The expendables 3

The expendables 3

Iată că seria The expendables a ajuns la al treilea film, doar că The expandables 3 coboară ștacheta ratingului la PG13.

 

🎬 The expendables 3 – Premisă

Hai să îmi fac curaj să povestesc ceva despre premisă. Nu că aș avea ceva nou de parlamentat cu privire la ea.

Avem parte de aceiași șmecheri fumători aflați la vârsta pensiei.

Misiunea? Una care nu iese din tiparele francizei.

Ei trebuie să beștelească un fost de-al lor care a apucat-o pe alte căi.

Evident că treaba se-mpute, boșorogul de prim rang se sictirește și își ia echipă nouă.

Jur că până i-a adunat am crezut că va muri Barney (Sylvester Stallone – Rocky), atât de greu se mișcă.

Apoi se pornește urgia.

Nah, povestea e clasică, sau mai degrabă lipsa ei, nu că anticipam altceva.

 

💭 The expendables 3 – Comentariu 🍿

Ce să zic despre acest al treilea film în afară că este unul slab?

De fapt, este chiar prost deoarece se renunță complet la ideea de bază care a dat naștere primului The expendables și a fost atât de bine utilizată în al doilea.

Eu doream să văd boşorogi care o ard în glume despre filmele anterioare sau viețile personale şi care să rupă cu bătaia / să ucidă tot ce văd în secvenţe cât mai aiuritoare şi mai nerealiste.

În schimb îmi bagă pe gât nişte personaje tinere de care mi se rupe pentru că habar nu am de oamenii ăia.

Iar de actorii care îi joacă nici atât, am auzit doar de ăla cu nume de figură de patinaj artistic care s-a făcut de căcat în cel mai nasol film herculian.

Din păcate, ceea ce am văzut în această peliculă nu reprezintă sufletul seriei The expendables, ci doar un simplu film de acțiune.

Nu tu glume sarcastice, nu tu referiri de tip meta care să ia în bâză filmografia actorilor, nu tu nimic.

Să zic că am prins vreo două poante legate de vieţile lor personale. Or fi mai multe, dar astea mi-au intrat pe radar.

Una este cea în care Doc, personajul interpretat de Wesley Snipes (Blade), îşi povesteşte viaţa.

Și ne spune el cum este un mare ucigaş şi tocmai fusese eliberat din puşcărie, însă motivul pentru care era acolo, zice el, este evaziunea fiscală, Snipes făcând pârnaie tocmai pentru asta.

Mai este una reprezentată de o discuție lejeră între Drummer (Harrison Ford – Air Force One) și Christmas (Jason Statham – Furious 7) cu privire la accentele puternice pe care cu greu le înțelegem.

Nu dezvălui toată gluma, dar și aici există o trimitere evidentă către (Sylvester Stallone.

Însă cam atât pe partea comică.

În ceea ce priveşte acţiunea, i-au dat lăptic, nu mai este nereecomandat celor sub 17 ani, acum s-au dus până la 13 ani, să fie audiența mai largă și să dea buluc la cinematograf.

Mai este puţin şi devine film de familie.

Păi eu vreau să văd capete strivite, trupuri explodând, mâini zburând prin aer, nu chestii de adormit copii.

Se pare că nici audiența nu a fost de acord, că o asemenea stratagemă n-a făcut decât să îndepărteze fanii, iar cei cu vârsta cuprinsă între 13 și 17 ani nu s-au îngrămădit, iar asta s-a tradus în încasări firave.

The expendables 3

 

Ca desfășurare a acțiunii porneşte binişor, ca mai toate filmele de gen, cu o secvenţă într-un tren.

Apoi filmul o dă în bălării cam vreo oră, probabil pauză să faci alte lucruri interesante, mai un pișu, mai desfaci o bere, de preferat nu simultan.

Finalul ce mai salvează filmul dar în sensul că din extrem de prost îl face doar prost, atunci se porneşte treaba a la The raid, ei puţini într-o clădire părăsită atacaţi din toate părţile de hoarde de inamici.

Pentru un film oarecare de acţiune, partea asta finală ar fi fost impecabilă, dar pentru un The expendables mi se pare că este doar mediocră.

Să zică mersi că nu mă leg de legile fizicii, ale gravitației, sau ale anatomiei umane, ele nu există sau sunt călcate în picioare, dar ar fi fost culmea să cer realism de la un asemenea film.

Personajul negativ parcă a fost un pic mai acătării decât Jean Claude van Damme, şi cred că mulţi s-au bucurat să îl vadă pe Mel Gibson (Mad Max) cotonogit ţinând cont de antecedentele lui din viaţa reală, considerat de mulți anti de toate.

 

🏆 The expendables 3 – Verdict 👍 sau 👎

Per total, deși nu mă așteptam la cine știe ce, că doar este film cu toate „epavele‟ de acţiune, nici măcar acele aşteptări limitate nu au fost atinse.

Doream o distracţie fără creier și atât, așa cum au fost precedentele două, însă filmul este prea lung pentru binele lui, totuşi 2 ore este cam exagerat pentru ce a avut de oferit.

De final, ca fapt interesant, bucata de mijloc are loc în București și eram pregătit să îi porcăiesc că au filmat pe la mama dracului, dar am fost plăcut impresionat să văd că s-a filmat chiar în Bucureşti.

Însă majoritatea filmului a fost turnat la vecinii de la sud de Dunăre, că-s mai ieftini.

În concluzie, pentru mine The expendables 3 este un film prost, oricât m-am scremut nu am putut să-i explodez mai mult de 3 butoaie.

Sper ca data viitoare să revină la origini, adică violență cu nemiluita cu rating R și actori de acțiune din perioada de glorie de acum 30-40 de ani.

1.5 out of 5 stars (1,5 / 5)

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Starship troopers

Starship troopers

Nu știu dacă poate fi considerat chiar un clasic, dar mi s-a năzărit să revăd …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *