Office Christmas party

Office Christmas party

2 out of 5 stars (2 / 5)

Office Christmas party sau Super petrecere de Crăciun se dă de gol chiar din titlu, deja știi la ce să te aștepți din partea unui asemenea film, la o comedie deșucheată, de sezon, pe care o vei uita a doua zi, pentru că nu are ceva memorabil care să o remarce pentru mai mult timp.

La una din filialele companiei Zanotek, companie orientată pe IT și stocare de date, lucrurile nu se mișcă  deloc cu viteza fibrei optice, ba chiar stagnează pe dial-up, astfel încât atmosfera nu este una dintre cele mai fericite, dar Clay, patronul pus acolo nu pe merite, ci pentru că e fiul cam gherțoi al fondatorului, este hotărât să schimbe situația, organizând o petrecere de Crăciun de ținut minte peste ani și ani.

Doar că tot cheful îi este stricat de sor-sa mai mare și mult mai înțepată, CEO-ul întregii companii, o scorpie lipsită de inimă care vine pe nepusă masă, aducând un frig emoțional antarctic cu ea care, cu un zâmbet glacial pe mufarină, îl anunță kaput petrecere, canci bonusuri, nema distracție, ba chiar, ca urmare a ineficienței filialei, va da afară 40% din personal, ba și mai mult de atât, de parcă nu ar fi suficient, dacă nu se va redresa, va închide filiala chit că acolo zace, frecând menta, frate-su.

Singura modalitate de a salva lumea de la concediere este dacă în câteva zile vor reuși să pună labele pe un contract gras. Coincidența face ca această salvare să apară la orizont, doar că pentru acel contract baban se bat mai multe companii și lor li se spune de la început că nu au vreo șansă de a-l obține.

Însă Clay nu se lasă cu una, cu două, și pentru a-și convinge potențialul client că în compania lui toți sunt ca o familie, îl invită la petrecerea pe care, până la urmă, o organizează fără știrea bestiei pe tocuri.

Și de acum încolo se știe ce se va întâmpla, ceea ce urmează să scriu este ceva comun, poate fi utilizat ca șablon pentru descrierea tuturor comediilor de acest gen.

Băutură cât cuprinde, dezmăț la greu, muzică la blană, babe înțepate care se dezlănțuie, tocilari lipsiți de tupeu cărora le răsare testosteronul peste noapte, hărmălaie de nedescris, distrugeri epice, poante vulgare (cu felații performate de bărbați, orgii bestiale la propriu și jeturi de burzincă), sex, nu, mă exprim greșit, futai la grămadă și între cine cu cine apucă, mai o pereche de țâțe la vedere pe ici, pe dincolo, mai un ștromeleag intrat la apă înfipt la o imprimantă, ba niște borâturi inerente, ba niște animale aruncate în mixtură, să fie totul și mai dizgrațios.

Evident că nu putea lipsi și niscai acțiune cu gangsteri (a se citi ștoarfe) și droguri (a se citi tot ștoarfe ahtiate după bani) care mai animă filmul și în afara perimetrului în care se desfășoară petrecerea.

Ce să zic, nimic nou sub zăpadă, ce dracului mai poate fi inventat în acest domeniu, al comediilor deocheate și scabroase, că deja au epuizat toate situațiile bizare, macabre, odioase și cretinoide care pot fi redate pe ecran. Sau cine știe, poate că nu. De fapt, acum că mi-am adus aminte, a fost o scenă chiar șocantă, dar șocantă nu în sensul că te amuză într-un fel scârbos, ci te oripilează prin cruzimea afișată de personaj și chiar nu am înțeles rostul secvenței în film.

Și eu tare sunt curios ce seară vor avea părinții tâmpiți care și-au adus fetița de nici 7 ani la acest film, că am rămas șocat când i-am văzut cum intră în sală cu zâmbetul pe buze, târând după ei un copil așa mic. Cred că le-a dispărut repede zâmbetul când au văzut ce de mameloane, mădulare și alte părți anatomice indecente angajate în diferite acte s-au revărsat pe ecran.

Sincer, petrecerea de Crăciun în sine nu prea a reușit să mă amuze mai deloc, a fost mult mai interesant ce s-a întâmplat în afara birourilor, partea cu acțiunea a fost decentă din punct de vedere al comediei, pe acolo am mai schițat câte un simulacru de rânjet tâmp.

Distribuția este una excelentă, de la cuplul Jason Bateman – Jennifer Aniston, aflat la a patra colaborare, până la amuzanții TJ Miller și Kate McKinnon sau Olivia “ce dracu tot caută în filme că talent nu prea are dar e sexy” Munn. Și mai sunt actori cunoscuți, mai ales din seriale, care umplu pantofii unor personaje secundare.

La asemenea distribuție mă așteptam la o comedie epică, să mă dea pe spate, dar se pare că scenariștii s-au bazat pe ideea că uite ce de actori șmecheri avem în film, nu mai trebuie să ne scremem mințile să venim cu un scenariu bun.

Dacă nu prea ați mai văzut comedii de acest gen, atunci veți râde cu gura până pe la măsele, nu chiar până la urechi, dacă însă știți cu ce se sug asemenea comedii, veți rămâne cam ca personajul interpretat de Aniston, cu moaca încremenită pe aproape toată durata filmului, pe mine Office Christmas party m-a distrat cam de un 4, nu mai mult.

 

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Inheritance

Inheritance

E o așa moleșeală în cinematografe încât am apelat la Netflix pentru o scurtă răcorire …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *