America: The motion picture

America: The motion picture este o animație produsă de cuplul Lord & Miller și este prezentă pe Netflix.

O să aflați în curând și de ce este atât de urâtă de americanii panseluțe ofilite care se ofensează din orice, mai ales când zici de decedații lor maternali.

Animația prezintă o altfel de istorie, una alternativă, despre nașterea măreței națiuni a Americii, poveste în care George Washington pornește o revoluție contra britanicilor pentru a-și elibera țara de sub asuprirea acestora.

Dar singur nu prea poate să-și ducă la îndeplinire visul măreț, așa că înainte de a pleca la război trebuie să își adune armată, că nu te duci peste britanici cu deștu-n fund, fără arme, fără soldați, fără nimic, doar cu voință nu-ți câștigi independența.

Nimic nou până acum, astea-s deja chestii pe care până și noi, românii, le-am învățat la lecțiile de istorie.

Dar America: The motion picture își bagă penița-n cărțile de istorie și vine cu o interpretare proprie a acelor acțiuni de acum mai bine de 300 de ani, scenariul fiind unul plin de anacronisme.

De fapt întreg filmul este unul anacronistic, așa că dacă vreți să urmăriți o absurditate ieșită din comun care face de râs Sausage party, atunci America: The motion picture este alegerea potrivită.

Animația este o înșiruire de trimiteri către filmele zilelor noastre și o aglomerație de glume meta care iau în bășcălie cele mai proaste obiceiuri americane, făcând de rușine nația care se crede buricul pământului.

Probabil tocmai din această cauză americanii se simt insultați și nu gustă miștocărelile făcute pe seama lor, mai ales că TOATE sunt adevărate și reflectă cât de bolnavă și dereglată este societatea lor care crede că se pișulește doar lapte și miere, dar în realitate curg fluvii de rahat urât mirositor.

Povestea nu-i cine știe ce, cred că mai mult de jumătate din film este o jecmăneală fără perdea după dubla Infinity warEndgame, nu trebuie să fii vreun Einstein să-ți dai seama că a copiat scene întregi din aceste 2 filme.

Însă asta nu este tot, America: The motion picture necesită multiple vizionări pentru că nu poți depista din prima toate easter-egg-urile care inundă ecranul.

Au fost destule glume la care am râs cu gura până la urechi, nu neapărat pentru că-s poantele nemaipomenite, dar nu mă așteptam la ele în contextul filmului.

Din acest punct de vedere, filmul este o nebunie, Snakes on a plane, saga The fast and the furious, Mission: Impossible, John Wick, Baby driver, toate aceste producții sunt regăsite într-un fel sau altul în America: The motion picture. Și sunt doar o mică parte, nu mai pomenesc de altele pentru că ele sunt incluse în cele mai bengoase glume și vă recomand să nu beți când vă uitați la film pentru că s-ar putea să vă dea berea pe nas la unele dume.

Ah, și Martha din America: The motion picture este mult mai mișto decât Martha lui Snyder. Nah, că am spus-o.

Roboți, vârcolaci, superputeri, chitară electrică, selfie-uri, Vietnam (ouch, a durut asta) și multe altele din viitor se regăsesc în filmul a cărui acțiune precede Declarația de Independență.

Mi-a plăcut și o glumă cu privire la explicația scenaristică întâlnită cel mai des: De-aia.

Și deși n-am nicio treabă cu Biblia, nenorocitul ăsta de film are un laitmotiv cu care m-a bombardat în permanență încât m-a făcut să caut un citat din Biblie să aflu adevărul. V-ați prins? Să aflu adevărul din Biblie.

Cu o avalanșă de înjurături în care predomină fuck-ul slobozit la fiecare 2-3 replici și cu imagini de-o violență exacerbată, America: The motion picture nu este deloc un film pentru copii.

Amu` sper doar ca mințile luminate ale americanilor să nu ia de bun filmul și să creadă că asta este istoria adevărată a concepției neimaculate Statelor Unite ale Americii, că la cât de bolunzi sunt ei pe acolo, nu m-aș mira.

Ca acțiune cam trenează, începe și se termină în forță, dar este destul de moleșit în partea de mijloc în care Gică Perucă își caută echipa de Avengers, pardon, de compatrioți dornici de a învinge britanicii și în această bucată glumele se adaptează oarecum trendului actual, vrea să fie contra woke, dar este și woke în același timp.

Printre vocile care dau viață personajelor regăsim nume cunoscute precum Channing Tatum, Simon Pegg sau Olivia Munn.

Înainte să cânte trompeta de final, ce să zic despre America: The motion picture? Este o caterincă totală, absurdă până-n ceruri, cu multe, poate prea multe, referințe către pop-culture-ul actual, care ascunde sub haina glumelor tâmpite o satiră acidă de până și Alien-ul s-ar topi adresată societății americane care pe mine m-a distrat. Nu mi s-a părut ceva wow, dar mi-au fluturat bine de tot nările de câteva ori la anumite glume, așa că mă încumet să iau în derâdere recenziile americanilor ofticoși și să-i dau animației 7 artificii.

3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

Link IMDB

Link RottenTomatoes

 

 

 

Flexăm mușchii, tragem izmana pe noi

Și cu mare tupeu plecăm la război.

 

#nipemi #nipemiro #recenzii #recenziifilme #america #motionpicture #netflix

About admin

Check Also

Chang `An

Chang `An

A treia zi a Săptămânii Filmului Chinezesc 2024 găzduită de Centrul Cultural Chinez din București …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *