One Piece Film: Red

One Piece Film: RedNu trageți în mine, nu am văzut niciun episod din anime, așa că pentru mine One Piece Film: Red a fost prima coliziune cu acest univers parcă interminabil.

 

🎬 One Piece Film: Red – Premisă

Filmul se învârte în jurul personajului Uta (nu și Arad), cea mai iubită artistă cântăreață din lume, care organizează un concert monumental.

Și asta pentru că este primul concert live, din ce am înțeles, până acum dădea cu șansoneta doar din fața camerei de filmat.

Fanii se adună câtă frunză, câți pixeli, atmosfera este electrizantă, însă nu toți văd de bun augur o asemenea reprezentație.

De ce?

Pentru că Uta este vocea poporului care vrea o schimbare, vrea o nouă era, una lipsită de necazuri, de teroare, de frică pentru că acum sunt amenințați în permanență de domnia tiranică a piraților.

Concertul nu decurge așa cum trebuie, este deturnat de mai multe organizații dubioase ce vor să o înhațe pe Uta care, însă, nu este un fitecine.

Are niscai puteri la purtător, dar și o droaie de prieteni care îi sar în ajutor să o protejeze de neaveniții periculoși.

 

💭 One Piece Film: Red – Comentariu

Sunt un novice neofit în grad absolut în ceea ce privește One piece, așa că fiți blânzi cu mine dacă dau, și sigur o voi face, cu oiștea de gard.

Spre deosebire de filme precum Dragon ball Super: Super hero de care tot mai aveam ceva cunoștință și mi-a fost ușor să mă adaptez imaginilor de pe ecran, aici am fost complet pierdut în spațiu.

Nici nu știam că are la bază Do Re Mi, fiind un musical get beget, se cântă de mama focului.

Ce este drept, piesele sunt foarte diverse, abordează o grămadă de genuri, vocea este superbă, melodiile plăcute urechii, așa că nu mă voi văita de acest aspect.

Dar în rest n-am înțeles nimic. Nu din nucleul poveștii, că simbolistica este ușor de intuit, mai ales după ce este dezvăluită pe de-a-ntregul intriga.

Și partea asta este una pulpoasă, poate fi considerată o alegorie, mai degrabă acidă, cu privire la societatea noastră care trece printr-o serie de etape evolutive, un ciclu fără sfârșit, semn că nu învață deloc din greșelile trecutului.

Eu n-am priceput o iotă din film în ansamblul lui.

Am avut impresia că jumătate din dialog este format din expresii de luptă dintre cele mai stranii gen stilul fasole cu ciolan, figura micului cu muștar sau schema shaorma cu de toate.

One Piece Film: Red

 

One Piece Film: Red dă dovadă de foarte multă imaginație în stilul de animație, dar mi s-a părut că este prea infantil pentru un subiect destul de greu.

Asta duce la o îngrămădeală vizuală obositoare pentru un dinozaur boomer ca mine care nu se putea concentra la scenele cu 45 de personaje simultan pe ecran și miriada de forme geometrice neregulate care reprezentau acțiunea din film.

O acțiune greu de urmărit și fără mare satisfacție vizuală pentru că scenele respective arătau de parcă au fost pictate de un Picasso pe ciuperci.

La fiecare situație ce părea imposibil de depășit, hop, mai răsar câteva personaje din senin despre care n-aveam habar, fapt ce îmi adâncea și mai rău confuzia cu privire la poveste.

Crâmpeiele pe care le-am înțeles, cele referitoare la personajele principale, Uta și Luffy, sunt intrigante, mai ales că ambii dețin niște puteri bizare, de o sorginte plină de imaginație fermecătoare.

Dar asaltul vizual este prea mult dintr-odată pentru a-mi putea împărți echidistant atenția în toate direcțiile.

Este în mod clar un film adresat fanilor și doar fanilor.

Dar am zis că dacă tot am priceput Demon slayer: Mugen train sau Jujutsu Kaisen 0 fără să urmăresc anime-urile, așa o să fie și aici.

M-am înșelat.

Și îmi pare rău pentru că se simte că în spatele filmului există o întreagă istorie captivantă pe care trebuie să o știi pentru a te delecta pe deplin de această producție.

 

🏆 One Piece Film: Red – Verdict

Să scriu, să nu scriu, o fi spoiler doar pentru novici, cei experți în acest anime poate deja cunosc acest aspect, dar One Piece Film: Red mi-a adus aminte de The Matrix.

Poate sună ciudat analogia, dar o să vă dați rapid seama că măcar aici nu bat câmpii.

Nu pot decât să apreciez inventivitatea extaziantă când vine vorba de conceperea unor personaje dintre cele mai fistichii și seriozitatea unor subiecte abordate ce sunt apanajul mai mult al filozofilor existențialiști.

Iar dilema ridicată la fileu este una al cărei răspuns este dificil de găsit: Cine este oare antagonistul în acest film? Asta dacă există așa ceva.

Intențiile lui One Piece Film: Red sunt lăudabile, dar execuția mi s-a părut prea haotică, prea îngrămădită și prea sufocantă pentru a fi pe placul audienței generale.

Din părțile care mi-au plăcut și pe care le-am priceput am reușit să încropesc o melodie cu 6 strofe.

Dacă este să rămân cu ceva din acest film, este coloana sonoră nemaipomenită.

3 out of 5 stars (3 / 5)

Recenzie video:

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Hansan: Rising dragon

Hansan: Rising dragon

PRI 040 Hansan: Rising dragon este un film de aventură care ne duce în epoca …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.