Night school

Night school

Night school este o nouă comedie ce poartă semnătura inconfundabilă a lui Kevin Hart (Central intelligence, Get Hard, Ride along, Jumanji 2).

Știam de la început la ce să mă aștept din partea acestui film, așa că nu am fost deloc dezamăgit, dar nu în sensul bun.

Kevin Hart este Teddy, un rateu al educației, incapabil să-și ia BAC-ul american, care renunță complet la școală, fiind încrezător că școala vieții va fi una la care va excela, cam cum cred toți ratații din viața reală.

Trec destui ani și dăm peste un Teddy adult, care pare că s-a ajuns financiar, conduce o mașină faină, are o gagică fermecătoare, o slujbă unde este lăudat lună de lună. Totul s-a aranjat foarte bine pentru Teddy, o dovadă vie că nu ai nevoie de școală să ai o viață îmbelșugată.

Oare așa o fi?

Teddy are un accident nasol în timpul unui eveniment ce se dorea a fi fericit, rămâne fără slujbă și nu poate găsi alta pe placul lui dacă nu își ia BAC-ul, pentru că bucata aia de hârtie contează, orice ar spune unul și altul.

Așa că este nevoit să urmeze cursurile fostului său liceu, Piedmont, la seral, unde găsește o droaie de alți incapabili să își ia la timpul potrivit BAC-ul plus o profesoară țâfnoasă (Tiffany Haddish) care nu acceptă jumătăți de măsură și pune biciul, la propriu, pe elevii săi pentru a-i determina să bage la cap materia necesară promovării examenului.

Evident că gașca rataților nu prea are chef de studiat ținând cont de vârsta celor care compun clasa doamnei Carrie, așa că trupa lui pițigoi va încerca diferite tertipuri, care de care mai neamuzante, să promoveze examenul cu minim de efort.

Am pomenit că filmul este o comedie? Sau se vrea o comedie, că de reușit nu cred că i-a reușit foarte bine. De fapt, nu i-a reușit deloc.

Hm, oare de ce?

Premisa este una decentă care, exploatată cum trebuie, se putea dovedi al naibii de comică. Dar scenariul este jenant, au participat la scrierea lui vreo 6 persoane și a ieșit un caca-maca care nu m-a făcut să râd la nicio fază, deși am încercat să mă screm din toate puterile să schițez un zâmbet. Atât de mult m-am scremut încât era să iasă cu totul altceva.

Night school va avea succes în mod sigur la copii pentru că are un umor unde nu-ți trebuie multă minte să îl pricepi și care amuză creierele proaspete, încă neformate.

Așa-zisele glume apelează la cel mai mic numitor comun în comedie, la care te dedai atunci când nu-ți vine nicio idee decentă, și anume, umorul de veceu cu poante retarde, simplu de scris, care au succes garantat dacă neuronii spectatorilor au fugit pe câmpiile patriei.

Mai o glumă (de fapt, sunt mai multe) cu flatulații, mai ceva cu vomă, să fie acolo, că nu strică, măcar nu au fost organe reproductive aruncate pe ecran, încă nu s-au coborât până acolo (ratingul nu i-a lăsat).

Filmul se bazează pe interpretarea lui Kevin  Hart, de fapt, care interpretare? că omul se joacă pe sine în fiecare film.

Oare câte glume răsuflate referitoare la înălțimea lui sau vocea sa ascuțită mai poate duce și creierașul meu mititel?

Dragă Kevin, am înțeles din prima, ești scund și pițigăiat, ajunge cu poantele astea, că m-am săturat de ele, au fost amuzante de două ori, hai de trei ori, deja după 100 de ori au devenit extrem de enervante. Hai cu material nou, că doar nu o să ajungi la 60 de ani să ne spui aceleași dume.

Scenariul nici măcar nu încearcă să fie cât de cât ingenios cu astfel de snoave, ăia 6 care au pritocit scenariul chiar au crezut că vor fi hazlii replici gen: Ești scund sau Ce voce pițigăiată ai?

Pe bune? Atât a ieșit din gang-bang-ul celulelor voastre nervoase, atât a putut brainstorming-ul să genereze? De fapt, acum, că m-am uitat pe realizările scenariștilor, doar unul singur este un scenarist pe bune, în rest este doar șatra lui Kevin Hart adusă să ia un ban onest.

Ca bilă albă recunosc că Night school are ceva inimă (nu, nu Hart, ci Heart), devine destul de emoționant spre final, nu că ar fi ceva neașteptat, dar m-a deconectat după atâta timp în care am fost bombardat cu cele mai seci replici imaginabile.

Nu îmi dau seama cum au convins-o pe Tiffany Haddish să participe la acest fim, mă așteptam să aleagă ceva mai acătării după Girls trip, una din surprizele extrem de plăcute în domeniul comediei din 2017.

Să treci de la Girls trip, un film cu adevărat amuzant, la voma asta regurgitată mi se pare un uriaș pas înapoi în carieră pentru ea. De Kevin Hart mi se rupe, pe el nu îl consider actor atât timp care se autointerpretează în orice film apare.

Îi dau un 3 doar pentru sfârșitul sufletist, că Night school, ca film de comedie, este un rateu colosal.

 

1.5 out of 5 stars (1,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

The hitman`s wife`s bodyguard

The hitman`s wife`s bodyguard (prea multe `s) este o continuare neașteptată la The hitman`s bodyguard, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *