SuperLopez

SuperLopez a sosit pe un val de plictiseală enormă și zăcea în lista mea Netflix încă de la moartea lui Ramses, așa că a venit vremea să-l bag la ochean.

🎬 Premisă

Este clar de la început că filmul este o parodie a lui Superman, deși este bazat pe niște benzi desenate spaniole, nu-i greu de făcut această conexiune.

Pe o planetă îndepărtată o familie creează un bebeluș minune pe care îl expediază pe Pământ pentru a fi protejat de tiranicul conducător al planetei care vrea să îl extermine pe puradel.

Aterizat pe Terra, ghemotocul păros este luat în primire de o familie spaniolă, fericită pentru un asemenea miracol picat din ceruri.

Anii trec, Lopez (Dani Rovira – Jungle cruise) crește, dar este cam sfrijit și pămpălău, croit pentru orice, numai pentru eroism nu. Mai ales că tac-su l-a avertizat să nu se dea-n stambă cu puterile lui, că imediat va fi mirosit de guvern și băgat în camera cu torturi experimentale. Torturi nu din alea cu blat, ci d-alea cu electricitate testiculară și tăiat de unghii cu toporul.

Dar Lopez nu se abține, salvează un metrou și astfel este luat în colimator de inamicul lui dintr-o altă galaxie.

💭 Comentariu

SuperLopez, ca parodie, este un film destul de reușit, face caterincă grămadă de Superman și ale sale ticuri ilogice, dar pe care am ajuns să le considerăm normale, cum ar fi permanentul lui stoc de haine. De fiecare dată când pornește într-o misiune și își rupe costumul pentru a lăsa la vedere izmenele colorate de superero, de unde, de neunde, Superman are un costum de schimb.

Și de batjocura filmului n-a scăpat nici mustața lui Superman din Justice League.

Povestea este una leită cu cea din Man of steel, dar răsturnată cu cracu-n sus, de la seriozitatea filmului lui Zack Snyder trecem la bășcălia din SuperLopez care tratează fiecare situație periculoasă în care se află eroul nostru cu mult umor, de cele mai multe ori deloc subtil. Însă are și snoave mai dichisite, care se adresează neuronilor ce trebuie să pună osul la treabă pentru a le pricepe sensul.

Au fost două dume care m-au făcut să râd de era să chem SMURD-ul că nu mai puteam să respir din cauza spasmelor incontrolabile ilare pe care mi le-au generat respectivele poante neașteptate.

Filmu-i stupid și absurd, însă sunt niște atribute dinadins implementate pentru că așa este natura poveștii, dar are și dialoguri inteligente și chiar momente imprevizibile. Posibil să-mi scăpat unele ironii pe care doar un spaniol le-ar înțelege, dar asta nu a știrbit din distracția onestă, chiar copilărească pe alocuri, pe care SuperLopez a livrat-o.

Deși este o comedie/parodie, SuperLopez parcă tratează serios și realist anumite aspecte ale slujbei de supererou, precum viața familială sau distrugerile cauzate de misiunile de salvare, distrugeri plătite de cetățenii care nu-s chiar de acord să contribuie din buzunarul propriu la prăpădul făcut de un nene cu superputeri.

Nu zic că-i vreo capodoperă de film, dar SuperLopez vine la pachet cu câteva râsete zdravene și un permanent zâmbet plasat sub mustăți pentru că personajul principal este un mare nătăfleț încurcă lume în ciuda superputerilor sale.

De asemenea, pe palierul de acțiune nu vine cu cine știe inovații. De fapt, și aici o dă în bășcălie cu scena finală care este una ridicolă, dar și amuzantă, fiind luat în bâză un alt film SF extrem de cunoscut, nu cu supereroi, dar vă las și vouă ceva de descoperit în film dacă aveți curiozitatea de a-l urmări.

La 7 milioane de euro cât ar fi costat filmul, arată chiar bine pentru cele câteva momente care au implicat un CGI alambicat, dar nu pe asta se bazează, ci mai mult pe umanul arătat de un extraterestru care, în ciuda abilităților sale ieșite din comunul Terrei, are un comportament pământean punctat de neîncrederea în forțele proprii.

Gagurile sunt în general juvenile, mai degrabă de Stan și Bran sau Benny Hill (și asta nu este o ofensă), și n-or să-mi rămână pentru mult timp în minte, dar cu siguranță n-o să uit poantele care mi-au dislocat maxilarul.

🏆 Verdict

În rest, ce să mai povestesc despre SuperLopez? Dacă vreți o parodie așa cum trebuie, simplistă și fără exagerări inutile, producția de față este una ce merită un pic de atenție. Pentru elementul distractiv pe care mi l-a oferit, că în rest nu se desprinde de aceleași clișee pe care le miștocărește, SuperLopez mă face să cresc volumul sonor cu 7 decibeli.

Așteptam cu interes sequelul, dar se mare că n-o să fie o continuare, în ciuda finalului care sugera că nu s-a gătat povestea lui SuperLopez.

3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

L`innocent

L`innocent

L`innocent este o combinație de dramă și comedie, combinație presărată și cu o boabă de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *