Ragnarok

RagnarokPRI 043

Ragnarok, nu, nu ăla cu blondu` cu ciocan, este un film de aventură norvegian din 2013.

 

🎬 Ragnarok – Premisă

Un arheolog pasionat de istoria vikingilor și, mai ales, de mitologia lor, își ia familia la subțioară și pleacă teleleu prin păduri.

Nu a înnebunit, nu încă, dar a descoperit o hartă către o comoară ce rivalizează ca valoare cu tezaurul nostru de la Moscova.

Își trage și câțiva acoliți, să fie numărul dispensabililor mai mare și p-aci ți-e drumul.

Ei cred că pleacă după comoară, dar noi, spectatorii, știm că mai degrabă se duc să moară pentru că printre copaci îi așteaptă ceva terifiant.

Ah, am uitat să vă spun că producția ar putea fi încadrată și în genul „monster movie‟.

 

💭 Ragnarok – Comentariu

Dacă ați văzut Indiana Jones și Jurassic Park, atunci sunt șanse mari să vă sune cunoscută premisa acestui film pentru că dă senzația că urmăriți ambele producții simultan.

Dar nu doar premisa este lipsită de inovație, ci și desfășurarea acțiunii care copiază aproape la nivel de doctorat politic aceste două pelicule.

În mod clar, Ragnarok, în ciuda numelui fatalist, este un film de familie pentru că pe relația deloc cordială dintre un tată văduv și zăpăcit, pe de o parte, și cei doi copii minori șucăriți pe el, pe de altă parte, se concentrează mare parte din poveste.

Pe el runele îl ruinează, iar pe copiii îi enervează. Ragnarok suferă de un diletantism inocent, este pur în intențiile sale, dar amator ca realizare.

Duce expresia a semăna ca două picături de apă la un alt nivel, unul microscopic, pentru că povestea este copy-paste dintr-un alt film.

Până și coloana sonoră este o reminiscență a altor producții similare.

Ragnarok

 

Dar nu-i rău, în ciuda bolovanilor pe care i-am aruncat în cap producției, Ragnarok s-a dovedit o experiență decentă într-o dimineață plicticoasă.

Acțiunea este concentrată în partea finală, până atunci m-am simțit ca în bancul clasic: „Cum ții un prost în tensiune‟?

Până ajungem efectiv la Ragnarok am fost bombardat cu fel și fel de secvențe care au dus la creșterea în permanență a misterului.

Nu vedeai nimic, că ioc buget, dar simțeai că în spatele frunzelor, pe după copaci, printre umbre sau în adâncuri se ascunde ceva cu poftă mare de mâncare.

🏆 Ragnarok – Verdict

Nu se ridică la nivelul terorii sau uimirii din alte filme norvegiene de acest gen, bine, de unde multe, că doar unul am mai văzut, Troll hunter, dar pot spune că m-a încântat pe alocuri.

Asta mai ales datorită peisajelor naturale foarte verzi, absolut superbe, pe care le-am simțit reale, fără filtre aplicate în studiouri care fac orice imagine să pară falsă.

Nu este violent, nu-i cu sânge, iar creatura ce apare pentru puțin timp, la disponibilitățile financiare avute, arată destul de bine.

Una peste alta, Ragnarok a fost de-o omletă cu 6 ouă.

3 out of 5 stars (3 / 5)

YouTube #shorts:

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Roar

Roar

Roar nu este vorba despre melodia lui Katy Perry, ci despre un film bizar din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *