The outfit

The outfitPRI 041

The outfit este un thriller gangsteresc, dacă vreți să-l numim așa, care a răsărit de niciunde, trecând tiptil pe sub radar.

 

🎬 The outfit – Premisă

În acest film Mark Rylance (The trial of the Chicago 7) joacă rolul unui croitor, of, de fapt nu-i croitor, dar nu știu care este nivelul următor, în film îi zice cutter, dar nu pot să îi spun tăietor. Însă nici designer nu este potrivit.

Micul lui atelier este scena acestei producții în care se tot perindă fel și fel de personaje care de care mai dubioase.

Și toate caută o casetă audio care conține informații sensibile.

Premisa nu este de așa natură încât să-mi permită să transpir mai multe amănunte.

 

💭 The outfit – Comentariu

Filmul este atât de redus ca amploare-n spațiu încât și o piesă de teatru ți-ar da agorafobie.

Acțiunea se petrece între patru pereți.

Și cu toate astea, The outfit este un film atractiv și generator de atenție pentru că știe să croiască o atmosferă misterioasă în care tensiunea atinge cota paroxismului.

Totul este reglat din dialog, unul stilat, plin de noblețe, ale cărui replici sunt măsurate de multe ori înainte să fie rostite de către personaje.

Are niște urme de spionaj prin el, în sensul că mai multe organizații urmăresc același scop și nu știi cine ce hram poartă.

Îți scoți nasul suspicios de detectiv la înaintare și începi să adulmeci întru descoperirea șobolanului care dă cu ghiersul dușmanilor.

Datorită acestui fapt nici nu pot să creionez un comentariu mai extins pe seama acestui film pentru că expresia „Unii care vorbesc și, uneori, se mai împușcă timp de 90 de minute‟ este mai mult decât suficientă pentru a descrie tot ce se petrece în The outfit.

Asta, desigur, fără să slobod alte date cu caracter confidențial care m-ar pune pe lista celor mai urmăriți.

The outfit

 

Povestea abundă în direcții false, cuvinte cu tâlc, cravașări verbale, tatonări nervoase încât este destul de greu să deslușești ceea ce se petrece cu adevărat în film.

Dacă îmi permiteți o comparație măgulitoare pentru film, acesta emană o senzație de producție a la Hitchcock, dacă totul era alb-negru, jur că puteam să spun că este o peliculă semnată de marele maestru al decepției narative.

După cum era de așteptat, Mark Rylance face un rol excelent, al croitorului, pardon, cutter-ului profesionist, elegant din toate punctele de vedere, un gentilom adevărat, dar ale cărui vorbe par a avea mereu dublu înțeles și în a cărui privire vezi o licărire aparte.

 

🏆 The outfit – Verdict

Filmul este debutul în regie al scenaristului Graham Moore care a luat Oscar pentru The imitation game cu care seamănă destul de mult ca structură și atmosferă.

Punctul forte din The outfit, nenumăratele schimbări de direcție, ajunge să fie și coșciugul său (măcar temporar) pentru că la un moment dat, spre final, twisturile devin cam gogomane pentru a le mai putea crede.

Dar nu mă plâng, mi-a plăcut filmul, așa molcom cum este el, cu vorba înceată și bine aleasă și cu puseuri de agitație când și când.

Dacă doriți ceva care să nu vă asalteze privirea cu 2.000 de scene CGI și 30 de personaje care se îngrămădesc simultan pe ecran și nici nu trebuie să urmăriți 1.529 de filme și 457 de seriale pentru a pricepe ce se petrece, atunci The outfit este o alegere bună.

Pe mine m-a convins să achiziționez de la el 8 costume sofisticate, că de blugi m-am săturat.

4 out of 5 stars (4 / 5)

YouTube #shorts:

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Endless journey

Endless journey

Săptămâna Filmului Chinezesc 2024 găzduită de Centrul Cultural Chinez din București s-a încheiat cu proiecția …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *