Good boys

Good boys este o comedie raunchy, cum îi zic americanii, pe românește s-ar traduce vulgară, cu niște puștani de clasa a șasea cărora încep să le crească niște jucării carnale cu care s-ar distra toată ziua dacă ar avea baterie infinită.

Max, Lucas și Thor sunt un fel de grup a la Stranger things, prieteni buni de la grădiniță, dar care la școală nu sunt prea populari și sunt cam luați la mișto de mucoșii cool.

Însă o invitație la o petrecere ce promite să se lase cu pupături îi bagă pe cei trei în belele. Neavând idee cum se duce la îndeplinire o țucătură expertă, se pun pe cercetări profunde. Cum Internetul le dă niște tehnici ce implică alte părți corporale, numai gura nu, se decid să-și spioneze vecina, că este nimfomană, și trebuie să o prindă cu drona în timpul unei acțiuni de schimbare de lichide bucale cu vreun nătărău.

Numai că gagica se prinde de manevră, le confiscă jucăria scumpă, ăștia se răzbună șutind o cutie cu vitamine adulte și iaca așa se pune la cale un schimb ca-n filmele cu mafioți.

Este un film cu și despre minori, dar interzis minorilor, și cu asta am cam spus totul.

Comedia din film se reduce la glume obscene care nu ar trezi mare haz dacă în locul celor mici ar fi niște adulți, dar ăștia descoperă un ocean de jucării sexuale și amuzamentul se naște din confuzia acestora și neștiind despre ce este vorba, le imaginează alte utilizări.

Avem parte de o confruntare între inocența celor mici, care încă nu-s pervertiți de societate, și vulgaritatea celor mari, care atinge niveluri de neînchipuit cu decenii în urmă.

Deși este destul de obscen pe alocuri, mă așteptam la ceva de-a dreptul scandalos, așa cum a fost Sausage party, o animație nebună de acum câțiva ani care chiar a depășit limitele bunului simț.

Chiar dacă dumele cu tentă sexuală, care mai explicite, care mai subtile, sunt la tot pasul, Good boys este lipsit de nuditate, și cred că i-am dezamăgit pe cei care așteptau să vadă niscai fabrici umane de lapte la lucru.

Good boys pare mai amuzant din trailer dar, odată ce filmul se pornește, după ceva timp deja mă obosise bombardamentul de înjurături expulzate de cei mici. A fost amuzant să aud Fuck primele 10 dăți, dar apoi deja a devenit doar jenant și folosit doar de dragul de a șoca.

Dar Good boys nu este chiar rău, pe lângă comedia crasă, care ar face o latrină să pară jacuzzi, filmul are și o poveste despre startul maturizării, despre începutul sfârșitului inocenței copilăriei, care, din cauza societății bazate pe viteză, survine la vârste tot mai fragede și despre prietenie trainică.

Practic este un Superbad mai tinerel, dacă vreți o comparație.

Cei trei actori, Jacob Tremblay, Keith L. Williams și Brady Noon, joacă destul de în regulă, pare că se înțeleg bine, reușesc să transmită cu succes senzația că-s prieteni încă de când făceau pipilică în pamperși.

Nu am înțeles, totuși, cui se adresează filmul, cei de-o vârstă cu protagoniștii nu au voie la film, deși perioada lor pre-adolescentină este subiectul peliculei, iar cei adulți nu știu cât de impresionați vor fi de acest film pentru că pe vremurile noastre, când dacii se băteau cu romanii, din moși strămoși, nu am avut parte de asemenea aventuri și nu ne regăsim în ele decât până la un anumit punct. Ăștia care ne-am schimbat buletinul de măcar 2 ori ne jucam cu cornete, cu lișii, cu Țară țară vrem ostași, nu cu dildo-uri și mărgele anale.

Am râs poate prima jumătate de oră, apoi glumele au devenit repetitive și se foloseau de aceeași tehnică a șocării spectatorului care s-a transformat rapid în Petrică și lupul, m-ai păcălit odată, dar a treia oară nu îți mai merge, chiar dacă spui adevărul.

Good boys m-a făcut să îi dau un 6 mai mult pentru povestea din spatele vulgarității, pe care o găsești dacă râcâi smârcâzul de la suprafață și dai de ceva mesaje interesante dar, mă văd nevoit să mă repet, sunt adresate fix celor care nu au voie la film.

3 out of 5 stars (3 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Drive-away dolls

Drive-away dolls

Drive-away dolls este un film regizat de jumătate din cuplul Coen, în speță de fratele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *