am avut timp să dau mâna cu personajele, să aflu ce hram poartă, cine merită, cine nu merită, astfel încât mă durea în popou de soarta lor.

În schimb, Final destination 2 este mai imaginativ în creionarea unor morți sofisticate, valul de evenimente care duce la expirarea personajelor fiind unul complex, greu de înghițit din punct de vedere verosimil, dar satisfăcător pentru ochi.

Trece la alt nivel al grotescului, trupurile umane suferă mult mai mult în acest film, au fost consumate destule manechine și găleți cu sânge, ratingul R fiind clar mai prezent aici. Mi-am făcut o programare la Spitalul 9, că prea zâmbesc ca un cretin când moare fictiv în cele mai groaznice chinuri câteun personaj.

Ca personaje recurente apar Clear (Ali Carter – Resident evil: The final chapter) și Mr. Bludworth (Tony Todd – Hell fest), cel din urmă fiind responsabil cu replicile mistice, criptice, de fapt bolboroseli fără noimă, dar care sunt folosite din dorința de a imprima o oarecare aură de mister filmului.

În rest actoria este ca și cum n-ar fi, pentru cei mai mulți actori rolul din acest film a reprezentat apogeul carierei lor.

Nu pot spune că Final destination 2 este mai bun sau mai rău decât Final destination, în principiu avem parte de același film, fiecare având plusuri și minusuri dacă le compar. Primul a avut mai multă simpatie față de personaje pe care le cunoșteai cât de cât, al doilea a fost mai sângeros și mai ingenios cu morțile, plus a avut scena aceea epică de arătat nepoților înainte să își ia permisul de conducere, dar a dat rateuri la personaje și a avut o poveste prea complicată pentru binele filmului.

Ca atare, încerc să nu fiu prea influențat de carnagiul autobahnist și îi dau lui Final destination 2 doar 7 injecții anesteziante, cu o treaptă mai jos decât primul Final destination.

3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

The first Omen

The first Omen

Taman franciza Omen să nu fie sculată din morți? Iată că The first Omen ne …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *