Gantz: O

Gantz: O este o animație ce se inspiră din manga cu același nume.

După cele 2 filme Gantz live-action plus un spin-off (Another Gantz) din 2010-2011, filme de altfel bune, am găsit din întâmplare acest Gantz: O animat din 2016 și am dat năvală peste el.

Pentru cine află acum de Gantz, animația ar putea fi mai greu de înțeles pentru că nu stă deloc la explicații și intră direct în pâine.

Nu că aș fi eu vreun expert, dar o scurtă introducere tot pot să fac, Gantz este un mare cojones negru cu puteri supranaturale care apără Terra de invazia unor monștri feluriți. Cum o face? Păi aduce la viață diverși oameni decedați, îi bagă în niște costume meseriașe, le plantează arme futuriste în mânuțe, le dă la dispoziție un anumit timp pentru a-și îndeplini misiunea și îi aruncă în luptă, chit că se pricep sau nu. Dacă vor crăpa pe câmpul de război, aleluia, rămân morți pe vecie. Dacă nu-și duc la bun sfârșit misiunea, aceiași soartă îi așteaptă. Singura modalitate de a supraviețui este să termine cu bossul de nivel în timpul pus la dispoziție, urmând ca apoi să fie respawnați cu sănătatea la maxim. Și dacă îndeplinesc anumite obiective sunt răsplătiți cu bonusuri suculente.

În această situație se regăsește Kato, un adolescent inimos ce-și găsește obștescul sfârșit încercând să salveze viața unui necunoscut, doar pentru a-și primi drept răsplată niște pumnale-n piept. Dar se trezește subit într-o încăpere cu niște străini în niște costume fandosite, Suzuki (un bătrânel simpatic), Nishi (un tinerel cam țâfnos și arogant) și Reika (vedetă de televiziune, soarele este rece pe lângă ea).

Și de aici Gantz: O se transformă într-o secvență lungă de 90 de minute de acțiune pură neîntreruptă, trupa de șoc este teleportată (la propriu) în Osaka pentru a stopa un val interminabil de monstrălăi puși pe genocid uman și devastare urbană.

La asta se rezumă toată povestea din Gantz: O. Cine vrea acțiune sângeroasă și extrem de brutală, nu are cum să regrete urmărirea acestei animații care arată excelent din punct de vedere tehnic.

Am rămas de-a dreptul șocat la oceanul de imaginație dovedit de scenariști când a venit vorba de tipurile de arme care de care mai stranii și cu muniție ciudată, dar, mai ales, în ceea ce privește multitudinea de scârboșenii monstruoase care invadează ecranul.

Diversitatea lor este cu adevărat de aplaudat, avem parte de niște atrocități vizuale ce nici în cele mai negre coșmaruri nu mi le puteam imagina, este suficient să urmăriți trailerul și vă veți da seama cu ce aveți de-a face. Și creaturile din trailer sunt doar un aperitiv, este o explozie de imaginație bolnavă în film care nu are cum să te lase rece.

Violența este una exacerbată, dusă la extrem, tot ce vă imaginați sadic și diabolic sigur se întâmplă în film, decapitările și dezmembrările sunt doar o joacă de copil în Gantz: O.

Nu ai răgaz nici să desfaci o sticlă cu bere că sigur mai crapă în acel timp cineva uman sau ceva extraterestru mistic sau ce dracului or fi orătăniile alea năbădăioase greu de ucis.

În anumite momente aduce a Pacific Rim, cu lupte cu kaiju, în alte secvențe monștrii îl fac pe Godzilla să pară o scobitoare sfrijită bătută de vânt.

Chiar dacă nu mai este loc și pentru o caracterizare propice a personajelor, totuși, printre atâtea lupte care de care mai intense și palpitante, se mai strecoară și câteva scene emoționante, care dezvăluie aluatul din care sunt creionate personajele aruncate în mijlocul masacrului. Și deși este doar o animație eminamente de acțiune, nu neg că m-a gâdilat cu pene de păun pe la inimioară și aproape să-mi dea lacrimile în anumite scene (bine, recunosc, chiar mi-au dat).

Cei ce sunt puși la punct cu acest univers vor avea parte de câteva momente șocante, unul chiar în startul filmului, iarăși niște elemente la care nu mă așteptam deloc.

Gantz: O reușește să fie ceea ce blockbusterele americane cu monștri nu sunt în stare: să livreze 90 de minute de adrenalină pură, fără rahaturi inutile, fără mesaje sociale, fără agende ascunse, ci pur și simplu acțiune non-stop la scară mare.

Cu toate astea, nu aș fi zis nu la un pic mai multă dezvoltare a personajelor și doar din cauza asta îi dau un 9, pentru că mai mult de atât nu am ce să cer de la o asemenea animație.

4.5 out of 5 stars (4,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Kahaani

Kahaani

Îmi iau zborul în trecut, în 2012, când a apărut Kahaani, un thriller indian ce …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *