Hydra

PRI 038 – Hydra

Nu vă scăpați pe voi, nu este vreun film secret lansat de Marvel care are ca subiect organizația malefică, aici avem parte de un film japonez cu cafteală.

Bine, film este mult spus, mai degrabă un episod mai lung, că abia trece de 70 de minute.

 

🎬 Premisă

Takashi (Masanori Mimoto – Enter the fat dragon) este un bucătar într-o bombă de coteț de bar unde doar clienții obișnuiți își mai târâie deziluziile la un pahar de poșircă veninoasă. După semipreparatele pe care le încălzește în lehamite, se simte că Takashi n-are talent de bucătar, iar în spatele privirii de pește mort electrocutat se ascunde un trecut mai tenebros.

 

💭 Comentariu

Hydra este un film micuț, ce încă face în pamperși, fiind mai indie ca indianul, are o mână de actori și o locație principală de câțiva metri pătrați în care personajele pălăvrăgesc.

Dar nu m-a deranjat asta pentru că am fost ademenit de vraja unui film de acțiune visceral și am tot așteptat ca Takashi să dea drumul talentelor ascunse de caftitor cu arte marțiale în portofoliu.

Am zis că fiind atât de scurt filmul, n-o să pierd timpul cu dialoguri de cunoaștere a sinelui, ci intru direct în brânza acțiunii.

Și aștept, și trec 15 minute, nimic, Takashi decojește bobul de orez cu penseta, mai aștept, bate ceasul de jumătate de oră, ăsta nimic, învârte orezu` cu furculița, trec 45 de minute, abia atunci se sinchisește nenea rău să se bage-n seamă.

Iar acțiunea, adică o scenă și cam atât, își face apariția la final. Nu zic că nu-i meseriașă cafteala respectivă, chit că este un film micuț, regia nu-i deloc rea, coregrafia este șmecheră, bătaia bengoasă (ce termeni științifici folosesc), vezi totul pe îndelete, semn că protagonistul le are pe sistem de karate, fără CGI, fără fire, fără șmecherii, nu duce lipsă de brutalitate, nu exagerată, dar este prezentă la datorie.

Cu toate astea, este mult prea puțin, chiar și pentru un film scurt ca Hydra.

 

🏆 Verdict

M-am lăsat păcălit, sunt șapte recenzii pe IMDB, patru au notat cu 8, doi cu 5 și unul cu 2, am zis că ăla cu 2 este fraier și nu știe ce scrie acolo, dar se pare că am achiesat la părerea lui.

Povestea este arhicunoscută, nu că ar fi contat în vreun fel la un film de acțiune la scară mică, dar se simte că este mult amatorism în realizarea filmului pe partea narativă.

Nu pot să recomand așa ceva, nu că ar fi vreun jeg de film, că nici nu a avut timp să calce-n străchini, dar pentru o singură scenă de acțiune ce emană testosteron nu merită să căscați gura la 60 de minute de poveste banală.

Eu nu prea țin la băutură, așa că nu închin decât 3 pahare de sake în cinstea lui Hydra.

 

1.5 out of 5 stars (1,5 / 5)

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

The wonder

The wonder

PRI 047 The wonder s-a născut pe Netflix și este un film cu motive religioase. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.