The expendables 3

Expendables 3

1.5 out of 5 stars (1,5 / 5)

Expendables 3 e un film slăbuţ, să nu zic prost, se renunţă complet la ideea de bază, eu doream să văd boşorogi care o ard în glume despre filmele lor anterioare sau vieţile lor personale şi care să rupă cu bătaia / să ucidă tot ce văd în secvenţe cât mai aiuritoare şi mai nerealiste.

În schimb îmi bagă pe gât nişte caractere tinere de care mi se rupe pentru că habar nu am de oamenii ăia, de actorii care îi joacă nici atât (am auzit doar de ăla cu nume de figură de patinaj artistic care s-a făcut de căcat în cel mai nasol film herculian).

Mă rog, să îmi fac curaj, e vorba despre aceiași șmecheri fumători bașca una bucată negru în plus, am voie să spun negru? care tre` să beștelească un fost de-al lor, evident că treaba se-mpute, boșorogul de prim rang se sictirește și își ia echipă nouă (până i-a adunat am crezut că va muri Barney), apoi se pornește urgia. Nah, povestea e clasică, sau mai degrabă lipsa ei, nu că m-aș fi așteptat la altceva.

Însă să mă scuze „deștepții” care au creat partea a treia, dar nu asta reprezintă seria Expendables.

Nu tu glume sarcastice, nu tu referiri la filmele anterioare, doar vreo 2 poante legate de vieţile lor personale. Sau pe astea le-am prins eu, una în care Doc, personajul interpretat de Snipes îşi povesteşte viaţa, cum e el un mare ucigaş şi tocmai fusese eliberat din puşcărie însă motivul pentru care era acolo, zice el, e evaziunea fiscală, Snipes făcând pârnaie tocmai pentru asta. A doua, mai lejeră, discută Drummer (Harrison Ford) prin staţie cu Christmas (Statham) şi cum Statham e britanic, Drummer se tot vaită că nu înţelege ce spune şi îl ia la mişto, pe ce dracului limbă vorbeşti, Barney (Stallone) intră şi el în horă şi îl ia la mişto pe Christmas că vorbeşte neinteligibil, la care Christmas îi întoarce moneda, tu te-ai găsit mă să mă iei la mişto, nu te uiţi la tine? Evident, toată lumea cunoaşte problemele de vorbire ale lui Stallone.

Însă cam atât pe partea comică.

În ceea ce priveşte acţiunea, i-au dat lăptic, nu mai e interzis celor sub 17 ani, acum s-au dus până la 13, mai e puţin şi devine film de familie. Păi eu vreau să văd capete strivite, trupuri explodând, mâini zburând prin aer, nu chestii de adormit copii.

Porneşte binişor, ca mai toate filmele de gen, cu o secvenţă într-un tren, apoi filmul o dă în bălării cam vreo oră, probabil pauză să faci alte lucruri interesante, finalul ce mai salvează filmul dar în sensul că din extrem de prost îl face doar prost, atunci se porneşte treaba a la The raid, ei puţini într-o clădire părăsită atacaţi din toate părţile de hoarde de inamici.

Pentru un film oarecare de acţiune, partea asta finală ar fi fost impecabilă, pentru un Expendables e doar mediocră. Acum nu mă leg de legile fizicii, de gravitație, de anatomia umană, ele nu există sau sunt călcate în picioare, dar ar fi fost culmea să cer realism de la un asemenea film.

Personajul negativ parcă a fost un pic mai acătării decât van Damme, şi cred că mulţi s-au bucurat să îl vadă pe Gibson cotonogit ţinând cont de antecedentele lui din viaţa reală, anti de toate

Per total, chiar dacă nu mă aşteptam la cine ştie ce, nah, doar e film cu toate epavele de acţiune, dar nici măcar acele aşteptări limitate nu au fost atinse, doream o distracţie fără creier însă filmul e prea lung pentru binele lui, totuşi 2 ore, las-o dracului, nu e film de Nolan să o lungească atât.

De final, ca fapt interesant, bucata de mijloc are loc în București, chiar aşteptam să îi porcăiesc că au filmat pe la mama dracului dar am fost plăcut impresionat să văd că s-a filmat chiar în Bucureşti, majoritatea filmului fiind însă turnat la vecinii din sud că-s mai ieftini.

În concluzie, film prost chiar şi pentru fanii înrăiţi, nota 3, poate altă dată va ieși ceva mai bun.

Trailer

Link IMDB

Link RottenTomatoes

Link review

About admin

Check Also

Fast X

Fast X

Mai are franciza asta combustibil după dezastrul numit F9? O să aflăm odată cu lansarea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *