Le règne animal

Le règne animal Mi s-a părut interesantă premisa filmului Le règne animal așa că nu mi-a rămas decât să-l urmăresc.

 

🎬  Le règne animal – Premisă 🕮

Acțiunea este plasată într-o lume diferită de a noastră. Nu pe altă planetă sau într-un univers paralel, tot pe Pământ, doar că specia umană începe să sufere mutații animaliere de tot felul.

Émile (Paul Kircher) este un adolescent a cărui mamă a trecut printr-o asemenea transformare și s-a pierdut în pădure. Și acum îl mai are doar pe tatăl său, François (Romain Duris – All the money in the world), bucătar de meserie.

Sunt nevoiți să se mute într-o localitate rurală cu o ditamai pădurea în apropiere din care, noaptea, se aud zgomote ciudate.

 

💭 Le règne animal – Comentariu 🍿

Nu vă lăsați păcăliți de laudele prezentate de trailer, cică original.

Ei aș, păcate amărâte, pare-se că oamenii nu au auzit de Sweet tooth, serialul de pe Netflix care are o premisă asemănătoare.

Plus că treaba cu tatăl care trebuie să-și protejeze fiul vânat de autorități pentru că are niște aptitudini ieșite din comun a fost și ea abordată de câteva ori, Midnight special îmi vine în minte.

Pff, a fost acum 8 ani acest film deși aveam impresia că a apărut acum 2-3 ani. Ce mai trece timpul!!!

Producția de față este una destul de în regulă, nu vine cu ceva cutremurător în ceea ce privește desfășurarea firului narativ deoarece drama este fix cea pe care o anticipezi.

Personal, mă așteptam la ceva mai multă acțiune care să se folosească de ideea hibrizilor bizari creați în urmați mutațiilor.

Apoi îmi aduceam aminte că nu este vorba despre Hollywood, ci despre, cum se numește cinematografia franceză?, Hexawood.

Așadar, buget mic, efecte speciale reduse ca număr.

Le règne animal

 

Însă cele prezente sunt competente și pline de imaginație, de zici că Guillermo Del Toro a participat la desenarea creaturilor care arată înfiorător.

Neavând un cuvânt mai bun la dispoziție, inventez unul, fiecare animalom este o combinație diferită între ADN-ul uman și al altor specii, ceea ce generează creaturi diverse.

Unele se prezintă cu o structură fizică și o înfățișare grotescă de poți să ai noaptea coșmaruri cu ele.

Și mi-a plăcut că transformarea este una care tinde în proporție covârșitoare spre partea animalieră, umanul devenind tot mai retras și pe cale de dispariție.

Spre deosebire de țicniții societății actuale care se identifică prostește cu diverse animale, dar nu acceptă să le preia și particularitățile, aici situația stă cu totul diferit.

Există niscai acțiune, ceva romanță în formă incipientă și dramă cât cuprinde, dar nimic spectaculos din aceste puncte de vedere, cele ale fondului filmului.

Forma arată captivant, nimic de comentat, chiar m-a surprins spre final cât de bine se prezintă la nivel vizual, dar povestea în sine calcă pe urmele altora spuse înaintea ei.

 

🏆 Le règne animal – Verdict 👍 sau 👎?

Nu mi-a scăpat simbolistica presărată de scenariu cu mărinimie pe durata celor două ore.

Drăcoveniile mutante vânate de oamenii care nu le înțeleg pot fi ușor interpretate ca fiind indivizi din societatea noastră care sunt diferiți și fie se integrează greu, fie sunt considerați niște paria.

Pelicula vorbește despre toleranță, despre acceptarea celor din jur cu bune și cu rele, fără ca unii să-și impună ideologia sau modul de viață altora. Sau invers.

Cred că acesta este mesajul cel mai important pe care vrea să-l transmită.

Oricât de mult ne vom schimba în viitor, nu trebuie să ne pierdem umanitatea.

Un îndemn drăguț, dar utopic, că specia umană va face fix pe dos.

Am să-i dau la o parte, să aibă loc, vreo 7 bușteni, că nu am putere pentru mai mult de atât.

 3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

Trailer

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

The Flash

The Flash

Pentru un asemenea film, cu siguranță The Flash nu s-a grăbit deloc și după grămezi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *