Killer klowns from outer space

Killer klowns from outer space este prima recenzie ca urmare a concursului Oscar 2020, așa că nu am avut ce comenta, ăsta a fost filmul propus așa că am purces la drum să urmăresc această comedie horror al cărei titlu este mai mult decât elocvent.

Suntem propulsați în orășelul Crescent Cove unde o droaie de adolescenți cu hormonii ieșiți la înaintare își fac de cap (sau încearcă) într-un loc ferit de ochii curioșilor. În timp ce băieții tot îmbrobodesc fetele să ia parte la ceva indecent, hopa ce se vede pe cer?

Să fie o stea căzătoare îndeplinitoare de dorințe erotice? O cometă ce vrea să dea cioc cu Pământul? Neamurile lui Superman venite să-l învețe să se deghizeze mai bine?

Nici vorbă.

Este o navă extraterestră ce îmbracă forma unui cort de circ, iar intrușii ce penetrează atmosfera terestră fără pașapoarte galactice și fără viză de ședere au forma unor clovni de coșmar.

După cum arată acești clovni, este clar că nu au deloc gânduri pașnice și nici nu întârzie prea mult în a declara război speciei umane când se pun pe vătuit câțiva puștani ghinioniști de a se fi trezit în calea arătărilor coborâte din iadul cosmic.

Așa că adolescenții hormonali rămași în viață se screm, alături de un copoi și el tinerel, jucat de John Allen Nelson (Warren  din Santa Barbara), să rămână în viață până la sosirea ajutoarelor sub forma artileriei grele întruchipate de poliția statală.

N-ai cum să îți imaginezi un asemenea scenariu fără să fii tare fumat pentru că filmul Killer klowns from outer space este de o stupizenie ieșită din comun. Și știe la perfecție asta și nu se ia în serios nici măcar o secundă.

Filmul este prost, teribil de prost, dar este special făcut să fie așa, senzația de ieftin transpiră prin fiecare cadru, realizarea tehnică este sub orice critică, iar efectele speciale sunt catastrofale. Și nu exagerez cu nimic, o să vă umfle râsul la anumite scene ridicole.

Pe lângă faptul că este rizibil la acest departament, Killer klowns from outer space se face de bășcălie și când vine vorba de coerența scenelor pentru că nu ține cont de nicio continuitate sau de curgerea timpului. Se întâmplă în 2 secunde acțiuni care în realitate ar necesita un timp probabil de ordinul zecilor de secunde sau pentru a induce ideea de viteză regizorul a găsit ca singură modalitate fiabilă să dea scenele pe repede înainte, fapt ce a dat naștere unui senzații de desene animate.

Dar Killer klowns from outer space ridică ștafeta la partea practică, costumele clovnilor și, în special, măștile sunt oribile și oripilante în sensul bun al cuvintelor. Dacă până acum nu vă plăceau clovnii, de acum încolo veți dezvolta o adevărată fobie față de ei. Ce Joker? Ce IT? Ăștia-s fotomodele pe lângă clovnii dezgustători din Killer klowns from outer space care arată grotesc și emană o vulgaritate vizuală ce poate genera răzvrătiri stomacale.

Deși filmul are rating PG-13, se pare că pe vremea aia, în 1988, PG-13 însemna cu totul altceva pentru că avem parte până și de decapitări, bașca niscai cuvinte urâte azvârlite la furie. Aparent, pe atunci încă nu pornise la drum procesul de pizdificare a planetei.

Aici scenariștii au dat dovadă de imaginație bolnavă când a venit vorba de modul în care clovnii ucid pentru că sunt folosite arme neconvenționale din repertoriul specific acestei tagme și astfel iau naștere niște morți absurde, dar memorabile.

Actoria este una dintre cele mai slabe din câte am văzut, iar comportamentul personajelor este dincolo de tembelism, orice om zdravăn la cap ar lua-o la fugă dacă ar vedea niște clovni arătând în halul ăla de monstruos. Dar nu, ăștia din film zici că au dat de niște pisicuțe drăgălașe, așa se aruncă în brațele hidoaselor creaturi.

Este clar că dacă urmărești Killer klowns from outer space fără gașca de prieteni și fără ceva la bord filmul va părea o căcănărie imensă, dar nu trebuie tratat cu seriozitate, este doar o panaramă de comedie imbecilă care pornește de la niște idei inovative, dar care suferă grav la partea tehnică. Sau mai știi, poate chiar așa s-a dorit să fie realizat filmul, cu decoruri vădit false și efecte speciale de tot râsul și actorie cât mai exagerată.

Gradul de ridicol care se scurge prin toți porii filmului mă împiedică să dau de pământ cu el deși ar merită, însă am înțeles că este doar o caterincă pe care trebuie să o iei ca atare, așa că pentru Killer klowns from outer space mă proptesc într-un 6 pentru că m-a amuzat suficient de mult încât să trec cu vederea (dar nu prea mult) defectele imense.

3 out of 5 stars (3 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Battle on Buka Street

Battle on Buka Street

Din când în când îmi place să mai bag câte o premieră, adică sper că-s …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *