Psycho 3

Psycho 3 pare jucăria lui Anthony Perkins pentru că, pe lângă rolul lui Norman Bates pe care îl interpretează, el este și regizorul acestei continuări directe a lui Psycho 2.

După evenimentele tragice, pe care nu le voi dezvălui din motive carnivore regăsite în frigider, din al doilea film, Norman Bates a revenit la obiceiurile lui tacticoase în ceea ce privește conducerea afacerii de familie. Doar că acum se pare că a prins o perioadă destul de fastă, mișună clienții, și are nevoie de un ajutor. Așa apare pe ecran Duane (Jeff Fahey), un artist crăpător de foame, care se înhamă la slujba asta temporar, cât să scoată bani de-un cârnat.

Nu lipsește nici prezența feminină blondină, acum ea este Maureen Coyle, o tânără călugăriță ce nu mai este pătrunsă de spiritul duhovnicesc, ci este penetrată de niscai pofte carnale, așa că este expulzată de la mănăstire și poposește la vestitul motel Bates.

Observați numele personajelor feminine din filmele Psycho, Marion Crane, Maureen Coyle, Mary.

Cum filmul poartă numele de Psycho, nu trece multă vreme și pompele funebre încep să aibă multă treabă pentru că motelul este prea aglomerat, este prea multă lume, fapt ce nu este tocmai pe gustul lui Norman Bates.

Psycho 3 începe să coboare ștacheta menținută, surprinzător, destul de sus de către Psycho 2.

Grosso modo, acest film este o reinterpretare nu prea diferită a originalului.

Avem aceeași făptură efemeră blondă care-i bagă foc în vintrele lui Norman, aceeași luptă intrinsecă între personalitățile multiple ale lui Norman, să-mi fie cu iertare dacă veți considera spoiler ce am scris, dar după câteva filme, deja se știe că mintea personajului principal este scindată între mai multe identități, ba chiar avem și o recreere a celebrei scene a dușului, dar într-o altă locație, dar contextul rămâne același.

Scenariul este punctat când și când de innuendo-uri sexuale și de metafore bisericești, fiind, și țineți-vă tare, un film excitant din punct de vedere erotic pentru că sunt mai mulți sâni decât litri de sânge pe micul ecran.

Anthony Perkins, deja devin redundant, strălucește ca Norman Bates, un om conștient de pornirile lui primejdioase și care încearcă din toate răsputerile să și le stăpânească, astfel avem o nouă treaptă în evoluția acestui personaj care, și sună ciudat, nu l-am putut considera personaj negativ în acest film. El măcar are scuza că are probleme la mansardă, însă ceilalți sănătoși la cap, ei ce scuză au pentru acțiunile lor?

Dar în afară de performanța lui Anthony Perkins, Psycho 3 nu reușește să impresioneze prin altceva.

Nu este un film deloc rău, m-a ținut în priză în câteva momente prin niscai ghidușii neașteptate, scenariul are ceva surprize care-ți îngheață sângele-n vine și gheața-n pahar, dar de principiu, este Psycho în culori și adus în anii 1980 cu câteva tușe de umor destul de sardonic și stânjenitor și cam atât.

Se vede că se ajunge la fundul sacului în ceea ce privește evoluția acest microunivers ce se învârte în jurul motelului Bates pentru că se simte o forțare a relațiilor din familia Bates, cu tot mai multe îmbârligături ce întind prea mult coarda și o duc spre tărâmul telenovelisticii exagerate.

Hai, treacă-meargă, am înghițit cu greu gălușca și sunt un pic mai indulgent pentru direcția în care o ia povestea, pentru că mă fascinează personajul Norman Bates, nu știu dacă să ies la o bere cu el să îi plâng de milă sau să mă sui în primul avion cu destinația cea mai îndepărtată de al său motel.

Nu-i deloc un film rău regizat, în afară de imaginea mânjită de urmele serialelor de televiziune prost filmate, Anthony Perkins chiar face o treabă decentă și finalul este unul care imită Psycho dar are o nouă surpriză care m-a făcut să și râd, dar să și mă scutur de oroare.

Rămân în continuare impresionat de aceste sequel-uri pentru că anticipam niște mizerii colosale comparativ cu magnitudinea lui Psycho, dar iată că și această parte a treia se ține destul de bine, și deși filmul nu este la fel de țeapăn ca Psycho 2, l-am încadrat în zona decentă, povestea este prea asemănătoare cu primul pentru a-l lăuda prea mult, dar are câteva mici oaze de verdeață care îl duc spre o notă asezonată cu 7 cuburi de gheață.

3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

The departed

The departed

2006 The departed este o dovadă că pot exista și remake-uri bune, fiind versiunea americană …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *