Isn`t it romantic

Isn`t it romantic

PRI 009 – Isn`t it romantic

Am pierdut un pariu așa că am fost nevoit să-mi calc pe inimă și să arunc o sprânceană pe Isn`t it romantic, film disponibil pe Netflix, care se vrea o parodie a producțiilor romantice.

Personajul principal este interpretat de Rebel Wilson, o tânără învățată încă de mică de mama ei că oameni ca ei, nu foarte înstăriți, nu foarte arătoși, nu foarte nimic bun, nu au șansă la iubirea adevărată care există doar în filme.

Ca atare, Natalie devine o persoană destul de cinică, incredulă când vine vorba de iubire pe care nu o vede pe nicăieri prin preajma ei (sau nu poate să o vadă din cauza mentalității insuflate de mă-sa).

Parodia începe din momentul în care, în urma unei lovituri zdravene la cap, Natalie se trezește parcă într-un univers paralel, viața ei este transportată într-o lume tipică filmelor romantice.

Bulversată la început, Natalie își dă seama că pentru a ieși din acest univers dulce, dar terifiant, trebuie să-l facă pe Făt-Frumos să-i spună că o iubește.

Filmul se aseamănă cu I feel pretty care merge oarecum pe aceeași premisă.

Isn`t it romantic funcționează ca un film de tip Deadpool, cu Natalie în permanență vorbind cu spectatorul, punctând pas cu pas fiecare clișeu folosit de filmele romantice, de la porumbeii ce zboară în formă de inimă la montajele cu probări de haine, de la străzile extrem de curate și lipsite de trafic atunci când filmul o cere până la secvențele de slow-motion, de la nunta ce mereu trebuie întreruptă până la personajul gay/lesbi mereu prezent la datorie cu un sfat util, de la rivala de moarte parcă sculptată de Dumnezeu însuși„ până la sufletul pereche care este mereu cine nu te aștepți.

Filmul o arde la două capete, este și o miștocăreală destul de amuzantă la adresa previzibilelor filme romantice, dar, la rândul lui, este tot un film romantic care se folosește fix de aceleași clișee de care face caterincă.

Sunt destule gaguri ilare rezultate din această premisă și care scot în evidență cât de enervante și nerealiste sunt aceste filme care creează o imagine distorsionată asupra noțiunii de iubire adevărată. Este suficient să urmăriți trailerul pentru a vă da seama trenul în care se urcă Isn`t it romantic.

Doamne ajută că Rebel Wilson interpretează, în sfârșit, un rol în care subiectul predominant al glumelor nu este chiar ea, după cum bine știm, Rebel este o persoană „calorialistă”, adică are un seif plin cu calorii și în cele mai multe filme în care joacă glumele se concentrau asupra greutății ei corporale.

Sunt și aici prezente vreo două astfel de poante, dar nu se exagerează.

Mesajul de final este unul surprinzător și plin de învățăminte, chiar utile, nu este ceva fantezist, ci chiar îndeamnă la îngroparea superficialității și descoperirea frumuseții interioare.

Mă așteptam să cumpăr un plin de combustibil și să dau foc filmului, pentru că genul ăsta este o tortură pentru mine, dar în final, nu regret că l-am urmărit. Să tot pierd pariuri din astea, dar nici nu pot să îi dau mai mult de un 7, la urma urmei, Isn`t it romantic rămâne la bază un film romantic.

3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

The hitman`s wife`s bodyguard

The hitman`s wife`s bodyguard (prea multe `s) este o continuare neașteptată la The hitman`s bodyguard, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *