The childe

The childeAm picat cam târziu în ring cu The childe, dar mai bine așa decât niciodată.

Sau Gwigongjam, că așa-i frumos, să pomenesc și titlul original.

 

🎬 The childe – Premisă 🕮

Marco (Kang Tae-Ju – debutant în filme) este un tânăr peiorativ numit corcitură, având mamă din Filipine și tată din Coreea de Sud.

Viața lui nu-i deloc fericită, tac-su-i dispărut din peisaj, că a venit să dea la buci și apoi s-a volatilizat, iar mă-sa-i grav bolnavă.

El nu știe să facă prea multe pentru a strânge bani pentru operația atât de necesară mamei sale, se pricepe la box, dar nu ies cine știe ce marafeți din această activitate contondentă.

Îl caută pe tatăl său pentru a-i cere bani de operație, dar nu are sorți de izbândă. Adică nu este în stare să dea de el.

Asta până într-o zi când îi surâde norocul, deoarece află că și tătânele său vrea să-l găsească.

Din ce motive?

Eh, nu mă lasă inima să vă zic.

Ideea este că lucrurile se complică foarte mult când trei organizații diferite vor să pună mâna pe Marco.

 

💭 The childe – Comentariu 🍿

Pentru un film de acțiune pot să spun că povestea este fenomenal de îmbârligată, ceea ce îi conferă o aură de seriozitate intelectuală care îl scoate în evidență.

Nu-i prea greu să îți dai seama ce vrea tac-su de la el. Și nici de ce alții vor să îl omoare.

Dar să mă arunci în mijlocul unei academii de box cu Mike Tyson drept antrenor și să mă amenințe cu bătaia, că tot n-aș fi în stare să ghicesc scopul terțului interes implicat în această afacere.

Întregul film constă într-o alergătură plină de intensitate după al nostru Marco deoarece toată lumea îl caută.

Mai lipsea Ciolacu să fie pe urmele lui, să-i pună impozit pe fiecare pumn dat, și tabloul era complet.

De bază este relația aflată într-o continuă metamorfozare între el și unul dintre asasinii care umblă după el, misteriosul Nobleman (Kim Seon-ho – și el la prima apariție într-un film).

Să nu credeți că Marco este vreun mare maestru în lupte, el mai degrabă rupe cu fuga, greul acțiunii cade pe umerii acestui Nobleman care reprezintă un personaj extrem de șarmant.

Înțolit la patru ace, de zici că merge la vreun dineu prezidențial, nu la umplut coșciuge, emană o stăpânire aparte pe aptitudinile sale de ți-e mai mare dragul să-l vezi și să-l auzi.

Când îți promite ceva, apoi să fii sigur că se va ține de cuvânt, indiferent de cât de nefavorabilă îi este situația în care se află, el va găsi mereu o rezolvare.

Uneori elegantă și diplomatică, lăsând în urma lui doar vorbe mieroase, dar de cele mai multe ori violentă și sângeroasă ce se finalizează cu munți de cadavre.

The childe

El este și posesorul unui umor negru absolut delicios care destinde atmosfera în momente bine alese.

Pe alocuri pare și oleacă sclifosit, că mai mereu se plânge în toiul luptelor ba că-și murdărește pantofii, ba că-și belește mașina.

Deși mă deranjează asemenea replici picate aiurea în mijlocul scandalului, aici au fost scurte, rapide și s-au potrivit de minune, adăugând un strop de amuzament tonului serios al filmului.

Tehnic, pelicula arată destul de bine, deși nu este una cu buget mare.

Chiar dacă ambiția spectaculoasă prezentă în unele secvențe depășea pragul financiar setat destul de jos, echipa producătoare s-a achitat cu brio de sarcinile trasate.

Sunt scandaluri cu mașini, lupte corp la corp, urmăriri pedestre pe sistem parkour, are aproape tipurile de confruntări pe care mi le doresc de la un astfel de film.

Piesa de rezistență este finalul grandios care constă într-o îndelungă secvență de acțiune care m-a bucurat enorm.

Este și exagerată fizic prin intermediul diverselor tertipuri specifice tagmei cascadoricești, dar nu într-atât încât să devină fantasmagorică și să cadă în ridicol.

 

🏆 The childe – Verdict 👍 sau 👎?

Nu degeaba a fost această peliculă votată drept cel mai bun film de acțiune de către EON Talk, un canal dedicat producțiilor coreene.

Am văzut mai toate nominalizările (Ballerina, Kill Bok-soon, The point men) și sunt de acord, The childe este țâță de mâță pe acțiune.

Deși nu iese în evidență cu ceva anume din acest punct de vedere, aspectul narativ este cel îl ridică mult, deoarece nu este doar o acțiune tâmpă și atât.

Scenariul este complicat, complex și contorsionat, având și niște răsturnări de situație pe care nu le-am anticipat.

Că, nah, doar mă uitam la pac-pac-uri, nu ar fi trebuit să-mi pun și creierul la treabă.

Ei bine, The childe a zis că este cazul să-mi scuture pânzele de păianjen ce s-au cuibărit printre sinapse.

Dacă acțiunea era suficientă pentru a naște un film bun, iată că povestea captivantă și surprinzătoare l-a transformat într-unul excelent.

Și asta m-a făcut să-i croiesc la comandă 9 batiste multicolore.

4.5 out of 5 stars (4,5 / 5)

YouTube #shorts

Trailer

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

The roundup: Punishment

The roundup: Punishment

Se pare că nu trece anul și mai apare un film din această serie, 2024 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *