How to have sex

How to have sexEram între două evenimente într-un weekend aglomerat așa că am făcut punte între ele cu How to have sex.

Nu că m-aș gândi la asta, dar acesta este titlul filmului pe care l-am văzut.

 

🎬 How to have sex – Premisă 📖

A venit vacanța, dar nu cu trenul din Franța, ci cu avionul din Anglia și trei fete adolescente se cazează într-o stațiune turistică la malul mării.

N-au prea mult gânduri în căpșor, vor doar să petreacă, să danseze, să bea și, nu în ultimul rând, să descopere cu adevărat pentru prima oară dacă punctul literei care vine după F este chiar atât de extaziant.

Cele trei tinere sunt Skye (Enva Lewis), Em (Lara Peake) și Tara (Mia McKenna-Bruce), cea din urmă fiind oarecum în centrul atenției.

 

💭 How to have sex – Comentariu 🍿

Scris și regizat de Molly Manning Walker, aflată la prima aventură în domeniul lung-metrajului, deci putem spune că și ea își pierde virginitatea cu acest film, și având în prim-plan personaje feminine, How to have sex nu prea are legătură cu mine.

Nu eu sunt audiența țintă. Hm, sau poate că da?

În fine, cum se știe că bărbații sunt rapizi în tot ce fac, nu o să prelungesc cine știe ce suspansul. Pentru mine acest film a reprezentat cel mai lung preludiu pe uscat înainte de atingerea punctului culminant.

Trei sferturi din film, dacă nu și mai mult, reprezintă repetarea acelorași activități estivale.

Trezirea de dimineață cu o mahmureală uriașă, petrecerea la piscină / în mare toată ziua, apoi distracția se mută în club, totul stropit cu multă, extrem de multă băutură, vomitat gradele alcoolice, trezirea de dimineață cu o mahmureală uriașă și reluat ciclul de la capăt.

Pur și simplu How to have sex nu a avut o poveste închegată, un fir narativ coerent, o direcție anume timp de peste 75 de minute.

Când simțeam că înaintează desfășurarea acțiunii spre ceva, nu conta ce, chiar și pe patru cărări, cum reveneam în punctul de start.

Ah, că prezintă cumva cu multă naturalețe inocența unor tinere care încă nu s-au lovit de grobianismul masculilor în călduri și că ele credeau că va fi cu trandafiri și romantism? Corect, nu am cum să neg asta.

Dar acest aspect nu scuză lentoarea sau, mai degrabă, inutilitatea scenelor parcă preluate dintr-un club de fițe de pe litoralul românesc.

Nici nu pot zice că timpul pierdut cu ochii împăienjeniți fie de nesomn, fie de beție, este folosit pentru construcția personajelor.

Tâmpe au ajuns la greci, tâmpe au plecat de la greci.

How to have sex

 

Abia finalul vine cu o rezoluție devastatoare, sau pe acolo, pe care oricum nu este greu s-o anticipezi. N-are rost să penetrez mai adânc în actul final, dar vă prindeți singuri, că vă simt cu cerebelul în alertă.

Nu vreau să dau verdicte în cazul expus de film, dar chiar și de m-poziționa ca Elveția, neutru, tot aș fi hulit pentru alegerea mea.

Asta este, n-am fost și nici nu am cum să fiu în izmenele unui anume personaj, deci nu pot ști cum ar trebui să simt, doar să presupun, ceea ce nu reprezintă mai nimic.

Probabil că filmul se adresează generațiilor care au venit după mine, că pe vremea mea, în cretacic, petrecerile nu erau descreierate, înecate în alcool și cu nasu-n țigări și droguri.

Nu că erau șezători unde erau povestite aventuri de la păscut în timp ce învârteam de fuior, dar departe de destrăbălarea nocivă pentru minte ce este acum considerată distracție, de parcă doar dacă bei până intri în comă poți să te simți bine.

 

🏆 How to have sex– Verdict 👍 sau 👎

Parcă prea se simte ca un film personal, ca o poveste reală pe care regizoarea a vrut să o transforme într-o pildă cauționară.

Și informându-mă ulterior, chiar așa a fost.

Din punctul meu de vedere nu a existat material suficient de captivant pentru un lungmetraj, scenariul se putea limita la 20-30 de minute și ar fi ieșit ceva cu un impact cu adevărat puternic.

Este, totuși, echidistant și o să vedeți la ce mă refer dacă-l veți urmări.

Care este concluzia lui How to have sex? Pelicula zice că mai bine nu, eu am învățat că trebuie cu consimțământ legalizat la notar și cu doi martori de față, dar nu de aici, că nu am nevoie de un film să-mi spună asta.

Deși subiectul abordat este sumbru, iar atmosfera nu este deloc una jovială, chiar dacă este vacanță, How to have sex o lungește prea mult până ajunge acolo unde trebuie.

Așa că am rămas cu un gust amar în gură, ori de la film, ori de la cele 5 shoturi date pe gât, cert este că nu mi-a plăcut. Iar ce a fost interesant a durat foarte puțin.

Măcar de asta sunt sigur, că va fi perceput total diferit de celălalt sex.

Seamănă, cumva, cu Aftersun, mult nimic pentru o concluzie dură venită tot în vacanță și la fel de previzibilă.

2.5 out of 5 stars (2,5 / 5)

How to have sex

Trailer

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Dogman

Dogman

Dogman este filmul care va deschide festivalul TIFF 2024 și este regizat de Luc Besson. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *