The happytime murders

The happytime murders

The happytime murders ne pune pe masă o premisă descreierată, la care doar unul fumat s-ar fi putut gândi.

Acțiunea este plasată într-o realitate în care oamenii coexistă (dar nu prea în pace) cu păpuși de pluș animate, ce arată a Muppets.

Personajul principal este un fost polițist, prima dar și ultima păpușă ce a ocupat această funcție. Phil a avut un moment de ezitare într-o situație extremă ce a dus aproape la uciderea partenerei, Connie Edwards (Melissa McCarthy). Ca atare, a fost ușuit din poliție și acum își târâie bășinile ca detectiv particular rezolvând cele mai banale cazuri.

După ani și ani, cei doi foști parteneri se reunesc pentru rezolvarea unui șir de crime care vizează distribuția unui serial de succes, trebuind să descopere cine le face de petrecanie actorilor.

Dacă nu iau în calcul elementul ce iese în evidență, și anume prezența păpușilor vorbitoare, și nu numai (că ele fac mai mult decât să trăncănească), The happytime murders ar fi fost o comedie polițistă extrem de banală, cu un scenariu foarte previzibil și cu așa-zise surprize mai transparente ca peruca lui Trump.

Ce diferențiază filmul de celelalte este aspectul inedit, această idee de a plasa personaje îndrăgite de copii într-un climat grosolan, în care înjură, se bea, se droghează, se omoară, se fu…mează și se fac alte chestii nerecomandate minorilor.

The happytime murders vrea să fie amuzant doar prin elementul șocant, nimic mai mult, pentru că glumele sunt de cea mai joasă speță, fără pic de inteligență în ele și doar grosolane, vulgare, scârboase, pe alocuri, și cam atât.

Dacă înlocuim păpușile cu oameni normali, nici nu cred că un astfel de film ar fi primit undă verde pentru că ar fi fost abject. Bine, abject este și în forma de față, dar măcar aici au avut în minte ideea că păpușile înjurând de mama focului și găurind oameni din mai multe puncte de vedere va genera umor.

M-a lăsat rece, doar mă miram cât de distrus la cap trebuie să fii să scrii așa ceva. Recunosc, am chicotit de vreo două ori, dar în rest mă uitam și mă întrebam care-i rostul filmului pentru că nu găseam nimic amuzant la înjurăturile pe bandă rulantă și scenele de sex dintre păpuși.

Măcar sunt de apreciat Melissa McCarthy, Elizabeth Banks și Maya Rudolph că au reușit să-și joace rolurile fără să izbucnească în râs la fiecare scenă absurdă. Mă pufnea râsul când vedeam cu câtă seriozitate își interpretează partiturile alături de niște păpuși mișcate de oameni îmbrăcați în verde. Asta înseamnă să fii actor bun, dar cu un manager prost. Cum naiba să accepți să joci în așa ceva?

Dacă doriți să urmăriți un film cu pornografie bovină cu vaci ejaculând lapte și păpuși doritoare de blowjob, plus scene șutite din filme precum Basic instinct, dar cu păpuși, atunci The happytime murders este alegerea potrivită.

Pe mine m-a oripilat prin prostia incomensurabilă a scenariului și a ceea ce a crezut Todd Berger că este comedie (care a scris nimic bun până la acest film și recordul nu i-a fost întrerupt de acest film).

Orice idiot cu neuronul în comă alcoolică putea să conceapă glume obscene de toată jena, nu era nevoie să fie plătit un scenarist, puteau merge la un tomberon și îi dădeau unui drogat jumătate de dolar și o linguriță de cocaină, că sigur ar fi scris un scenariu poate chiar mai bun.

Mai mult de 2 nu merită, și asta pentru efortul actorilor în carne și oase de a păstra o mimică serioasă pe parcursul filmărilor.

1 out of 5 stars (1 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Drive-away dolls

Drive-away dolls

Drive-away dolls este un film regizat de jumătate din cuplul Coen, în speță de fratele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *