Home again

Home again

Home again, tradus absolut oribil Cum să faci ca s-o desfaci?, probabil au lăsat un tâmpit cu două clase de limba rusă să traducă titlul filmului, este un, hm, ce-o fi? Comedie sau dramă?

Rătăcit pe la cinema, am nimerit din întâmplare la acest film, neavând habar despre ce este vorba, știam doar că e cu blonda legală.

Reese Witherspoon este Alice, o mămică despărțită de soțul care o neglijează și care se mută din New York tocmai în cetatea filmului unde, cu ocazia aniversării de 40 de ani, dă peste niște tineri aspiranți în arta cinematografiei care sunt în căutarea unui loc unde să-și odihnească buzunarele goale.

Și faptul că arată tare binișor și cel mai frumușel dintre ei îi face ochi dulci nu îi displace deloc MILF-ei noastre care, cum-necum, împinsă și de mă-sa, care și ea roșește la politețurile tinerilor, o convinge să îi adăpostească până se vor pune pe picioarele lor pentru că băieții au la orizont ceva oferte tentante de la niște producători care simt că zace talent în cei trei.

Coincidența face ca Alice să fie fata unui celebru regizor decedat, sursă de inspirație pentru cei trei flăcăi, așa că lipiciul este și mai puternic.

Și viața celor 4 ființe feminine, Alice, cele două fetițe și bunica, este brusc îmbunătățită de prezența celor trei, Alice are ceva de tăvăleală în serile în care se simte singură, fetele au o prezentă masculină care le încurajează să-și urmeze pasiunea, iar bunica, fostă actriță, se topește de fiecare dată când este complimentată.

Dar colac peste pupăză, Austen, soțiorul, aude tocmai de la New York hărmălaia declanșată de cei trei și își simte amenințată poziția de mascul dominant din viața Aliciei așa că își face și el apariția prin scenă să stropească gardurile și să arate cine e șeful în casa care nu este a lui. Și nu face altceva decât să agite și mai mult spiritele.

Home again nu este comedie în adevăratul sens al cuvântului, scenariul nu te face să râzi cu gura până la urechi, nu sunt poante evidente la care să se pună mp3-ul cu aplauze, dar te face să zâmbești destul de des la interacțiunea dintre tinerețea și energia celor trei muschetari, care au toată viața înainte să facă greșeli și să învețe din ele, cu sictireala și cinismul care zace-n Alice, plictisită de rutina zilnică și speriată de vârsta de 40 de ani.

Dar nici dramă nu este, pentru că nu are secvențe din alea tragice de trebuie să îți scoți la înaintare arsenalul de rimeluri să îți reîmprospătezi conturul ochilor stricat de lacrimi, nu se întâmplă nimic teribil, nu avem tragedii demne de show-uri TV.

Home again este pur și simplu un film ușurel, făcut să te simți bine, fără prea mari pretenții, fără vreun final definitiv, cu un mesaj destul de evident, bucurați-vă de viață și cam atât.

Actorii au acel ceva care te face să te lipești sentimental de ei imediat, sunt plăcuți ochiului dar și inimii, Reese este adorabilă și deși a trecut de 41 de ani tot ca o adolescentă drăgălașă arată.

Home again nici nu mi-a plăcut în mod deosebit, dar nici nu mi-a generat sentimente de nașparleală, nu este un film pe care este musai să îl vezi la cinema, ci într-o sâmbătă ploioasă pe un post de televiziune să te mai învelească un pic prin atmosfera destinsă pe care o emană.

Nu știu dacă-s rău că îi dau un 6, dar nu văd motive pentru o notă mai mare.

 

3 out of 5 stars (3 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Miami bici 2

Miami bici 2

Nu m-a deranjat excesiv de mult Miami bici, ba chiar i-am dat notă de trecere …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *