Spoiled brats

Titlul original al filmului Spoiled brats este Pourris gâtés, deci este o comedie francofonă disponibilă pe Netflix.

Cred că traducerea este suficientă pentru a vă da seama în ce ape se scaldă premisa filmului.

🎬 Premisă

Un nene bogătan din cale afară (Gérard Jugnot – Nicky Larson et le parfum de Cupidon), părăsit prematur de soția dusă la cele îngerești celeste, are trei odrasle răsfățate din cale afară. N-ar fi belea mare dacă ar fi copii, dar ăștia deja au bătut de câțiva ani la ușa maturității și tot ca niște țânci cretini se comportă.

Stella (Camille Lou – Épouse-moi mon pote) este o divă smiorcăită învățată, cum sunt majoritatea instagramistelor cu botic de aviară fripturistă, să i se facă toate poftele și care nu ridică un deget nici măcar să-și șteargă dosul.

Phillippe (Artus) este grăsanul hulpav cu aere de antreprenor care vine cu cele mai cretine idei falimentare pe care tac-su i le acceptă și aruncă bani pe fundul lui.

Alexandre (Louka Meliava) este spiritul liber, ăla cu flower power care vrea să salveze planeta, dar în realitate este o putoare ce nu s-a văzut care doarme până după ora prânzului și apoi își bagă amprenta seminală peste tot babardind ce are țâțe și craci, indiferent de vârstă.

Sătul de ifosele celor trei, babalâcul se decide să le dea o lecție și le închide robinetul bunăstării, lăsându-i fără vreo lețcaie și fără confortul de zi cu zi. Așa că ăștia trei n-au altă variantă decât, mare tragedie nemaiauzită, să-și găsească de muncă.

💭 Comentariu

Spoiled brats este fix așa cum credeți că va fi. De fapt, o să aveți impresia că voi ați scris scenariul, atât de familiare sunt secvențele și, mai ales, glumele răsuflate din film.

De ce această senzație?

Pentru că ați mai văzut filmul de un miliard de ori, fix aceeași premisă, fix aceeași desfășurare a acțiunii, fix același deznodământ. Ah, filmul este un remake. De ce nu mă miră?

Pe lângă faptul că nu prea are de-a face cu realitatea, și o să vă dați seama la ce mă refer dacă veți avea vreodată curiozitatea de a-l urmări, Spoiled brats nici măcar nu este amuzant pentru că dumele cu care iese la înaintare sunt unele flatulate pe care le-am mirosit de atâtea ori încât am devenit insensibil la miasma lor.

Am impresia că filmul este foarte parșiv.

Vrea să ne dea o lecție de viață cu privire la ceea ce este cu adevărat important în această efemeră existență a noastră pe acest pământ, știți voi, familie, iubire, prieteni, dulcegăriile inerente unui asemenea film de duzină.

Dar, și aici poate sunt eu prea paranoic, parcă ne transmite așa, pe ascuns, subliminal, că și bogații au problemele lor, că nu trebuie să îi privim cu ură că au prea mulți bani pe care nu îi vor cheltui în 100 de vieți, că și ei sunt demni de milă.

Ce dacă unii născuți cu noroc într-o moștenire incomensurabilă nu știu ce e aia grija zilei de mâine, și ei suferă când la Gucci nu mai găsesc produsul dorit sau că perechea unicat de adidași a fost pătată de niște muștar. Pentru ei astea sunt tragedii reale care îi zguduie din temelii, nu ca alți fraieri care se gândesc că n-au ce pune mâine în gură.

La suprafață este drăgălaș, că vin clasicele momente emoționante, în care totul este lapte și miere, în care oamenii înțeleg că banul nu este atotputernic, că altele sunt prioritățile în viață

Dar nu puteam percuta la astfel de reprezentații meschine când cei care trăgeau ponoasele, chipurile, erau niște putregaiuri nemărginite care emanau nesuferință la fiecare pas făcut în încălțările lor care ar fi hrănit un an întreg un sat sărac.

Nu m-am putut detașa complet la film pentru că vine cu o propagandă vomitivă care nu face nimic altceva decât să adâncească ura dintre clasele sociale, să arate că proletariatul este prost, dă-l dracului, iar burghezia este tare deșteaptă, chiar și atunci când ăștia cu bani par niște dobitoci fără pereche.

🏆 Verdict

Poate m-am aprins prea rău și interpretez aiurea anumite scene, mai ales din partea secundă, dar Spoiled brats nu pare sincer cu intențiile sale.

Știu că este despre un tată care vrea binele odraslelor sale, că n-are timp de ele, că le neglijează, că vrea să le învețe valoarea banului și să redescopere alături de ele bucuria de a trăi autentic, dar modul în care scenariul abordează aceste teme este unul fals, superficial și chiar ofensiv pentru o anumită parte a populației, de aceea, supărat Doamne, supărat, sunt nemilos și îi sparg 2 farfurii în cap filmului Spoiled brats.

1 out of 5 stars (1 / 5)

Trailer:

Link IMDB

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

King of comedy

King of comedy, ho, nu vă umeziți fictiv, nu-i ăla cu De Niro, ci altul, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.