Oh, Ramona!

Oh, Ramona!

Dumnezeule mare!!!! Cine a aprobat realizarea filmului Oh, Ramona?????????

Emoji movie, dă-te la o parte, ai un candidat serios pentru titulatura de cel mai mare jeg al mileniului curent scos din latrina cenușie plină de diaree a unor idioți.

Oh, Ramona! este adaptarea după romanul Suge-o Ramona scris de Andrei Ciobanu. Nu știu cine dracului este ăsta, nici nu vrea să aflu, dar dacă filmul urmărește fidel cartea, atunci nenea ăsta este un dobitoc libidinos care a scris cartea probabil după ce a decolorat cameleonul în timp ce urmărea filme cu fete și cupe pe site-uri interzise pentru că filmul fix asta este, un mare căcat, și la propriu dar, mai ales, și la figurat.

Încerc să mă calmez să apuc să spicuiesc câte ceva din povestea mai otrăvitoare ca un tomberon cu deșeuri medicale, dar nu prea pot.

Oh, Ramona! ne spune povestea lui Andrei, un adolescent de 16 ani, timid, virgin, sfios, sfrijit, deloc popular, luat la mișto de ceilalți, dar care o iubește intens pe Ramona, târf…, ăăă, fata populară din liceu în care toți ar vrea să-și bage pul…overul iarna când fetei îi este frig.

Cum Ramona nu-i răspunde, surpriză mare, cu aceeași monedă la sentimentele lui și îi frânge inima, Andrei o taie cu mă-sa la mare să se mai destindă un pic.

Aici dă peste Anemona, altă bunăciune, pe care Andrei se pare că reușește să o cucerească prin niște replici absolut cretine, probabil autorul așa a gândit el că ar da pe spate o fată, cu niște replici atât de stânjenitoare și retardate încât și apa pusă la fiert s-ar constipa.

Dar colac peste pupăză, Ramona, după ce scutură căpița de fân a unui alt licean, decide că totuși ar vrea să dea cu mopul prin ograda plină de buruieni a lui Andrei.

Și așa suntem supuși unei serii de peripeții lipsite de orice urmă de haz, dar care a generat râsete în rândul publicului care nici primele două versuri din imnul național nu le cunoaște.

Pe lângă faptul că poantele sunt stupide, nici nu au logică, oare ce o fi însemnat să-ți bag USB-ul în portul tău VGA? Adică înțeleg ce a vrut să spună, dar replica nu are sens, era logică dacă s-ar fi mers pe să-ți bag USB-ul meu 2.0 în portul tău 3.0 sau ceva în genul ăsta, care să și aibă sens.

Nu știu dacă v-am dat de înțeles sau am fost prea subtil la început în exprimare, dar Oh, Ramona! este un monument de stupiditate dus la cel mai înalt nivel posibil.

Trecând peste premisa complet nerealistă, putea să aibă Andrei știuletele celui mai celebru actor de filme porno că astfel de personaje feminine descrise în film nu s-ar fi atins de el, dar scenariul este retard.

Cât de idiot să fii să faci filmul în limba engleză dar să lași numele românești stâlcite într-un hal fără de hal, chiar și de către actorii români? Hai măi serios? Este absolut penibil să auzi actori neaoși chinuindu-se să pocească nume românești în limba engleză de parcă ar fi greu să le pronunțe, de parcă ar fi nume japoneze.

Măcar aici am scăpat de problema dialogului, fiind subtitrat filmul, nu mi-a scăpat nicio replica bălegară. Desigur, asta nu înseamnă că sunetul nu are probleme, cea mai mare fiind că se aude tot și mi-a deversat în timpane o poluare fonică de mi-a dat țâșnit sânge prin toate orificiile.

Pentru cei care salivează la gândul că vor vedea o țâță-n format mare, vă voi dezamăgi, deși filmul este despre sex, nu are scene obscene, de fapt, mai corect spus, nu are scene nud. În schimb, secvențele care ar fi trebuit să prezinte împreunarea gingașă a două făpturi unite de sentimente de iubire reciprocă sunt înlocuite de faze coapte de mintea unui puțulică în călduri cu degetele-nfipte-n borcanul cu miere, cu șampania dând pe dinafară în jeturi sexoase sau cu savarină penetrată languros.

Nu, nu sunt exprimări plastice cu privire la sex, ci chiar sunt imagini prezentate în film.

Filmul se vrea o comedie combinată cu o parodie de benzi desenate pentru că apar pe ecran tot felul de expresii specifice benzilor desenate, dar eșuează lamentabil în acest demers.

Cât despre logică? Stați liniștiți, este doar o întrebare retorică pentru că nu există logică în film sau un minim de interes pentru continuitate. Printre fazele care fac parte din putrefacția asta de film se numără una în care Andrei primește un pumn în mufarină și în 3 cadre diferite în succesiune rapidă ce-l arată în cădere ca urmare a loviturii primite, ba are ochelarii pe nas, ba nu îi are, ba îi reapar ca prin magie. Și mai sunt astfel de secvențe, atenție la niște petale de trandafir.

Nu mai am ce să mai scriu despre rămășița asta de chiuretaj, am găsit, fără nicio urmă de îndoială, cel mai dobitoc și infect filmul al acestui an, și nu numai, care este o insultă la adresa cinematografiei, pentru așa ceva mi-aș dori realitatea din Fahrenheit 451 pentru a arde astfel de scenarii ieșite din mintea unor rebuturi scuipate de un sistem de învățământ falimentar.

Și mai odios este faptul că filmu-i regizat de-o femeie, cum a putut accepta să ia parte la bășina asta nucleară îmi este peste putință să înțeleg.

Ce este și mai grav este că filmul va fi un mare succes, demonstrând nivelul infinitezimal de cultură la care s-a ajuns.

Scena de început este definitorie pentru film, așa cum se strângeau adolescenții în baie să admire un mare căcat, așa dă lumea buluc la filmul ăsta, să se uite la un la fel de mare căcat.

0.5 out of 5 stars (0,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link Cinemagia

About admin

Check Also

30 jours max

Cuplul Philippe Lacheau – Tarek Boudali iese la rampă cu 30 jours max, o comedie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *