The last warrior

Scoateți iataganele că sar pe voi cu The last warrior, The scythian sau Skif, îi ziceți cum vreți, fiecare pe limba lui.

Mama Rusie ne duce cu sute de ani în urmă pentru o poveste cu săbii, topoare, lorzi, voievozi, regate și alte cele necesare unui film care atacă perioada medievală.

Alegerea acestui film a fost una meticuloasă, am căutat best russian action movies tits și The last warrior a fost primul rezultat. Cum anul nu era prea îndepărtat, 2018, am zis că ăsta este de mine. Nici măcar nu am citit care este premisa filmului.

Hai să descoperim împreună povestea din spatele acestei producții rusești. Lyutobor este un brav luptător în oastea prințului Oleg și faptele lui curajoase îl scot în evidență, înaintând rapid în rang. Dar mai înaintează la fel de repede și în sânul familiei, pentru că omu-i viril și nevasta stă să aducă pe lume un nou luptător viteaz. Nu, nu-i ăsta mic Ultimul luptător, cum am crezut.

Și de la ăsta mic i se trag belelele lui Lyutobor pentru că niște sălbatici criminali care tot ce știu este să jefuiască și să violeze, nu neapărat în ordinea asta, se nimeresc prin ograda blondului nostru erou și îi subtilizează atât noua podoabă a familiei abia venită pe lume, dar și pe soțioara lui Lyutobor.

Amu` o fi Lyutobor brută masculină feroce, dar asta nu înseamnă că nu are inimioară și omul nu se duce imediat la prima bojdeucă să-și ia altă nevastă, ci pornește pe urmele nemernicilor pentru a-și recupera familia.

Și are fix 7 zile la dispoziție pentru asta. Nu întrebați de ce, că e cu schepsis în film.

Practic, este un Taken desfășurat în Evul Mediu pentru că și Lyutobor are niște șmecherii ascunse sub tunică.

The last warrior este un film ieftin, circa 2,5 milioane de dolari, și asta se simte din plin prin modul de filmare destul de banal, fără veleități ieșite din comun și fără cine știe ce extravaganțe vizuale nemaipomenite.

Dar un lucru este sigur, probabil vreo 2 milioane de dolari au fost cheltuite pe suc de roșii, fast-food-urile din Rusia nu au avut ketchup timp de o lună după realizarea lui The last warrior pentru că filmul este extrem de sângeros.

Când încep oamenii să fluture săbiile, apoi se simte neică faptul că se taie-n carne vie, sare sânge în toate direcțiile și personajele nici nu se mai sinchisesc să se bage-n copaie că oricum în câteva minute se vor umple din cap până-ntre buci de sânge.

Are multe hibe The last warrior, dar este brutal, pe lângă inundația de sânge fals, ne basculează și membre retezate, scăfârlii decapitate, bașca și ceva și mai scabros de atât, filmul neavând grețuri în a arăta ce se întâmplă cu adevărat când dai cu barda-n barbă. Adică nu e pizdificat ca Hollywood-ul care abia mai arată o picătură de sânge.

Scenariul este pe alocuri imprevizibil, la unele secvențe chiar m-a făcut pilaf, neașteptând deloc acele finalizări ale scenelor, mi-am dat seama că orice este posibil. Și are 2 scene care mi-au dat cu wow de la colțurile gurii, n-or fi respectivele activități prea spectaculoase vizual, dar sunt delicios de eviscerante.

Filmul o cam frăsuiește fără rost prima jumătate, până-și intră-n opinci Lyutobor, dar și când se pune căruța-n mișcare, trebuie să te ții bine să nu pici ca blegu-n puț.

Scenariul este simplu, fără farafastâcuri, The last warrior este filmat undeva prin Găozata Fundulea, pe niște coclauri virgine de toată frumusețea, are și ceva atingeri de supranatural, dar nu mult, să nu o dea-n bălării, nu exagerează prin calitatea personajelor, nu prea ți-s dragi deloc pentru că sunt niște huidume puse pe căsăpit, dar mie mi-a plăcut destul de mult The last warrior mai ales prin brutalitatea exacerbată pe care o aduce pe ecran și prin cele câteva secvențe care dau o supradoză de adrenalină și au înălțat serios filmul în ochii mei amatori.

Ce m-a sâcâit a fost mixajul audio deloc potrivit, nu amplifica dramatismul unor scene unde simțeam că o coloană sonoră mai potrivită ar fi evidențiat activitățile brutale ce aveau loc.

Pe scurt, The last warrior este un film violent, cu mult sânge, cu bărbați masculi, cu femei mai mult goale, cu lupte cu săbii și alte arme tăietoare, am zis că e cu multe sânge? Aduce o doză mare de testosteron și cam atât, dar pentru ce a vrut să fie (RFC, nu te supăra că ți-am luat expresia), eu îi dau lui The last warrior 8 iatagane.

4 out of 5 stars (4 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

A man of reason

A man of reason

A man of reason (Bohoja) vine din Coreea de Sud și vrea să ne încânte …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *