Girls trip

 

Girls tripUna dintre cele mai plăcute surprize ale anului a venit de unde nici nu mă așteptam (duh, logic, că de aia e surpriză), și anume comedia Girls trip.

Până acum o lună nici nu aveam idee de existența acestui film, asta până am început să tot aud lucruri bune despre el, așa că am dat o geană pe el, că doar ce aveam de pierdut?

Premisa nu este cine știe ce, deja mai văzusem ideea anul acesta în Rough night, așa că nu înțelegeam de unde atâta laudă, mai ales că acel film a fost destul de mediocru.

Știu că vă sună cunoscut, dar trebuie să zic ceva despre poveste. Patru vechi prietene, care se cunosc încă de pe vremea școlii, se reunesc după o lungă perioadă (5 ani) în care nu s-au mai văzut, cu scopul de a mai petrece un week-end de pomină, de povestit nepoților când vor deveni adulți.

Gașca denumită The Flossy Posse este compusă din personaje cum nu se poate mai diferite.

Vedeta este Ryan (Regina Hall), femeia de succes și care pare să le aibă pe toate, dar care este fericită doar în reclame, ambalajul fiind strălucitor și perfect, dar la interior avem parte de suferință multă.

Jada Pinkett Smith este Lisa, mama grijulie dar singură de ani buni, care are cufărul bine ferecat și destul de ruginit (nu mă refer la ăla din pod) și duce lipsă acută de petreceri.

Sasha (Queen Latifah) este talentul promițător în școală cu înclinații jurnalistice dar care este irosit pe parcurs cu tabloide jegoase pentru că așa-i viața.

Și nu în ultimul rând, o avem pe Dina (nou-venita Tiffany Haddish), nebuna grupului, lipsită de inhibiții, fără lacăt la gură care spune ce-i trece prin minte fără să gândească și acționează fără să-i pese de consecințe.

Cele patru se înhamă la o aventură de ținut minte toată viața în New Orleans, în timpul festivalului Essence, aventură care cuprinde de toate, de la droguri și băutură la escapade sexuale ieșite din comun.

Sincer vorbind, acum la rece, glumele sunt foarte vulgare, de multe ori sălbatice, alteori tangențiale cu grotescul, dar au o livrare fix în momentul perfect încât fac să râzi în hohote.

Deși eram sătul de ștremeleag (cum a sunat asta!!!), iată că Girls trip a reușit să mă facă să râd ca boul la vederea acestui organ genital deși eram sigur că un astfel de umor de cea mai joasă speță nu mai are demult efect și devine flasc, dar iată că ipostazele și șarmul personajelor au fost de ajuns pentru a face astfel de glume eficiente.

Umorul este generat atât de situațiile stupide în care se pun personajele ca urmare a deciziilor proaste pe care le iau într-o stare avansată de ebrietate și halucinație, dar și de glumele deșănțate venite mai ales din partea actriței Tiffany Haddish care nu se dă de la nimic în a-și interpreta rolul, având parte de cele mai nebune secvențe pe care le joacă demn, deși cred că multe actrițe ar refuza să presteze așa ceva.

Ce vedeți în trailerul de la final este doar o mică parte din peripețiile deșucheate prin care vor trece cele patru prietene.

Au fost și câteva momente care m-au lăsat cam rece, pentru că glumele aveau drept țintă un anume segment demografic și nu prea am priceput poantele.

Avem parte și de multe apariții ale unor artiști de renume mondial, de la P. Diddy sau cum naiba și-o mai spune în zilele astea până la Mariah Carey. Doar pe ăștia i-am recunoscut, nu mai sunt la zi cu cine este în vogă acum, deși fetele se scăpau pe ele la apariția unor cântăcioși, habar nu aveam despre cine este vorba.

Pe final comedia mai încetinește un pic pentru a lăsa loc și unor scene mai sentimentale, un pic mai întunecate, cu ținte precise cum ar fi permanenta scormonire în viața vedetelor care trebuie să arate perfect pentru a nu-și dezamăgi fanii și, mai ales, sponsorii, chiar dacă totul este o prefăcătorie cruntă, dar așa-i în tenis, pardon, show-business, scrii cărți despre cum e să ai totul, dar în realitate, nu ai mai nimic în afară de faima care nu te poate împlini pe plan sentimental.

Și mă simt nevoit să repet, dar jos pălăria pentru Tiffany Haddish, fură pur și simplu atenția pe tot parcursul filmului, având parte de cele mai amuzante și ridicole scene.

În concluzie pot spune că Girls trip este cea mai bună comedie a anului, cel puțin până acum, demult nu am mai râs cu atâta pofta la niște glume nu prea sofisticate dar bine plantate și livrate cu atâta vervă încât nu ai cum să stai stană de piatră.

Nota 9.

PS. Nu veți mai primi de acum încolo cu aceiași ochi un grepfrut.

 

4.5 out of 5 stars (4,5 / 5)

 

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Drive-away dolls

Drive-away dolls

Drive-away dolls este un film regizat de jumătate din cuplul Coen, în speță de fratele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *