Freelance

FreelanceFreelance este un film ciudat, că-i cu un actor care nu se vede.

Lăsând gluma răsuflată la o parte, hai să vedem care-i treaba cu această peliculă.

 

🎬 Freelance – Premisă

Mason (John Cena – The Suicide Squad) este un bărbat multilateral talentat. Are creier de dă pe dinafară, că de aia s-a făcut avocat, dar și testosteron bun de consumat prin misiuni periculoase în armată.

Un accident grav l-a lăsat cu dureri de spate și l-a forțat să se retragă la vatră.

Dar amicul lui din timpul milităriei îl atrage din nou în această lume oferindu-i o sarcină ce pare ușoară la prima vedere.

Să escorteze o jurnalistă, Clarie (Alison Brie – Promising young woman), într-o țară fictivă pentru a lua un interviu enigmaticului președinte care nu vrea să aibă de-a face cu mass-media.

Bineînțeles că n-ajung ei bine în țara respectivă, Paldonia, că se și dezlănțuie iadul, se produce o lovitură de stat care-l vizează pe dictator și Mason este nevoit să-și câștige pâinea.

 

 💭 Freelance – Comentariu 🍿

O să mă screm destul de mult să vin cu câteva cuvinte prin intermediul cărora să caracterizez succint acest film pentru că nu am cine știe ce inspirație.

Iar cauza este una simplă, l-am mai văzut de unșpemii de ori într-o formă sau alta.

Nu este un film care să merite o lansare pe marile ecrane pentru că este o acțiune incredibil de banală, fără ceva surprinzător sau captivant care să necesite vizionarea lui în asemenea condiții.

Cu siguranță este un scenariu mai degrabă demn de Nicolas Cage la bătrânețe care nu refuză nimic pentru că povestea este clasică și plină de clișee, iar dialogurile de-a dreptul stupide.

Replicile sunt ceva gen: Ce e aia? întreabă jurnalistă când Mason pune mâna pe ditamai arma.

Ce dracu să fie? Nu vezi că e un monstru de pușcoci? Ce credeai că e? Dildo militar?

Și astfel de mostre de inteligență aflată pe cale dispariție apar aproape de fiecare dată când personajele deschid gura să scuipe câteva cuvinte.

După vreo 25 de minute am zis că asta este, o să am parte de o idioțenie narativă, dar măcar acțiunea să fie una pe cinste.

După încă un sfert de oră tot așteptam să apară ceva palpitant și să scap de turuiala inutilă a celor trei protagoniști.

Așadar, nici aici nu excelează pentru că scandalul conflictual dintre beligeranți se rezumă la niște confruntări blege, fără zvâc, fără tensiune, fără adrenalină, fără nimic incitant.

Freelance

 

Și arată și rău la nivel vizual, mai ales când avem prim-planuri cu personajele aflate în diverse vehicule implicate în urmăriri de mare viteză.

Fundalul adăugat virtual se prezintă ilar de nereușit și mi-a generat mai multe râsete decât pseudo glumele cu care scenariul încerca din răsputeri să mă facă să râd.

Are însă și momente izbăvitoare și ele sunt reprezentate de comentariile sociale cu privire la lăcomia unor organizații, corporații și/sau guverne care se uită cu ochi hulpavi la bogățiile naturale ale țărilor sărace.

Unele care rămân sărace pentru că sunt exploatate de către cele mari pentru că alea mari pot și cele mici nu au cum să se apere că imediat sunt invadate în numele democrației.

Plus că sunt semi amuzante interacțiunile dintre soldatul scorțos, jurnalist fâșneață și președintele spilcuit, trei personalități total diferite care trebuie să se înghită între ele pentru a supraviețui.

Este bine că are, totuși, rating R ceea ce permite prezența unei violențe cât de cât potente, dar acea literă este câștigată mai mult ca urmare a înjurăturilor din abundență.

 

🏆 Freelance – Verdict 👍 sau 👎

Cu toate minusurile sale, și sunt multe, filmul reușește să fie pe alocuri distractiv tocmai pentru că nu-i pretențios sau vrea să fie, dar nu îi reușește.

Nu pot să fac mare distincție între el și seria The marine care l-a avut în rol principal în prima parte pe un John Cena (Hidden strike) aflat fix la început de carieră, film care a fost făcut pentru a fi urmărit acasă.

Nu se diferențiază de droaia de producții asemănătoare, mai ales anii `80 ai secolului trecut erau pline de astfel de filme, de aceea nu are cum să fie unul memorabil.

Durează și cam mult pentru binele său, are destulă umplutură narativă de pomană, ceea ce face ca acțiunea să pară și mai rară decât este, un lucru care dăunează unui film care fix pe acțiune se bazează.

Este o producție șablon din acest gen, făcută cu bani puțini iar cele mai multe tăieri bugetare au fost la capitolul scenariu, unul scris de un nene care n-a mai semnat vreo peliculă de lung metraj până acum.

Dar ăsta a fost vehiculul perfect să își spargă cireașa în domeniu.

N-am ce alte considerații să mai fac pe seama lui Freelance care nu m-a convins să-i ofer mai mult de 5 plimbări cu elicopterul.

2.5 out of 5 stars (2,5 / 5)

Momentan, după 25 de recenzii critice pe RottenTomatoes deține un record nedorit de 0%.

Freelance

 

 

 

 

YouTube #shorts

Trailer

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Wolf hiding

Wolf hiding

Wolf hiding sau Nu chao este un film din China care a primit multe laude …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *