Sword Art Online: Ordinal scale

Sword Art Online: Ordinal scaleMai vine timpul și pentru un anime, acum bag Gekijô-ban Sôdo Âto Onrain: Sword Art Online – Ôdinaru sukêru.

Pentru simplitate-n citire voi folosi titlul în engleză: Sword Art Online: Ordinal scale.

 

🎬  Sword Art Online: Ordinal scale – Premisă

După evenimentele nefericite rezultate în urma lansării jocului de realitate virtuală Sword Art Online supraviețuitorii încearcă să-și vadă de viețile lor.

Kirito și Asuna își fac planuri de viitor ce implică și un inel, dar până atunci vor să vadă o ploaie de meteoriți.

Dar de unde atâta liniște că un nou gadget face furori, unul de realitate augmentată, numit Augma.

Și odată cu el apare un nou joc, Ordinal scale, care transformă orașele reale în tărâmuri fantastice pline de monștri ce trebuie eliminați pentru a obține puncte bonus și beneficii reale.

Cam ca un Pokemon Go de umblă adolescenții teleleu peste tot cu telefoanele la vedere vânând vietăți virtuale plasate în lumea reală.

Dar nici Ordinal scale nu scapă de probleme, unele grave care par a-i afecta doar pe cei care au supraviețuit infamului Sword Art Online.

 

 💭 Sword Art Online: Ordinal scale – Comentariu🍿

Mă așteptam să fiu pierdut în spațiu pentru că filmul Sword Art Online: Ordinal scale a fost primul meu contact cu acest univers multicolor și populat de personaje de tot felul.

În spate există un serial cu peste 100 de episoade pe care, din lipsă de timp și de interes, l-am sărit.

Dar filmul face o treabă bună de lămurire în start, explicând succint ce s-a petrecut cu acest joc de realitate virtuală.

Așa că am intrat rapid în atmosferă și m-am putut bucura de un anime care debordează de imaginație.

Bine, în centrul lui avem o altă fătucă adolescentă care cântă, se pare că japonezii au o fixație aici.

Atât în Belle, cât și în One Piece Film: Red, avem parte de personaje de sex feminin care stau bine pe niște bojoci melodioși.

Trecând peste acest laitmotiv prezent obsesiv sau cel puțin așa îl percep eu, unul care nu urmărește prea multe producții de gen, Sword Art Online: Ordinal scale este o realizare excelentă la nivel de acțiune și motivație.

Mi-a plăcut foarte mult că are multe scene alerte în care personajele umane își intră în rolurile pe care și le-au creat în jocul de AR și se dedau la lupte cu monștri fioroși inspirați din multe regnuri animale.

Plus că spurcăciunile ce trebuie trimise la somnul cel veșnic nu-s deloc niște piticanii, ci niște creaturi imense.

De aceea sunt și greu de ucis, dar provoacă și multe pagube spectaculoase, chiar dacă sunt doar virtuale.

Sword Art Online: Ordinal scale

 

Ce este drept, un mic impediment pentru ochii mei obosiți a fost haosul total în anumite momente în care milioane de culori explodează în miliarde de scântei și bucățele de sclipiri.

Aveam impresia că niște copilași cu mâna tremurândă au năvălit cu carioci pe foaia de desen, atât de încărcate de nuanțe vii erau imaginile care se perindau cu repeziciune pe ecran.

Cu toate astea, respectivele secvențe sunt intense și au menirea de a băga frica-n spectatori cu privire la soarta eroilor, deși în subconștient știi că nu vor păți nimic.

Dar aspectul cel mai interesant, care pe mine m-a cucerit, a fost partea antagonistă a filmului, anume motivația personajului negativ.

Care nu-i deloc cel ce pare atât de evident, ci este cu totul altcineva.

Iar scopul său este atât de uman încât uneori mă întrebam dacă nu cumva chiar este îndreptățit să recurgă la respectivele tertipuri pentru a-și atinge dezideratul.

Ce vreau să transmit este faptul că-i destul de greu să faci diferența dintre bine și rău, dintre egoism și altruism, dintre eroism și malefic.

 

🏆 Sword Art Online: Ordinal scale – Verdict👍 sau 👎?

Dacă dau la o parte absurditatea premisei, deoarece asemenea jocuri nebunești de realitate augmentată ar cauza în mod clar multe decese în rândul participanților, filmul este unul foarte antrenant.

Probabil că sunt mai ușor de impresionat de asemenea producții pentru că le urmăresc rar, veteranii poate că strâmbă din nas.

Însă pentru mine au fost epice luptele cu boșii enormi, mai ales ultima, pff, m-a făcut să ridic pumnul în aer și să scap câteva cuvinte cenzurate, atât de faină a fost.

Cam trage mâța de coadă prin a doua treime, dar startul și finalul ridică Sword Art Online: Ordinal scale la nivelul 8.

4 out of 5 stars (4 / 5)

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Hachi-ko

Hachi-ko

Hachikô monogatari, pe scurt Hachi-ko, este un film japonez din 1987 bazat pe fapte reale. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *