How it ends

How it ends este un film din 2018 disponibil în biblioteca Netflix, film ce se dorește a fi unul apocaliptic.

Pornește lejer cu Will (jucat de Theo James, ăla din seria Insurgent, ce-l interpreta pe 7-11 sau cum s-o fi numit personajul) care se înțolește la patru ace și o întinde spre viitorul (așa speră) socru pentru a-i cere acestuia binecuvântarea și mâna fiicei.

Numai că tata socru (Forest Whitaker), fost militar, nu prea îl are la inimă pe Will și cina se lasă cu scântei.

Bine, bine, dar ce legătură are asta cu apocalipsa?

Păi a doua zi dimineață Will se plânge gagică-sii aflată în cealaltă parte a țării, în Seattle, când are loc pacostea ce declanșează acțiunea filmului.

Ce este pacostea respectivă? Calamitate naturală, invazie extraterestră, bombardament nuclear nord-coreean, atac chimic rusesc?

Să mă împungeți cu ace folosite de drogați, că n-aș putea să vă spun, How it ends mergând pe principiul: Cum ții un prost în tensiune? Îți spun mâine.

Mi-a aruncat firimitura asta la început și apoi aleluia, povestea se transformă într-o călătorie cu mașina cu cei doi protagoniști în prim-plan, ginerică și socru, care pornesc în căutarea domnișoarei captivă în Seattle.

Deși nu se întâmpla nimic interesant, How it ends m-a ținut prizonier aproape două ore pentru că voiam să aflu ce s-a întâmplat și ce a declanșat haosul general.

În mare parte sunt doar ăștia doi într-o mașină ce călătoresc pe toate coclaurile părăsite și mai dau din când în când peste câte-un obstacol sub forma unor țărani descreierați fără multă minte care vântură armele în stânga și în dreapta în căutare de fraieri să-i ușureze de combustibil și alte bunuri.

Și am descris 95% din filmul How it ends.

Mai aruncă la intervale regulate, pe fundal, în depărtare, câteva imagini apocaliptice, să nu uit de ce casc gura la film.

Acțiune nu are cine știe ce, doar ceva agitație sub forma unor răfuieli destul de somnolente cu diverse specimene, iar efectele speciale ce transpun pe ecran nenorocirea insinuată nu sunt deloc cine știe, decente, oricum scenele în care au fost folosite sunt extrem de rare și mai mereu au loc undeva, în depărtare, să nu le vedem bine.

Scenariul, dacă-l iei la puricat, îți dai seama că este cam incoerent, nu au logică efectele pe care le suferă orașele prin care trec cei doi ca urmare a evenimentului catastrofic ce a avut loc pentru că oricare din ipotezele prezentate mai sus poate fi adevărată, ceea ce este imposibil, în izmana mea, ori e bombă nucleară, ori vreo calamitate naturală, ori altceva?

Plus că aproape că nu-i țipenie de om pe nicăieri, unde dracu a dispărut toată lumea? S-au evaporat dintr-odată mai toți să-i lase pe ăștia doi liberi să-și facă de cap? Panică, panică, înțeleg, dar ar fi trebuit să fie mașinile bară la bară, că de murit nu au crăpat toți, că nu se văd cadavre pe nicăieri.

Cam toate astea fac din How it ends o balivernă de două parale.

Pornește excelent, îți captează atenția, scade în calitate în al doilea act, devenind doar o banalitate cruntă, iar finalul urinează pe spectator pentru că eu unul am rămas cu întrebarea pe buze: Ei bine, How it ends???

Jur că sfârșitul (dacă poate fi numit așa) a generat impresia că scenaristul a intrat într-un blocaj și nu a mai știut cum să încheie povestea și a lăsat-o în stadiul la care ajunsese.

Sau poate or fi dorind să continue cu o parte secundă. Naiba știe, cert este că How it ends pare mai mult o întrebare adresată spectatorului de către scenarist care caută ajutor în a schița finalul.

Poate voi ați priceput ce a stat la baza paralizării întregii țări, că eu unul nici acum nu sunt dumirit. Practic m-am uitat degeaba la filmul care m-a ținut de pomană în tensiune, că tot prost am rămas.

Și eu, de-al dracului ce sunt, mă răzbun pe otreapa asta și îi dau un 3.

1.5 out of 5 stars (1,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

The fast and the furious: Tokyo drift

Personal, consider Tokyo drift ca fiind un spin-off al francizei The fast and the furious …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *